pretaktovani celeronu M (dothan) v ntb - lze ?
Ahoj, mam ntb, HP NX6110.
protoze vetsinu casu jedu stejne na adapter, obcas (treba pri pareni) by se mi sikla proste vetsi frekvence procaku, je tam 1300MHz Dothan s 1MB cache (celeron-M). Ptam se tedy, sel by nejak pretaktovat ? V BIOSu to nejde (chjo, nejsme na desktopech) .. ale procak topi docela MALO !!, takze by mu urcite treba 200MHz navic nevadilo .. da se nejakou zvednout fsb napr. ?
Díkec :o)
P.S.: Pokud to nelze, nevadí. Jen to zkouším - jestli s tím nikdo nemá zkušenosti.
Díky.
EDIT: Oh, pardon, pokud toto patri do sekce Ostatni > mobilni zarizeni
, omlouvam se a poprosím mody o presun do kyzene sekce. DEKUJU.
Jeste dodam, ze ClockGen mi nenašel PLL chip - resp. nasel, ale nerozpoznal !
Re: pretaktovani celeronu M (dothan) v ntb - lze ?
skus este systool ... mne sa pomocou neho dal pretaktovat celeron v notebooku (cipova sada via PM800)
alebo setfsb mne to islo na aceri 4060 ale s centrinom dothan 1.6 na 1920
Pokud by si nenasel PLL a byl by si schopny notebook rozebrat a vyjmout CPU tak lze udelat pinmod z 400 fsb na 533. Muj ASUS A6R mel na tohle dokonce switch. Celeron by ti pak bezel na 1730. Otazka je zda by stacilo napeti. Pokud ne tak se da udelat i volt mod :) Osbne mam vsechno vyzkousene na Celeronu 1600@2133... Jinak odkazy : pin mod a volt mod
Tak, mam some new info ;)
PLL jsem nakonec nasel - opravdu to jde
jenze se zmenou FSB souvisi i zmena freq. RAM -
mam FSB 115 x 13 , coz je 1500MHz.
Ale taktuju ClockGenem, a mam par dotazu.
Kdyz to nataktovany restartuju, kousne se to a musim vyndat/zadelat baterku.
Kdyz to ale pred restartem hodim zpet na 1300, jde to OK.
Za dalsi, ten vykon procaku je fakt poznat, jel mi i na 133 x 15, jenze 166MHz RAMky pak jedou na !!! 221 !!! MHz
O pinmodu jsem slysel, pokud to neni tezky, dalo by se to (nevim ale, jak se dostanu k cpu ;) )
Jo a jinak, nejak to teda topi (v klidu ani moc ne), ale pustil jsem prime95 a lezlo to i pres 80°C, pritom napeti je jen nejak 1.260V (default VID)
A topi to i na default, takze tim jemnym OC o 200MHz to nebude, myslim si :)
Neda se nejakym softem treba zvysit otacky ventilatoru ?? (speedfan nenajde nic)
Dikec :)