PC sestava - Optimal | okolo 20 000 kc
Prosim o rady a pripominky k teto sestave:
Case 350W skrin EuroCase ML5410 s/b
2 x 256MB DDRII 800
AMD ATHLON 64 X2 4200+ Dual-Core BoxAM2
DualLayerDVD±R/RW/RAM LG H10
FDD ALPS 3,5" 1,44MB
HDD Seagate 320GB,Bar,16MB,7200.7r-5R
ASUS M2N/4SATA2/R/GL.NF430, DDR2, PCIe
VGA Leadtek WF PX7600GS 256MBHDTV
Leadtek WF TV2000XP Expert
Klávesnice
Myš optic
Cena s DPH: 19 900 KČ
Re: PC sestava - Optimal | okolo 20 000 kc
velmi nevyvazena sestava..na jedne strane vykonny a relativne drahy procesor, na druhe strane zalostne malo pameti, stara rada disku a absolutne nevhodny zdroj.
Pamet urcite giga, disk vymen za radu 7200.10 a zdroj urcite lepsi nez 350W EC..
No neco podbneho jsem cekal ... ale prave ten limit 20 000Kc
Zase RAM se da casem dokoupit, ale pri koupi silnejsiho procaku stary leda prodat v bazaru..
Jinak co se tyce disku, nerad bych rozpoutal smrst nazoru :)
Co jsem slysel za nazor v jedne prodejne..
Ze se snazi do sestav pokud mozno davat klasicke IDE, dlezite je ze maji cache 16MB. SATA disky byvaji vice reklamovanejsi (u nich), vice se prehrivaji a jsou hlucnejsi.. Navic nekteri vyrobci to maji rozdilne akorad v SATA konektoru. A rychlostne jsou na tom stejne, mnohdy i o par MB pomalejsi. SATA II je sice pekne, ale stejne se ta rychlost nevyuzije.
Ke zdroji, je pravda, ze jsem cetl primo u tech grafik, ze je doporucovan zdroj 400W, takze jsem rad za nazory a pripominky
A jeste k tem pametim, ma cenu zapojovat do Dual-chanelu ? Je to velky nebo maly rozdil ?
Ted to je 2*256MB a kdyby se dokupovalo, tak by byl zmatek .. Jestli radeji nevzit 512MB a case pridat 512MB do Dualu..
Neco takoveho jsi cekal spravne :)
512 MB ram je dnes opravdu minimum a volba spis pro lowend. Pokud resis finance, tak bych jednoznacne volil 1x512 casem 2. modul. Dual chanel ti rozhodne nenahradi chybejici kapacitu a se 4 x 256 bys mel zbytecny komplikace. Zdroj EC 350w je rozhodne krize. Tady zbytecne riskujes, za tu usporu to nestoji. Ad sata/ide disk, netusim proc by meli byt jedny horsi nebo lepsi. Osobne mam dobrou zkusenost s WD 2500KS, ale jestli mas reference na ten seagate, tak pro ne. Vga je fajn. K procaku je tezky se vyjadrovat, nepises na co tu sestavu mas. Rozhodne je super, ale cekal bych ho spis v drazsi sestave.
Citace:
Původně odeslal
Dave . . .
No neco podbneho jsem cekal ... ale prave ten limit 20 000Kc
Zase RAM se da casem dokoupit, ale pri koupi silnejsiho procaku stary leda prodat v bazaru..
Jinak co se tyce disku, nerad bych rozpoutal smrst nazoru :)
Co jsem slysel za nazor v jedne prodejne..
Ze se snazi do sestav pokud mozno davat klasicke IDE, dlezite je ze maji cache 16MB. SATA disky byvaji vice reklamovanejsi (u nich), vice se prehrivaji a jsou hlucnejsi.. Navic nekteri vyrobci to maji rozdilne akorad v SATA konektoru. A rychlostne jsou na tom stejne, mnohdy i o par MB pomalejsi. SATA II je sice pekne, ale stejne se ta rychlost nevyuzije.
Ke zdroji, je pravda, ze jsem cetl primo u tech grafik, ze je doporucovan zdroj 400W, takze jsem rad za nazory a pripominky
A jeste k tem pametim, ma cenu zapojovat do Dual-chanelu ? Je to velky nebo maly rozdil ?
Ted to je 2*256MB a kdyby se dokupovalo, tak by byl zmatek .. Jestli radeji nevzit 512MB a case pridat 512MB do Dualu..
Radši si kup klasický Athlon 64 a ten přetaktuj a za ušetřené peníze si kup více paměti, X2 je na prd, za těch pár procent navíc to nestojí. Zdroj třeba Fortron 400W bluestorm.
PC bude spise na upravu videa, fotek a hudby ... ale i nejakou tu hru.
Case 400W skrin EuroCase ML 5493 s/b
2 x 512MB DDRII 800 (D-C)
AMD ATHLON 64 X2 4200+ Dual-Core BoxAM2
DualLayerDVD±R/RW/RAM LG H10
FDD ALPS 3,5" 1,44MB
HDD Seagate 320GB,Bar,16MB,7200.10r-5R
ASUS M2N/4SATA2/R/GL.NF430, DDR2, PCIe
VGA Leadtek WF PX7600GS 256MBHDTV
Leadtek WF TV2000XP Expert
Klávesnice
Myš optic
Nakonec to bude bez DPH, takze se muze přidat. Cenu uvidim az zitra .. ale cca + 1500kc
Mozna by nebylo od veci dat na procesor nejaky levny a tychy vetracek (co treba nejaky Arctic Cooling)... Nebo myslite ze ten v boxu bude tichy ?
Radši si kup case bez zdroje a k němu nějaký levnější, ale slušný zdroj. Nejde ani tak o výkon (aktuální sestava je energeticky dost nenáročná, především kvůli nežravé grafice), ale o rizika, která mohou (byť nutně nemusí) být s bundlovaným zdrojem od EC spojena.
Nevím, jaká je to konkrétně grafika (takový model na webu nevidím ...?), ale 7600GS rozhodně pasivně chlazenou - i tak bude studená.
A pokud řešíš u disku teplotu a hluk, tak nahraď Barracudu 7200.10 Westernem 3200KS/YS.
No co jsem cetl o tedle grafice, tak se k ni doporucuje 400W zdroj.
Jinak WD bych nebral, to jsou plechovky, jeden jsem kupoval (250GB) a nikdy vice. A taky mi to potvrdili v prodejne. Nedavno jsem slysel Seagate 250GB a bylo to v poho. Ja mam 2 Samsungy a jsem spokojen, jsou tiche.
Leadtek WF PX7600GS 256MBHDTV
http://www.czechcomputer.cz/fulltext...type=stockitem
Citace:
Původně odeslal
Dave . . .
No co jsem cetl o tedle grafice, tak se k ni doporucuje 400W zdroj.
7600GS má specifikovaný PEAK 32 wattů ...
Citace:
Původně odeslal
Dave . . .
Jinak WD bych nebral, to jsou plechovky, jeden jsem kupoval (250GB) a nikdy vice. A taky mi to potvrdili v prodejne. Nedavno jsem slysel Seagate 250GB a bylo to v poho. Ja mam 2 Samsungy a jsem spokojen, jsou tiche.
WD 3200KS/YS je o dost tišší než Seagate 7200.10 - bez ohledu na to, co Ti řeknou někde na prodejně. Seagate je dobrý disk, ale právě hlučnost a teplota nejsou jeho plusy.