Pamet je urcite 333MHz, ale bios mi dovoli nastavit len 266. Kde je problem :?:
Printable View
Pamet je urcite 333MHz, ale bios mi dovoli nastavit len 266. Kde je problem :?:
Mam podobny problem, ale jeste jsem to nedal do diskuse. Mam MSI 845 PE MAX2 a mam tam dany 256MBDDR/400MHz. Oficialne tahle deska podporuje 333MHz DDRka a v biosu se mi hlasi jako 266MHz :? . Tudiz by me zajimalo jak nastavit bios aby se mi zvedla frekvence aspon na 333MHz pripadne jak nastavit desku aby mi pamet bezela na sve frekvenci 400MHz.
Tu som nieco nasiel: :evil: http://www.msi-computer.cz/podpora/f...?id_otazky=863
Je to pravda? ;D
Dokud nebudes mit FSB na 133 MHz (P4 od 2,4GHz vyse), pak pameti na 333 MHz nedostanes. Podivej se tady po diskuzich, urcite najdes spoustu informaci o tom, jak pretaktovat a nastavit, aby ses tem 333 alespon priblizil...
Jo,je to pravda. Pokud taktuješ 100MHz FSB CPU a nastavíš paměť v BIOS na 266MHz,tak paměť ti nepojede na 266MHz,ale 2,66*FSB.Takže např. při FSB 120MHz,když nastavíš v BIOS paměť na těch 266MHz,ty paměti budou mít skutečnou rychlost 320MHz.Citace:
Původně odeslal ihilop
Aby sly pameti na 333 MHz (4:5), tak nesmis mit 400 MHz CPU a musis mit pameti certifikovany min. na 333 MHz a jeste k tomu vsemu musis mit FSB mezi 133 a 150 MHz.
Ja mam presne tuhle desku a pameti mi jedou na 375 MHz. Dat vic je problem, da se to tusim jen pres Fuzzy Logic 4 (po spusteni win se CPU jeste o kousek pretaktuje).
Asi to bude rozne podla typu motherboardu ???
Akym softom spolahlivo zistim frekvenciu pameti?
Westler: Aky mas procesor bez OC? Ta teplota je dost vysoka, je to OK?
Ta vysoka teplota nie je OK at all ale normalna pri MSI boardoch. Este by si mohol skusit hardwarovy mod aj ked to nedoporucujem, jedna sa o zaizolovanie alebo vylomenie jedneho pinu aby si bios myslel ze tam mas CPU s 533FSB. Kazdopadne je to zle napisany BIOS, pretoze i845PE podporuje DDR400+ aj pre 400FSB procaky.Citace:
Původně odeslal ihilop
Mam to napsany v podpisu. 2,4BCitace:
Původně odeslal ihilop
ta teplota je vyborna, kdyz je to do 60°C, tak je to v pohode. mam totiz upraveny chladic (pasiv z V7+ a na nem coolermaster 70*70mm a toci 2900 ot/min.), aby byl hodne tichy.
PS: V case mam celkem 5 80*80mm vetracku, ale vsechny jen do 2000 ot/min.
Teplota procesora je podla soft. Live monitor norm. 54st.C, pri plnom zatazeni az 62st.C. Tieto teploty su aj bez OC. To uz asi nieje normalne?
Skusim nejaky lepsi cooler.
Este otazka k AGP portu. Neviete ako nastavit na tejto doske prerusenie AGP portu. SiSoftware Sandra Pro 2003 mi vyhlasuje ze grafika nema pridelene prerusenie, no a samozrejme vysoku teplotu na procesore aj chipeste.
Musis pozriet manual od karty ci sa tam niekde nenastavuje jumperom pouzivanie IRQ, a tiez v biose by mohla byt volba assign IRQ to VGACitace:
Původně odeslal ihilop
Moja karta je od vyrobcu Sapphire, a tam sa s manualmy moc nehraju. Ten manual je univerzálny ku vsetkym R9000, a teda je uplne k nicomu.Citace:
Původně odeslal TimeLord
Ale jo, to jeste de, tech 62°C, ale lepsi chladic by urcite helfnul.Citace:
Původně odeslal ihilop
S tim AGP portem - zkus se mrknout do biosu - viz. "a tiez v biose by mohla byt volba assign IRQ to VGA".
Jo a kolik mas °C na chipsetu? melo by to byt max. do 40. Lepsi je tak 30-35°C. Kdyztak bys mel prikoupit par vetracku.
to ihilop: este neco - kdyz se divam na freq. tvyho cpu, tak mi ty teploty pripadaji nejak podezrele vysoky - jakej mas chladic? jestli je to aspon BOXovanej, tak by meli byt urcite nizsi.
Nemas nahodou spatne nasazenej chladic/moc pasty/prohnuty HS ?
Tipnul bych si ze chyba bude nekde mezi vyse uvedenymi...
Cooler na CPU mam BOX. Prave som tam dal pastu-> chipset 38°C /cpu 59°C :-) . V utorok by som mal mat dva chladice do bedne->uz by tomohlo byt OK :DCitace:
Původně odeslal Westler
DIKI
Toto je moj 3DMark Score:
http://service.futuremark.com/compare?2k1=6214475
Preco je to take slabe.
Je problem v grafike?
Urcite, mrkni treba na moje score (vicemene stejna konfigurace, akorat GF4 a P4 1.6A) a to jsem si s tim ani nehral. Jsou tam vysledky i podstatne lepsi.Citace:
Původně odeslal ihilop
http://service.futuremark.com/compare?2k1=5332996
Urcite=>znamena ze to brzdi ta gr. karta?Citace:
Původně odeslal simhap
No ted jsem koukal na vysledky a je to fakt malo, mel by jsi se dostat pres 10000.
Podla tohoto> http://service.futuremark.com/servle...=6&cCriteria=1 z tej mojej ATI-ny viac nedostanem. Vcera som jej zvysil frekv. z 275/275 na 300/300. V 3DMark to spravilo nejakych 500bodov na vrch.Citace:
Původně odeslal simhap
Promin, nevim proc ale mel jsem vsugerovano ze mas 9100. S tou 9000 se skutecne asi o moc vyse nedostanes. I kdyz ten link co jsi posilal ukazuje ze moje grafika je rychlejsi nez GF4 Ti4600 a o cca 700 bodu pomalejsi nez ATI Radeon 9700 :o :o :lol: :lol: ...coz by sice bylo mile, nicmene je to nesmysl ;D