Protoze jsem uplny zacatecnik, tak bych ocenil rady a postrehy jak postupvat pri pretaktovani vyse uvedeneho procesoru. Mam chladic Titan TTC-CU5TB a jeden modul 512 MB DDR 400.
Printable View
Protoze jsem uplny zacatecnik, tak bych ocenil rady a postrehy jak postupvat pri pretaktovani vyse uvedeneho procesoru. Mam chladic Titan TTC-CU5TB a jeden modul 512 MB DDR 400.
...v biose si nastavíš multiplikátor a fsb, príp. voltáž a je to. Nič strašné, len to musíš nastaviť v rámci možností procesora. Tých 166x11 pri 1.75 by ti malo ísť na 100%. A dávaj si pozor na pokazenie dosky, teda biosu. :!:Už sa tu o tom písalo.
no pokud mas ddr400 pameti tak zkus nastavit treba 10*200, s napetim se drz pod 1,775V, pokud to bude stabilni tak zkus treba zvysit nasobic...je to trosku hrani si a zkouseni.
pokud ten procesor mas uplne novej, tak zahorenim se jeho taktovatelnost jeste mirne zlepsi, bude stabilnejsi...
jakou mas zakl desku??
Psal Abit NF7, to není špatný. Jde o to jak se to uchladí? Ale Tb by měl být OK.
ajoooooo, sem to ale slepec ;D
...to sa stáva. ;DCitace:
Původně odeslal Sadam.
JO JO , zapni si v BIOSU vypnuti PC na urcite teplote, pro pripad, ze by ti vyskocila teplota a dej se do taktovani :-)
Napeti dej na 1,75 muzes taky zvysit napeti pameti na 2,7 a napeti chipu.
no a zacni treba na 11*166 a zkousej dal :-)
Pred par dny jsem resil to same jako ty s rozdilem ze mam pameti 333
skus si nejprve co snesou pameti a pak taktuj procik tzv pokud chces jet na 200fsb mirne ho taktni trebas na 200x8 a nech jet treba pul dne Gold Memory - program na otestovani stability pameti pokud to bude ok zacni procik taktovat a zvysovat multip jak uz nekdo psal 200x10 by ti mel davat ja ted jedu na 200x10,5 voltaze se neboj ale max mu dej pokourit na 1.8 CPU pameti sem enchal na 2.6 zvys si napeti chipsetu agp jsem nechal bejt jo a nezapomen disable Spred Spectrum v Biosu
Jestli se v necem pletu tak me opravte :o) jsem novice