Czechcomputer a jejich podivné započítávání autorských poplatků
Zdravím
Chtěl bych případné zájemce o nákup HDD neby vypalovačky upozornit na podivné praktiky téhle společnosti ohledně započítávání autorských poplatků.Kupoval jsem před pár dny u nich HDD-vycházel u nich nejlevněji,mailem mi přišla výzva k odběru a koncovou cenou.Jaké bylo moje překvapení,když jsem u pokladny platil o 120 korun více,hlavně,že 4 Kč recyklační polatek mají u disku uveden.Domnívám se,že jde o docela nefér jednání a matení zákazníků.Po důkladném prostudování jejich webu jsem nalezl tabulku,kde jsou poplatky uvedeny,ale ani slovo o tom,že v koncové ceně v mailu nebo na webu nejsou zahrnuty a zákazník musí vědět,zda dané zařízení polatku podléhá a sám si ho dle tabulky spočítat.Tak pozor na ně,holt i tohle je způsob,jak být alespoň zdánlivě levnější než konkurence
Re: Czechcomputer a jejich podivné započítávání autorských poplatků
Hmm. diky za tip. Vcera jsem si u nich objednal disk ( WD Passport II ) a rikal jsem si, proc je cena i s postovnym a balnym o 9 korun nizsi, nez Alfa :-/ Tak uz vim.
Takovych obchodu bude asi vice. Ja jsem disk objednaval u PC Mega a o poplatcich za autorske prava jsem se rovnez dovedel az na prodejne pri prevzeti zbozi.
asi jn.. Omlouvam se za OT, ale kde na strankach CzC najdu tu informaci o poplatcich. Hledam, prochazim a nic :-(
o firme/autorske poplatky
alespon se o tech poplatcich dozvi vic lidi :)
to tam museli ted pridat, odpoledne to tam jeste nebylo :-D
Citace:
Původně odeslal
DRTiCZ
o firme/autorske poplatky
alespon se o tech poplatcich dozvi vic lidi :)
podle me to casem proste doladi, tohle totiz chce zmenu i ve formularich a vypisech...no ale i tak je trochu ta pomalost eobchodu na tuhle zmenu prekvapiva...
Právě,měli na to měsíc,a to umístění té informace taky nesvědčí o dobrých úmyslech.Když už nedovedu změnit web,což se stane,tak to mohu dát do novinek,informace o firmě fakt denně neprocházím.Mohu do informačního mailu napsat k ceně připočtěte poplatek dle odkazu.Prostě těch možností je dost.Mám ještě v paměti svá studentská léta,když jsem šetřil na komponenty velmi těžce a odcházel z obchodu s padesátikorunou v kapse a tohle jednání se mi nelíbí.
To vysvětluje, proč se mi předevčírem zdálo v discích CC dražší o méně proti konkurenci než obvykle ...
Tak jsem se mrknul do emailu z TSBohemie kde mam rozepsane 4 komponenty (vcetne 1x HDD) a za autorske kraviny zaplatim 35kc. V Softcomu me to stalo cca 22kc (tam jsem bral DVD palirnu).
:eek: Nemohu uverit, ze tu jen tak mimo diskusi prijimate automaticky fakt ze jsou v konecnych cenach aut. poplatky, a ne, ze tam tak nejak NEMAJ co delat.
spis dejte odkaz na nejakou petici, ktera je proti poplatkum.
1. jak pozadovat vraceni AO, jak prokazu ze to mam jen pro soukr. veci (resp. jak oni prokazou opak)
2. byla provedena inspekce na MINISTERSTVU KULTURY (!!!!) a a myslite ze tam bylo vse legalne????
3. Pokud mi nebude navracen poplatek za nakup HW tak PRISAHAM BOHU ze si tak zawarezim az se "panu umelci" Jandakovi zacervena prdel (vzpominate jak byl kratce po zvoleni a byl na nove s p. Dobr.?? co to tam mlel??? CHtel nejake FONDY pro umelce na zaslouzily odpocinek... Jsou to prece vyjimecni lide a bozi a my jsme spina. Co to tam bylo???? Jakto ze jeste nebyl svrzen?? Vzdyt je to nemocny clovek, umeni je jakoby nade vse, pokud Vam vase mila bude umirat na raka a nebudou prachy na novy lek tak co, hlavne vybirat vybirat do kasicky.. na AO samozrejme!! umelci jsou bozi!! Tvorit je tak tezke!! Maji takove zasluhy!!!)
4. pokud v budoucnu lid nejakou petici atd. donuti stat zrucit AO, kdo mi to pak vrati??? Pokud nikdo, Garantuji, ze si to od statecku vyberu jinak (a sam nebudu, to si piste)
Citace:
Původně odeslal
SunDance
:eek: Nemohu uverit, ze tu jen tak mimo diskusi prijimate automaticky fakt ze jsou v konecnych cenach aut. poplatky, a ne, ze tam tak nejak NEMAJ co delat.
spis dejte odkaz na nejakou petici, ktera je proti poplatkum.
1. jak pozadovat vraceni AO, jak prokazu ze to mam jen pro soukr. veci (resp. jak oni prokazou opak)
2. byla provedena inspekce na MINISTERSTVU KULTURY (!!!!) a a myslite ze tam bylo vse legalne????
3. Pokud mi nebude navracen poplatek za nakup HW tak PRISAHAM BOHU ze si tak zawarezim az se "panu umelci" Jandakovi zacervena prdel (vzpominate jak byl kratce po zvoleni a byl na nove s p. Dobr.?? co to tam mlel??? CHtel nejake FONDY pro umelce na zaslouzily odpocinek... Jsou to prece vyjimecni lide a bozi a my jsme spina. Co to tam bylo???? Jakto ze jeste nebyl svrzen?? Vzdyt je to nemocny clovek, umeni je jakoby nade vse, pokud Vam vase mila bude umirat na raka a nebudou prachy na novy lek tak co, hlavne vybirat vybirat do kasicky.. na AO samozrejme!! umelci jsou bozi!! Tvorit je tak tezke!! Maji takove zasluhy!!!)
4. pokud v budoucnu lid nejakou petici atd. donuti stat zrucit AO, kdo mi to pak vrati??? Pokud nikdo, Garantuji, ze si to od statecku vyberu jinak (a sam nebudu, to si piste)
nevim jak ty, ale ja na webu CzC vidim uvedeny autorsky poplatek separatne ok kupni ceny - viz napr. http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34890
ke zbytku se vyjadrovat nebudu - v mise o tom jsou 2 thready, ale obecne muzu rict, ze argumentace je tam na trochu odlisne urovni od tveho postu ;)
ad SunDance: nehledě na to, že Jandák už tam dávno není :)