Ahoj, zajimalo by me jestli se da sehnat i nejaky bazarovy kousek co by zvladal video+zvuk v tomto rozliseni aspon 25 fps. Pripadne poradte novy kus.
Libi se mi Power Shot A540, jen je trosku cenove jinde.
Printable View
Ahoj, zajimalo by me jestli se da sehnat i nejaky bazarovy kousek co by zvladal video+zvuk v tomto rozliseni aspon 25 fps. Pripadne poradte novy kus.
Libi se mi Power Shot A540, jen je trosku cenove jinde.
V bazaru sezenes i fotaky za 10k. nahod cenovou predstavu, pak se o tom da nejak uvazovat.
Samozrejme co nejlevnejsi :) Do 3-4 kk. I kdyz pochybuji,ze starsi digital by zvladl tech 25 fps.
Asi jsem se drive ptal nez zjistil informace.
Ta 540 asi nebyl dobry priklad uklada nekomprimovany zaznam :)-)
Ja měl Kyocera M410R a ten má video 640x480 / 15 nebo 30fps
Novej stojí kolem 6k, takže bazarovej do těch 4 bude.
teď jsem viděl na letáku nějakej Samsung za 3900. 5Mpix, 3x zoom, videozáznam ve VGA 30fps. o délce se tam nepsalo ale předpokládam neomezeno.
Za 4,5K můžeš koupit nový 6 MPx s 640x480/30 fps (a dokonce tuším umí při videu i zoomovat) http://www.pixmania.cz/cz/cz/351707/.../xacti-e6.html . Nefotí to nijak extra, ale video natáčí solidní, alespoň soudě ze samplů na webu Sanya.
Karf: Mel jsi na mysli asi Digimax S500
http://www.obchod.cz/products_detail...zbozi=00043676
Asi nejlevnejsi novy fotak s mym pozadavkem. Jinak jsem koukal,ze starsi Sony Cybershoty to umi uz asi 2 roky zpet.
pokud chces sem tam udelat i nejakou fotku doporucuju canon ixus 40 ;-)
jo a pokud sebou nechces tahat vaelky kanon ale mit ho stale pripraven v kapse ;-)
Hmmm ten canon ixus 40 se me moc libi. Jediny problem jsou spatne k sehnani.
Muzes mi napsat kolik mb zabira 1 min zaznamu?
Wau to je docela husty. Podle rozmeru bych to teda odhadoval na nekomprimovany zaznam a 15 min videa na 1 Gb kartu :-)
To by me zajimalo jestli se da sehnat nejaky fotak,ktery zaznamenava uz komprimovany format.
Nevím, jakou kompresi myslíš tou "vysokou kvalitou", faktem je, že existují foťáky, které nahrávají do DivX - např. Pentaxy Optio S6/S7, Casio S600D, nebo S770D - ten ještě k tomu v 16:9.
Jinak 1 GB za 15 min. je dost, manželky FX01 dá na 1 GB tuším přes 30 min., ale v 16:9 (848x480) asi jen 10 ...
Hm, tak to je pre mňa novinka. Teraz ma už iba zaujíma že prečo podporujú DivX iba tie menej rozšírené značky a nie Canon, Sony alebo Panasonic?
Čert ví, mě by zajímalo ještě víc, proč dost výrobců ve svých foťácích stále používá ten příšerný QuickTime :mad:
e1: Mno predpokladam ze komprimace do divX neni uplne snadna (staci si vzpomenout jak dlouho trva na pc) a pozadovala by pravdepodobne lepsi (vykonnejsi) cipy - takze si myslim ze vetsina vetsich vyrobcu si stale uvedomuje ze prednejsi u fotaku jsou fotky a ne video.(= je tedy jasny kde spori)
Ostatne pokud se podivas na ty znacky/modely ktery "lakaji" na uz komprimovany video tak zjistits ze vetsinou jsou jejich fotky v lepsim pripade "prumerny". V tomhle se to ale urcite casem zmeni, ostatne nevim co by vyrobci letos mohli nabidnout za novinky aby podporili prodej. Tohle se mi zda jako jedina vec.
Ad quicktime - jedoduchy -> nejvetsi trh s temahle pristrojema - Spojeny staty s Applama, takze neni divu ze kodak ktery proda imo tak 90% svych krabicek ve Statech podporuje zrovinka tenhle format. S ostatnima je to stejny. Evropa ma v tomhle smolika. :-/
ja mam cybershot dsc-w1 a ten dava 640*408 video v neobmedzenej dlzke 25fps (treba mat "PRO" MS kartu aby to stihal). V kvalite "fine" na 512tku da nejakych 7minut, v normal tusim 25minut a kvalita mi prisla solidna :) chce to vsak svetlo a nevie zoomovat ...
P.S.> zabudol som dodat ze video je normalny cisty mpeg, ziadny posrany MOV!
Zoran chip for DivX in digital cameras: http://www.dpreview.com/news/0701/07...coach9divx.asp
Já mám canon a710 is stojí cca 9000 a na kartu 128MB se mi vlezla minuta a 7 sekund (640x480 30fps )