ADSL od Radiokomunikací, pěkně na <>
Mimo mísu: V září jsem přes internet objednal ADSL u Radiokomunikací, poštou poslal podepsané papíry a čekal. Po 14ti dnech volám na podporu, jestli se něco děje a že prý nemají ty podepsaný papíry. Tak posílám znova. Pak jsem mě dost honičku a na konci října se dotazuji, co a jak. Na a ted se ztratila i ta objednávka z netu. Takže prý nemaj ani elektronickou, ani písemnou, mnou podepsanou a 2x posílanou objednávku.
No nic, sedám ke kompu a objednávám znovu¨tarif Premium ADSL 5120/512 kbit/s Voice. Tentokrát jsem dostal potrvrzení SMS o přijetí objednávky a zase ticho po pěšině. Po mém dotazu jak to vypadá mi podpora řekne: "ano mate tu ojednávku na Premium ADSL 1024/256 kbit/s Voice" Říkám , to je asi omyl já chtěl 5M, ale začnou se odvolávat na dodatek ve smlouvě, znovu skáču do řeči že je mi jasný že pokud to linka neumožnuje, tak nic nenadělám a ptám se, když chci nejrychlejší a oni v klidu nainstalují nejpomalejší, jestli by mě alespon nechtěli informovat ? Jestli mám vůbec o tuto službu zájem . a je mi řečeno, tak teď to víte !!! Mimochodem doted jsem měl Wifi 1024/512 kbit/s za podstatně menší peníze. Ale teď proč píšu sem :
Doma mám ISDN kde je konec RJ-11, (maj to ve smlouvě, že mám ISDN) a dnes mi přišel modem a spliter, samozřejmě s RJ-xx nevim kolik, ale je to menší než RJ-11 od ISDN. Bude fungovat nějaká redukce z RJ-11 ISDN na normal RJ-xx menší ? A co modem, jde o SIMENS A100-I USB ? Dělí se modemy pro analogovou a digit. (ISDN) LINKU ? Jde tento modem použít na ISDN linku , pokud se kabely dají zredukovat ?
No mam v tom bordel. NT u mé ISDN má konektor větší než běžné analogové telefony a než RJ-45.
Re: ADSL od Radiokomunikací, pěkně na <>
No ja jsem teda videl akorat RJ-45 (vetsi; ethernet konektor) a RJ-11 (mensi; modemovy) ..
Ja mam kabel RJ-45, ale modem ma RJ-11 zasuvku, takze abych nemusel cvakat kabel, koupil jsem spojku pro RJ-45, z jedne strany zapojil moje RJ-45 vedeni a z druhe kratky RJ-11 modemovy kabel a ten pak do modemu..z toho RJ-11 se vyuzivaji prostredni dva draty, a protoze moje vedeni s RJ-45 to ma stejne, tak to funguje.
Jinak s Radikomunikacema mam uplne stejnou zkusenost..nakonec jsme se na ne vykaslali a sli jinam.
Jestli v tom nemas bodel :) . ISDN te ted vubec nezajima, zajima te tel. zasuvka pred ISDN zakoncenim (NT). Tam je vzdy klasickej telefonni konektor RJ-11 nebo RJ-12 (4 nebo 6 pinu), ale stejna sirka. Obyc. tel. snurou to propojis dle navodu do spliteru. Ze spliteru misto tel. pristroje zapojis zpet zakonceni ISDN.
Co se modemu tyce modemu, ten co uvadis ma problem s vyssi rychlosti nez 3.5Mbit/s, a vubec USB modem je otrava, musis ho rucne vytacet.
Howtom: máš pravdu , mám v tom bordel, ale asi to u mě instalovalo nějaký prase, protože:
modem: vzal jsem ho, protože byl zadara a myslel jsem že k 5M lince koupim pořádnej, ale k tý 1M bude zatim stačit.
Z chodby domu skrz zed vede dírou něco jako slabej zvonkovej drát(pár) a na mojí straně zdi je klasická elektrikářská instalační krabice na omítku s víčkem, v ní to je nějakejma svorkama spojený s 2x licnou a ta vede přímo do NT. Takže bez stříhání kabelů ani nemůžu zařadit splitr mezi vedení a NT. Zejtra volám techniky od kyslíků.
Jestli neni vstup do NT pres konektor (u starsich nebyl, ale to uz je dlouho), tak ti nic jinyho nezbyde. A nebo koupit 2 maly zasuvky (takovy ty nalepovaci na zed) a kabel v pulce strihnout (sroubovak a stipacky nebo kudla nutnost). Pak uz ti stacej obyc. tel. snury a jen to pospojovat.
Ale jestli nemas cas nebo nespechas, kyslik dojede, nicmene ti asi vnuti (jestli to uz neudelal) odkoupeni toho NT (za prd), tim se vytvori tzv. rozhrani U, ktery vyzadujou, aby sis to moch dal sam zapojit.