Re: 7800gs AGP aky zdroj?
nekupuj iny zdroj... skus tu grafiku v inom kompe, pripadne si cekny nastavenie AGP (voltaz, aperture size a vsetky tie serepeticky) v BIOSe... problem moze byt aj tam...
to som uz skusal. Tu ap. size som nastavil aj na 128 aj na 256, voltaz agp som mierne zdvihol..a aj tak nic
co takhle vyzkouset stav nouze????? odebrat vsechny ovladace grafiky, prenastavit na 640x480/60Hz to by byl cert aby to nejelo :-)
to som zabudol napisat v prvom prispevku. Stav nouze som samozrejme skusal a robi to to iste.. no nic, po obede idem do agemu tam mi otestuju tu grafiku na inom pc a ak to pojde, zoberiem silnejsi zdroj
Citace:
Původně odeslal
alzheimer
to som uz skusal. Tu ap. size som nastavil aj na 128 aj na 256, voltaz agp som mierne zdvihol..a aj tak nic
a ostatne polozky ??? co tam mas este v BIOSe pre AGP ???
a v inom kompe (najlepsie ina platforma alebo aspom chipset) si skusil ???
Citace:
Původně odeslal
Hazo
a ostatne polozky ??? co tam mas este v BIOSe pre AGP ???
a v inom kompe (najlepsie ina platforma alebo aspom chipset) si skusil ???
bol som v ageme a tam mi tu grafiku ukazal v inom pc a krasne isla.. kupil som novy zdroj a stale robi to iste...:( takze asi je to maticna doska a idem kupit tu..ine vysvetlenie neexistuje. tie nastavenia vselijake v biose som skusal vsetky. nic nepomohlo
kupil som dnes novu dosku. robi to to iste...
Citace:
Původně odeslal
alzheimer
kupil som dnes novu dosku. robi to to iste...
Co takhle zkusit resit problem nejdriv softwarove, tj. zkusit nabootovat nejaky live distro Linuxu (Knoppix, ...) a pokud bude fungovat, tak znovu nainstalovat Windows? :-)
no problem je, ze softverovo sa riesit nic neda. Vsetko v istom bode zmrzne a je koniec. Skusal som bootovat z win cdcka...z ultimate boot cd...nic nejde. Uz ma napada jedine posledna moznost, ze proste ta karta nedosadne dobre do mojho agp slotu kvoli case. V manualy pisu ze sa moze stat ze s niektorymi casami ju nezastrcis dobre. Sice normalne ju tam zapojim, zacvakne AGP a vyzera ze je uplne vnutri ale hornymi noickami ktorymi fixujem externe karty to nemozem zafixovat lebo karta je vysie ako normalne ine karty. Ale to si vysvetlujem tym ze proste ta karta je obrovska a zabera dva slloty a nie tym ze mam "maly" case. Mam tt tsunami
Zkus slozit minimalni konfiguraci nekde na stole mimo case (tj deska + cpu + vga + ramka (1 modul) + disk). Tak by ti grafika mela zapadnout do slotu v pohode a uvidis zda je to tim.
Pokud mas desku z podpisu (MSI) tak u ni existuje skryte nastaveni v biosu.
Jakmile vlezes do biosu tak zmackni shift + F2 a pak ALT + F3
Melo by ti to mimojine take odkryt vice polozek u nastaveni agp - tam vypni polozku ATI/Nvidia speedup (tahle polozka nejak automaticky taktuje kartu a napomaha nestabilite...)
Citace:
Původně odeslal
MV
Zkus slozit minimalni konfiguraci nekde na stole mimo case (tj deska + cpu + vga + ramka (1 modul) + disk). Tak by ti grafika mela zapadnout do slotu v pohode a uvidis zda je to tim.
Pokud mas desku z podpisu (MSI) tak u ni existuje skryte nastaveni v biosu.
Jakmile vlezes do biosu tak zmackni shift + F2 a pak ALT + F3
Melo by ti to mimojine take odkryt vice polozek u nastaveni agp - tam vypni polozku ATI/Nvidia speedup (tahle polozka nejak automaticky taktuje kartu a napomaha nestabilite...)
vyskusal som co si napisal, nejde to stale. Naozaj mi to dalo v biose nove moznosti dal som vsetko disable, auto, vsetky kombinacie som skusil a nejde to. Myslis ze moze byt grafika nekompatibilna s pamatou alebo s HDD??? Uz ma napada jedina a posledna moznost. Reset biosu a reinstall windowsov na inej karte...(btw skusil som tu kartu na druhom pocitaci doma a ide...)
Pokud ti karta v jinem pc jde, tak bych zkusil dat ten tvuj pocitac na default a zkusit nainstalovat ciste windows (pokud jsi to jeste nezkousel).
Reinstall windowsu + update biosu+najnovsie drivery na dosku = grafika ide. este stale neverim vlastnym ociam. diky za rady setkym
A pak ze to nejde resit softwarove :-)