Re: Problém P5W DH Dlx???
Další věc. Teď jsem otevíral stránky pctuningu a hodilo to okno Windows - Zápis se zpožděním se nezdařil
Systému se nepodařilo uložit data souboru c:\Doc. and Sett.\ atd. chyba v adresáři s mozillou a data byla ztracena. Chyba je pravděpodobně v hardware nebo v síťovém připojení. Já už fakt nevim... :eek:
Tak nejvíc mně pobavila věta .. "počítač je sice stabilní, ale problém s modrou obrazovkou přetrvává" ..to jsem skoro odpanul ze židle :)
Přepokládám že se máš ted CPU na defaultním taktu, když máš problémy? Ono by to bylo logické, ale nikdo to nezminuješ. Mám pro tebe stejnou radu jako zde http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=55400 ...máš nejspíš špatně nastavenej BIOS pro paměti, cpu a pod. Pokud neni modul paměti vadnej.
To jsem napsal špatně, myslel jsem to tak, že počítač sice bez problémů naběhne, ale při spuštění hry, po určité době, naskočí modrá obrazovka. Jinak díky za radu.
u me to vyresilo zvednout napeti na severnim mustku (MCH chipset voltage) na 1,85V.
Samozrejme nemusis rovnou na tenhle hardcore ale ten severni mustek dela na tyhle desce hodne problemu. Takze povyzkouset. Popripade s taktovanim musis niz, pac tohle nejni rozhodne stabilni system (i kdyz mozna pred tim byl).
Díky moc, problém je vyřešen, počítač je stabilní. Napětí na severním můstku jsem zvednul na 1,65V. Používáte u této desky nějaké dodatečné chlazení chipsetu?? Na aktivu, který byl dodáván s deskou, je upozornění, že se nemá používat v kombinaci s aktivním chladičem procesoru.
Jj. Chladim, a to oba dva. Na jiznim pouzivam dodavanej aktiv (predpokladam totiz, ze ho nedoporucuji ke klasickym chladicum na CPU, ja mam Zalman CNPS9500 AT, taxem si dovolil je pouzivat naraz, a nemam pocit ze by se nejak hadali). Na severni pouzivam zatim provizorni chlazeni, ale chystam se poridit nejaky konecny aktivni chlazeni.
Já na CPU používám AC Freezer 7 Pro, tedy taky fouká teplý vzduch dozadu ze skříně ven, nevadí, že teplý vzduch od CPU bude foukat přímo do zmíněného aktivu k chipsetu?
No já jsem tam mel taky aktiv na jiznim mustku,ale dal jsem ho pryc pac se zvedla teplota CPU.Ale je mozny,ze jsem ten problem mel jen ja.
Citace:
Původně odeslal
Phantom
No já jsem tam mel taky aktiv na jiznim mustku,ale dal jsem ho pryc pac se zvedla teplota CPU.Ale je mozny,ze jsem ten problem mel jen ja.
jeste by bylo dobry napsat cim chladis CPU, v podpisu mas jen chladic GK, a tim CPU urcite nechladis ;) ;D
Tim to urcite nechladim:p .CPU si chladím Zalman CNPS9500 AT.Jinak s teplotou CPU jsem ted mezi 35-40 stupni.Predtim to bylo 50 stupnu.
Citace:
Původně odeslal
Phantom
Tim to urcite nechladim:p .CPU si chladím Zalman CNPS9500 AT.Jinak s teplotou CPU jsem ted mezi 35-40 stupni.Predtim to bylo 50 stupnu.
Uff :o , stejny chladitko jako mam ja a tak velkej rozdil. Ted zrovna nemam cas to zkouset, ale hned jak bude chvilka casu tak ho zkusim sundat a dat si na teplotu vetsi pozor a uvidime jaxe to bude chovat. At mame jasno ;)
Citace:
Původně odeslal
.:HANZ:.
Používáte u této desky nějaké dodatečné chlazení chipsetu?? Na aktivu, který byl dodáván s deskou, je upozornění, že se nemá používat v kombinaci s aktivním chladičem procesoru.
Tak sem to vyzkousel a to upozorneni tam neni jen tak pro legraci. V kombinaci s Zalmanem CNPS9500 AT se opravdu zvedne teplota o nejakych 5-7°C. Takze se da predpokladat stejny teplotni narust u podobne resenych chladicu.