ako lapnut je mi jasne ale ako strhnut ten chrchlak z neho aby som to nedolamal mi unika je totiz prilepeny na GPU a ked som s tym skusal jemne pohnut do stran ani se to nehlo ???
Takze kto take skusal nech sa podeli s dobrymi radami
Printable View
ako lapnut je mi jasne ale ako strhnut ten chrchlak z neho aby som to nedolamal mi unika je totiz prilepeny na GPU a ked som s tym skusal jemne pohnut do stran ani se to nehlo ???
Takze kto take skusal nech sa podeli s dobrymi radami
ještě když sem mel VooDoo 3 3000 tak tam byl taky prilepenej chtel sem ho schodit a kamos me poradil že prej : na cca 10-15 min. spíš těch 15 min. do mražáku pak na cca 5 min do ledničky no a potm to prubnout mel by kkdyž za nej vemes odpadnout... ještě než sem se ktomu dostal tak sem ho dřív prodal :-) :-) :-)
skus pozret GABOVI: http://www.pretaktovanie.sk/article....thread&order=0Citace:
Původně odeslal juzko
No asi skor skusim ten fen, vysoka teplote pre tu kartu je zname prostredie mrazak mi nepripada taky bezpecni mohol by som tam spravit studenak ;D
uz som cital aj o manikovi, ktory mal grafiku tyzden v mrazaku az kym mu hu tam nenasla mlada... :lol:Citace:
Původně odeslal juzko
a aj potom isla... :idea:
ja sundal chladic z chipsetu ziletkou. pmalu sem ji tam rval ze vsech stran a pak to uz slo dolu. tu zvejku sem smyl benzinem.
Nejlip to jde, kdyz to predtim pretaktujes (core i pameti, pro jistotu, at to hezky topi) az to haze bugy v obrazu a nechas na tom drtit 2h 3DMark03 - pak to jde vesmes snadno odviklad a oddelat :wink:
Z mrazaku bych mel take strach, ony ty kondiky maj v sobe elektrolyt a kdyz zamrzne, tak pokud zvetsi svuj objem tak, jako voda, tak to rupne... Asi urcite to voda neni a testy lidi napovodaji neco jineho (take rikaji, do igelitoveho sacku a pak do mrazaku), ale i tak...
...dalsi varianta kterou jdou pry i pasivy lepene arctic silver epoxy je na to pouzit mrazici sprej - problem - ja nevim kde takovy sehat :|
Mel by mit tak -50 az -60 a tenhle lokalni sok prej staci - ani bych se nedivil :D :wink: ...a jo, v tomhle pripade pak urco sundavar s hadrou na ruce - aby to neslo i s kouskama kuze z prstu, mraz je svicka :oops:
ti staci stlaceny vzduch ve spreji ... nevim jestli udela tech -60, ale mrazi pjekne :wink:Citace:
Původně odeslal trodas
Hmmm, ja bych radeji neco studenejsiho... :|
Kde se to tak prodava (alespon ten vzduch), ze bych prubnul na starem epoxu, co ma nalepeny chladic na mosfetech? ;D
GME apod. - proste prodejny s elektrotechnikouCitace:
Původně odeslal trodas
Na mrazici spraj si pamatuju od zubare :-o. Vem kartu k zubari. A on te posle k psychiatrovi ;D
Jo a jeste sifonovy bombicky, kdyz ji propichnes a nechas utikat CO, tak taky mrazi, ale nevim kolik.
Elektrolyt v kondikach by mel vydrzet -40, mrazak udela jen -18°C.
zubna nit to celkom pekne odreze..
Pouzij funkci HLEDAT, je tu uz X krat popsane jak odstranit pasiv pomoci kreditni karty a srubovaku. Vypada to sice hardcore, ale je to na par desitek vterin.
Na onu zvykacku vem mati ODLAKOVAC NA NEHTY.
neboj se mrazaku ja kdysi koupil za tezky penize GF4Ti a druhej den sla do mrazaku.. v pohode staci pul hodinky
Ja som ohrieval pasiv zapalovacom a nic.
Pristupil som k mechanickemu sposobu. Vrazil som tenky skrutkovac medzi GPU a pasiv na tesno, a udieral koniec skrutkovaca o zem. Proste som nesetril kartu ... par uderov, a bol dole.
ked som mal gf4 ti4200 (msi vtd 128 mb, este do vcera ;D ) tak som to odmontoval celkom jednoducho, ked som videl ze medzi chladicom a pamatmi je 1 mm medzera tak som to musel dat do poriadku
treba stlacit na zadnej strane tie umele stupliky, zadny chladic ide lahko
potom som vybral tie rebierka (su tam len tak vlozene, trochu stlacit z vylezu)
a nakoniec som asi 2 minuty hegal s tym hlavnym plechom a potom som ho urval
je to nic oproti starej gf1 ddr (creative annihilator pro), kde bol taky maly bzuciak a ten som pacil sroubovakom, kedze pasta bola stvdrnuta na skalu, myslel som, ze kartu znicim ale po chvili puk a chladic letel, ze skoro okno rozbil