PowerColor X800GTO 256MB DDR3 PCI-E fan/teplota
Zdravím.
Koupil jsem si po dlouhé chvilce opět Atinu konkrétně PowerColor X800GTO 256MB DDR3 PCI-E (R430) (rozhodovaly penízky bohužel)
Mám dotaz:
jakým způsobem můžu sledovat její teplotu (pokud má ovšem čidlo což nevím) a jak upravovat otáčky chladiče? Má 3 vodiče, tak si myslím, že by to jít mělo ne??
Nainstaloval jsem Ati tray Tools v 1.2.6.964 a pod záložkou overclocking/fan
Je nápis : NEPODPOROVÁNO!
Jde to "nějak odemknout" (flesh biosu atd.) jako to bylo při grafice 6600VTD??
Děkuji za odpověd.
PS: já vím že to jádro 430 je hrozný ale dostal jsem ho na pro něj slušných 460MHz!! Víc asi nedá páč při 470MHz je zásek Win :-(
Re: PowerColor X800GTO 256MB DDR3 PCI-E fan/teplota
Stáhl jsem si bios pro sappire X800 GTO 256 PCI-E Kde je aktivní položka v rabitu Environment monitoring (0*C = 55% fan /65*C´68%fan atd.. atd..) ale po fleshi (proběho OK) ani to mi nepomohlo pro řízení ot. fanu na grafice??! Co včilkaj???? Jde to vůbec??
Re: PowerColor X800GTO 256MB DDR3 PCI-E R430 odemknuto 16pipeline!!
Pánové bombááááá!
nechtěně se mi povedlo "odemknout" všech 16 pipeline u jádra R430!!!
Původně jsem si stáhnul orig bios od Sappire Radeon X800GTO 256
abych dosáhl řízení otáček fanu! O pipkách jsem vůbec neuvažoval protože po přečtení zdejšího fóra vím že to nejde! A JDE TO!!!!! BUť je to zázrak nebo nevím" No posuďte sami!!
http://img207.imageshack.us/my.php?image=pipkyoi4.png
Ještě to projedu v 3D marku 05 ale myslím si že se mi povedl nechtěně malý zázrak? Co na to říkáte???
Jo je to možné. Už jsem četl i návod na to jak to udělat. O tomhle tématu odemčeni dalších pipek už bylo celkem dost napsáno.
Citace:
Původně odeslal
Gizmo_CZ
Mám dotaz:
jakým způsobem můžu sledovat její teplotu (pokud má ovšem čidlo což nevím) a jak upravovat otáčky chladiče? Má 3 vodiče, tak si myslím, že by to jít mělo ne??
Ja mam ku karte soft trix, popripade mi to zobrazuje aj everest. (oba teploty - ako jadro, tak okolie VGA)
Co sa regulacie tyka, tak moc som nelaboroval, pretoze som rovno menil default chladic. Ten totiz seriozne hucal a teploty boli docela vysoke...
Tieto karty fakt hreju seriozne.
BTW: bud rad, ze to slo odomknut, taktovaci deficit jadra mozes aspon kompenzovat pomocou dalsich 4 pipiek.
Mne to podla navodov napisalo, ze tie pipky aktivovat nepojde.
http://www.pctuning.cz/index.php?opt...5281&Itemid=57
Pri taktovani jadra mi r480 padlo pri f> 570 Mhz, pamate ide do cca 560Mhz.