Podezrela teplota u C2D E6300 + AC Freezer7 Pro
Uspesne jsem nainstaloval znamemu C2D PC s timhle chladicem. Kdyz jsem zkontroloval teplotu SpeedFanem, tak ukazoval kolem 47°C v idle, coz se mi zda az moc. Chladic jsem zkousel sundat, otocit o 90° stupnu (ted fuci smerem ke zdroji), zkontroloval jak sedi, vsechno se mi zdalo v poradku. Na omak jsou ale horni konce heat-pipes docela vlazne a dole u zakladny mi take nejak horke neprijdou :???:
Nemam moc zkusenosti s instalaci na LGA775, ale myslim ze jsem postupoval spravne (zacvaknout a otocit kolicky doprava).
Mel byste nekdo nejaky tip co muze byt spatne?
Re: Podezrela teplota u C2D E6300 + AC Freezer7 Pro
Možná by nebylo od věci napsat, na jaké běžíš frekvenci a napětí, stejně jako jestli měříš teplotu core nebo povrchu. Já osobně nasazuju tenhle cvakací systém tak, že nejdřív otočím kolíčky a pak je nacvaknu - tím, že to cvakne vím, že to sedí...
Teploty, co píšeš, mám s NINJou v jádře na IDLE u E6600 při 3,6GHz a 1,41V
Mozna mas to stesti, ze mas C2D s prohnutym IHS a pak to prd chladi.
Bezim na defaultnich hodnotach, nic jsem v BIOSu nemenil. Merim pomoci SpeedFanu v posledni verzi, tj. se domnivam ze merim teplotu jadra.
Tu puvodni sedou potvoru jsem ze zakladny chladice sundal a pouzil vlastni silikonovou pastu.
Citace:
Původně odeslal
NightKing
Bezim na defaultnich hodnotach, nic jsem v BIOSu nemenil. Merim pomoci SpeedFanu v posledni verzi, tj. se domnivam ze merim teplotu jadra.
Tu puvodni sedou potvoru jsem ze zakladny chladice sundal a pouzil vlastni silikonovou pastu.
Mně ze Speedfanu přechodem na C2D zmizela položka CORE, ale to co mi měří CPU je výrazně nižší než to, co mi ukazuje CoreTemp, takže předpokládám, že je to spíš povrch IHS...
V Tebou uvedém případě je teplota opravdu HODNĚ vysoká!!!
Budu to muset holt asi komplet vyndat s deskou, testnout chladic nekde na topeni, jestli vubec maka :) a vratit zpet. Fakt se mi zda, ze tam sedi dobre. Pasty jsem tam dal minimum, jak jsem zvykly (nikdy nebyl problem). Jeste asi zkontroluju tu plochu IHS.
mam ten samy chladic a na 3,2GHz mam o neco horsi teploty nez s origo box chladicem
box idle 40-43
freezer idle 46 a vys
Zkousel sem tam davat jinou pastu, otocit ho o 90stupnu a vubec je to pro me velke zklamani. Jeste jsem si vsiml ze treba dotykova plocha je u intelackeho chladice mnohem precizneji vyfrezovana nez ten freezer. A hlavne dela rachot jak blazen pokud si ho clovek v biosu neztlumi a to uz pak nechladi vubec.
Citace:
Původně odeslal
NightKing
Nemam moc zkusenosti s instalaci na LGA775, ale myslim ze jsem postupoval spravne (zacvaknout a otocit kolicky doprava).
btw v navodu je ze pri instalaci se kolicky jen zamacknou a pri demontazi otocis a vytahnes :)
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Mně ze Speedfanu přechodem na C2D zmizela položka CORE, ale to co mi měří CPU je výrazně nižší než to, co mi ukazuje CoreTemp, takže předpokládám, že je to spíš povrch IHS...
V Tebou uvedém případě je teplota opravdu HODNĚ vysoká!!!
riesite frekvencie, krive IHS a bohvie co este a co tak otacky? imho mu to v IDLE reguluje doska na tych beznych 500rpm a potom je to UPLNE normalne ;)
Citace:
Původně odeslal
MadCap
riesite frekvencie, krive IHS a bohvie co este a co tak otacky? imho mu to v IDLE reguluje doska na tych beznych 500rpm a potom je to UPLNE normalne ;)
Zas tak blby nejsem, abych nepoznal, ze deska snizila otacky. Fan jede stale na stejnych otackach, nic ho nereguluje, leda kdyz je ve SpeedFanu manualne snizim. Jinak se toci kolem tech svych 2000rpm ;)
Citace:
Původně odeslal
NightKing
Zas tak blby nejsem, abych nepoznal, ze deska snizila otacky. Fan jede stale na stejnych otackach, nic ho nereguluje, leda kdyz je ve SpeedFanu manualne snizim. Jinak se toci kolem tech svych 2000rpm ;)
tak ma napada este jedna vec, kontrolujes teplotu speedfanom? ten napr brachovi na na DQ6 ukazoval pekne picoviny ;) skus radsej toto http://www.thecoolest.zerobrains.com/CoreTemp/ ;)
Citace:
Původně odeslal
MadCap
Ok, znam, zkusim o vikendu.
EDIT: Jeste koukam, ze jsem nenapsal desku. Je to ASUS P5B (ta nejzakladnejsi).