Re: Nove PC alebo len GK?
zalezi kolko chces/mozes investovat a co od toho pc ocakavas... aj ked upgradnes gk tak s 512MB ram v dnesnej dobe na hranie mozes zabudnut ta kapacita je postacujuca tak akurat na win
no a urcite je vyhodnejsie kupit cele pc v tvojom pripade ale to co si uviedol ze by si kupil tak to mozem prirovnat k prechodu s kaluze do blata
neviem na akej platforme si to chcel skladat asi AM2 ale biedny SC cpu, len 1GB ram ...
osobne na tvojom mieste by som to poskladal na inteli
CPU: E6300
MB: asus p5b ...
RAM: 2x1GB (pripadne jeden modul a neskor dokupis dalsi)
vga: 7900GTO !!!
no takto me zatial pride nejaky dc procesor dost zbytocny.
taktiez v dnesnej dobe snad zakladom kazdeho pc je poriadna grafika takze ten procesor mi pride dostacujuci a hlavne stoji neco okolo 3k :)
no a uz na tomto pc som si zahral veci ako quake4 prey nfsmw a dalo sa to podobne takze hento co som napisal je pre mna herne delo :D
no ten pc co som napisal na to by som este mal peniaze ale to co si ty napisal je uz moc len samotny procak stoji cca 6k.
ja som najprv chcel kupit tu radeon 1650pro do tohoto pc mozno ktomu nejaku ram dokupit ale vzdy ked sa nad tym zamyslim tak mi to pride zbytocne kupovat :( ale aj tak vdaka
jaj a ano je to na AM2
2 Yuri:
Co ti na soucasnem PC prestava vyhovovat? A kolik jsi do toho ochotny vrazit?
Az pak se da neco resit.
no samozrejme ta graficka je slaba. mne sa moj procak zda byt uplne vpohode s vykonom len no neni podpora pciexpress a to ma stve. preto chcem vediet ze ci je medzi tou zostavou co som napisal a tou x1650pro velky rozdiel naprv v 3d markoch a hrach.. lebo co som pozeral tak sa mi nezdalo ze by ta 1950pro bola nejako brutalne lepsia
Mezi x1650pro a x1950pro je dost velky vykonnostni rozdil.
http://www23.tomshardware.com/graphi...=607&chart=226
Jestli nemas moc penez, koupil bych levne vykonnejsi SC+MB+1GB+x1950pro.
tak ako nenapisal si kolko chces investovat a taku skutocnost ze ten tvoj pc je pre teba skoro dostacujuci len grafiku by to chcelo asi lepsiu no pripadne este tie ramky...
takze neviem ako teraz no rozdiel medzi x1650 a sx1950 je a velky by som povedal ale neviem ci by som siel do AM2 skor by som asi uvazoval nad s939 s DC cpu a zohnat to niekde na burze za nejaku super cenu si myslim ze to bude pre teba asi najvyhodnejsie da sa povedat ze novy comp za co najmenej penazi a ked budes mat stastie na dobru ponuku bude aj zaruka :)
to airwolf: ten link co si hodil tak tam je rozdiel 200bodov :) ale tie x1650 su v crosse. no inac x1650 tam ma vykon asi 650 bodov a x1950 asi 1500 takze mne to nepripada az taky velky rozdiel no.
to matooo
neviem naco dual core ja vtom nevidim ziadne vyuzitie. vsak ty mas klasicke amd 64 nie? to tvoje ti pripada nedostacujuce?
jeste jedna varianta je tato:
koupit toto http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=42150
+ dokoupit min.2x512MB ram lepe 2x1GB a zustal bych na bartonu ta cena za tu grafiku je vic nez dobra tak zatim bys nemusel prechazet na pcx
Citace:
Původně odeslal
Yuri
to airwolf: ten link co si hodil tak tam je rozdiel 200bodov :) ale tie x1650 su v crosse. no inac x1650 tam ma vykon asi 650 bodov a x1950 asi 1500 takze mne to nepripada az taky velky rozdiel no.
to matooo
neviem naco dual core ja vtom nevidim ziadne vyuzitie. vsak ty mas klasicke amd 64 nie? to tvoje ti pripada nedostacujuce?
Taky jsem si vsiml pozdeji ze je to CF. Ale schvalne si tam nahore v menu vyber nejakou hru v rozliseni a s ruznym AA/AF a hned uvidis ten rozdil ve framech...ono se nezda, ale 900bodu v novych 3Dmarcich je o necem jinem nez 900 bodu v 3d2k1 atd...
co castecne reseni koupit X1950Pro AGP ... nejaky cas ti to vydrzi a az se rozhodnes jit do upgrade celeho PC (bude dost penez) tak bych rekl ze tu grafarnu i dobre prodas.
Ale jak z vlastni situace znam - kdyz koupis novej komp s PCI-E uz asi nezbydou prachy na slusnou VGA pokud je omezenej rozpocet..
Pokud na to mas tak jdi do sestavy s PCI-E ;)
no jak koukam vylepsit by chtela minimalne i RAMka
pokud je penez dost tak C2D jak tu psali..
pokud je jich min tak se koukni po opteron144 DFI desce a kup si PCI-E R1950Pro a aspon 1GB ram -to je ted oblibena sestava k prodeji - lidi prechazeji na C2D ;)
no ta x1950pro ma teda teda ocarila lenze tu v bratislave taku asi nezozeniem :-/ keby som ktomu dokupil ram bolo by to celkom fajn podla mna.
no a ten a64 3000+ som chcel na socket am2 pretoze potom neskor ak by boli peniaze by som si hoci kedy aspon cpu mohol upgradnut na amd x2.
Citace:
Původně odeslal
Yuri
to matooo
ano zatial mam pretoze som mal necakane ivesticie do pc ktore neboli v plane a ano nedostacuje mi to cpu je to bieda ako vykonovo to nieje az take zle ale tie 2 jadra su urco poznat ved je tu dost uzivatelov na 4re tak nech sa vyjadria ale doteraz co som precital tak je to poznat uz len pri praci vo win je to take sviznejsie a nemas problem robit viac veci naraz bez rizika aj narocnejsie co so SC nieje az tak mozne...
a co sa tyka ceny X2 3800+ tak si myslim ze to nieje az tak hrozne a idu paradne taktovat cize ked uz chces menit da sa povedat ze podstatnu cast pc tak aspon na toto by som si priplatil alebo dokup len grafu pripadne ramky ale nieco fakt vyhodne po stranke ceny a neskor to upgradnes komplet ...
no sak dobre ale vezmi si ze teraz mam ake pc a zahram si hry ako q4 a prey.
ja si ani neviem predstavit ake by to bolo na x1950pro a aj na obycajno 64bit 3200+. :)
bol by som dost vdacny ak by niekto vedel o nejakom sklade alebo kde by sa dala na slovensku najlepsie v bratislave zohnat ta x1950pro agp to by bol podla mna taky kompromis. sice by som nemal 64 bit. co mne pride dvolezitejsie ako 2 jadra.