Rozdíl mezi Seasonic S12 500W a S12 550W Energy+ ?
Ahoj,
můžete mi mi někdo říct jaký je rozdíl mezi výše uvedenými zdroji kromě výkonu?
U S12 550W je udávána funkce Energy+...ale co to znamená? Oba výše uvedené + Enermax Liberty mám "v merku", ale ten rozdíl jsem nikde nevyčetl.. a o tom cenovém ani nemluvím. :-)
Díky za pomoc.
Re: Rozdíl mezi Seasonic S12 500W a S12 550W Energy+ ?
energy+ ma nepatrne vyssi ucinnost (ovsem ne vzdy, to zalezi na zatizeni) a mel by byt tizsi
viz http://www.silentpcreview.com/article247-page1.html a take http://www.silentpcreview.com/article656-page1.html
Opty: Aha. Jen nepatrně? Takže nic zásadního, kvůli čemu bych měl dávat víc peněz za 550ku?
Z vyssi ucinnosti zdroje zrejme v dlouhodobem meritku usetris par kacek za elektrinu. Co do vykonu uz to skoro zadny rozdil nebude. Nak
Jde mi ovšem v neposlední řadě i o tichost, takže doufám, že ten rozdíl bude neslyšný! :-/
Citace:
Původně odeslal
Connor
Opty: Aha. Jen nepatrně? Takže nic zásadního, kvůli čemu bych měl dávat víc peněz za 550ku?
pokud by slo jen o tohle, tak to neni nic zasadniho... mozna se lisi jeste v dalsich detailech, ale to uz si budes muset zjistit sam a to tak, ze si prectes ty recenze (doporucuju) :wink:
Citace:
Původně odeslal
Connor
Jde mi ovšem v neposlední řadě i o tichost, takže doufám, že ten rozdíl bude neslyšný! :-/
maji tam i zvukove ukazky, tak si je poslechni :wink:
ja sem se treba rozhodoval mezi 500-kou a 430-kou, 430-ka byla tizssi (podle recenze a podle ukazek), takze sem ji nakonec vzal, protoze nemam extra narocnou sestavu
Rozhone tim Seasonicem neudelas chybu. Ma velmi vysokou ucinnost, dimenzovany je hodne nad uvadeny vykon a pouziva velmi kvalitni soucastky. Chtel jsem ho take koupit, ale zrovna ho nemeli. Takze sem vzal Enermaxe... Nak
Ani moje sestava nebude bůhví jak náročná (E6400 o/c, X1950Pro, 3x disky, tv karta, pár ventilátorů a to ej tak vše)...použil jsem sice nějaký kalkulátor, který mi vyhodil přes 500W, ale to mi přijde jako nesmysl. :-/ Tak nevím.
Sem si poslechl ukázky a rozdíl v hlučnost/tichosti není žádnej, takže v tomhle ohledu se mi to jeví stejně, tj. cena S12-500 hovoří jasně. :-)
Ještě si pořádně spočtu ten požadovanej výkon, se mi nezdá že bych si nevystačil v pohodě s 430kou apod. ...
Citace:
Původně odeslal
Connor
Sem si poslechl ukázky a rozdíl v hlučnost/tichosti není žádnej, takže v tomhle ohledu se mi to jeví stejně, tj. cena S12-500 hovoří jasně. :-)
Ještě si pořádně spočtu ten požadovanej výkon, se mi nezdá že bych si nevystačil v pohodě s 430kou apod. ...
Spotřebu neřeš, na to co jsi napsal ti bude ten zdroj naprosto bohatě stačit a ještě budeš mít velkou rezervu.