Zahadne restarty vo WinXp
Zdravim,
neviem kam to mam napisat tak to napisem sem
Tu je problem: Mam tu PC -> Asus P5B, C2Duo E6600, 2GB DDR2, Pasivna GeForce 7600GS a je tu problem ze u znameho doma sa PC samovolne resetne pri praci v Mozille Firefox alebo v Opere, resp. teraz uz pri viacerych aplikaciach. Ale u mna doma ide jeho PC ako hodinky, vsetko funguje, ziadne resety, PC je velmi stabilne, MemTest neukazal ziadne chyby. 3 hodiny 3DMarku 2005 taktiez nic, pohoda.
A teraz neviem ci znamy ma nake elektromag. tajomne pole okolo seba :) alebo bude zrada niekde v reale. Teraz mam jeho PC zapnute uz 5 hodin a nic stale mi to ani raz nepadlo... poradte.. ak sa da teda :-/
Re: Zahadne restarty vo WinXp
Neblikaj čas od času u toho známýho světla? Je docela možný, že má nějakou mizernou elektriku a zdroj toho pc to čas od času neustojí.
Aj mna to napadlo ale potom odniesol svoj pc do prace ktora je vzdialena asi 20km a to iste... takze asi nie :( ...
Možná přeprava uvolnila nějakou kartu ve slotu (grafárna nebo něco v PCI) a teď to blbne. Vždy po přepravě PC je dobré to zkontrolovat. Nebo možná u tebe doma připojuješ monitor do jiného výstupu grafárny než u známého doma a v práci a ta grafárna má ten druhý výstup v háji.
A taky není jisté, že v práci toho známého mají elektrické rozvody v pořádku. Ideálně bys to zjistil asi pomocí UPSky, která by zvlnění a špičky v rozvodné síti měla eliminovat.
No ved to PC bezi uz asi 12 hodin a stale ide v poriadku... Chcem mu odporucit nech si kupi UPSku nejaku aspon, monitor neviem neviem ... ja pouzivam D-SUB, on mozno LCD... si to overim este.
Ozaj ako UPSka postaci nejaky Cyberfort ci radsej normal zalozny zdroj?
EDIT: Inak zdroj je tam ThermalTake PurePower 420W, vyborne vetranie celej bedne, PCI sloty su volne, grafika je dobre pripevnena, no neviem...
No zdaa sa ze problem je vyrieseny... to ze mrzlo bolo zrejme sposobene poskodenou predlzovackou :) a tu predlzovacku mal aj v praci :) lol no
tak tomu se rika smula... nevim, co na to mam rict...