Cuzz,
- resim problem s identifikaci realizace chipseletu na desce.
Potreboval bych zmenit procesor na athlona xp1800. Nejak jsem
proste nepochopil, kde na desce najdu neco jako "PCB 1.0" atd. (popr.
v biosu) abych mohl vybrat ten spravnej flash.
Printable View
Cuzz,
- resim problem s identifikaci realizace chipseletu na desce.
Potreboval bych zmenit procesor na athlona xp1800. Nejak jsem
proste nepochopil, kde na desce najdu neco jako "PCB 1.0" atd. (popr.
v biosu) abych mohl vybrat ten spravnej flash.
Tvuj dotaz nechapu,Citace:
Původně odeslal denizz
identifikace realizace chipseletu -> identifikace chipsetu ?
zmenit procesor -> pretaktovat ?
PCB 1.0 je verze desky plosnych spoju a potazmo i cele desky, v tomhle kontextu jde o maly napis na desce, ktery urcuje zda jde o verzi 1.0 nebo 3.1.
Spravny flash - jestli chces flashnout BIOS, tak flashni treba Cheepo 021129 ze stranek http://www.ocworkbench.com/2002/ecs/...cheepobios.htm
...vecsinou sa nachadza medzi PCI slotmi, ale nie je to pravidlo :?Citace:
Původně odeslal Sasa
pokud je u patice na procesor samolepka XP jedna se o verzi 3.1
Asi nemusí vždy, tu lepku s XP mám na svý první taky (koupená v listopadu 2001), před vánocema jsem ji dočasně zmrtvil (přepálený SMD odpor) a koupil přechodně další - ta měla to označení v.3.1 vedle AC kodeku u PCI slotů - ta první to tam nemá a pochybuju, že by to byla verze 3.1.Citace:
Původně odeslal Ryki
Pokud to potřebuješ kvůli BIOSu, pak máš-li na desce vlevo od PCI slotu (stojí-li deska tak,že PCI sloty jsou horizontálně dole) označení v 3.1, víš, na čem jsi.Pokud nikde nenajdeš nic - pak použij klidně BIOS pro PCB 1.X, vyzkoušeno - no problemo.Citace:
Původně odeslal denizz
Toto je offtopic, ale ked mam tusim verziu 1.0 (neviem naisto, kupovane 9-2001) a v manuali pisu, ze doska je len na Athlon do 1.4 (vtedy boli len thunderbirdy na trhu), mozem do nej dat XP trebars 1800?
Well, to samý mám v manuálu taky a jedu na XP 1800+ , tu podporu přidávaj jen nový verze BIOSů, aby deska dokázala správně nastavit napětí, případně správně zobrazit verzi CPU při bootu.Citace:
Původně odeslal Axel
Takze ak mam novy cheepo, taq mi pobezi aj XP na starej doske?
Je to oficialne?
Přísámbůh - nemám sice Cheepo (ten jsem měl předtím), ale Honey´x BIOS z konce loňskýho roku a jedu na v.1.0 Palomino XP 1800+@2000+ (143x11.5).Cheepo je navlas to samý.O TBredech to říct nemůžu - nemám vlastní zkušenost.Citace:
Původně odeslal Axel
A jo,Tbredy na tom taky chodej,sou i myslim tady na foru takovy,ktery to maj,ja teda doufam,ze to deska veme.Citace:
Původně odeslal JANIS
To Spyker: Já jen pro sichr - už se tu jeden nešťastník poptával, proč mu neběhá TBred na sice K7S6A (SiS 745) a na Živě se taky našli zoufalci, tak abych pak nebyl popotahován za blufování :eek:
ja na tom ma T-Breda 1700+ jedu na 2200+ a pohoda deska nedela sebemensi problemi skratka parada takze muzu potvrdit t-bredy valej na 100%
Takze mam ist do toho XP? Moj Duronko je na tom uz dost biedne...
jo jdi v klidu do Xp kdyby ti nejel poslu ti svou fotku a muzes si z ni udelat terc na sipky jede uplne na jisto a zcela v pohode
Citace:
Původně odeslal Giggo
No nevim,ty mas tu desku kupovanou nedavno.Preci bych jen rozlisoval mezi PCB1.0 a PCB 3.X,navic nejnovejsi vyroby.Kdo vi vic at neco prihodi.