Jakého OC jste dosáhli s nV 7300GT DDR3?
Koupil jsem tuto kartičku, jedná se přímo o ASUS 7300GT TOP se 128MB DDR3 pamětí a musím říci, že jsem byl velmi mile překvapen výkonem. Karta používá 2ns Hynix ICs a momentálně mi pracuje na 600/1500!, dále jsem netestoval. Se sestavou v podpisu (C2D@3.3Ghz) dává cca 13200b v 3D Marku 03 (jinak na Marky moc nehraju).
Re: Jakého OC jste dosáhli s nV 7300GT DDR3?
Citace:
Původně odeslal
BeachKEN
Koupil jsem tuto kartičku, jedná se přímo o ASUS 7300GT TOP se 128MB DDR3 pamětí a musím říci, že jsem byl velmi mile překvapen výkonem. Karta používá 2ns Hynix ICs a momentálně mi pracuje na 600/1500!, dále jsem netestoval. Se sestavou v podpisu (C2D@3.3Ghz) dává cca 13200b v 3D Marku 03 (jinak na Marky moc nehraju).
tak to je moc pjekne.. jak je to se zahříváním?
Citace:
Původně odeslal
-Ja8k1-
tak to je moc pjekne.. jak je to se zahříváním?
No, popravdě ani jsem to nekontroloval, chladič dělá neskutečnej randál, takže ho budu muset vyměnit za něco jiného. Pak bych zkusil ještě trochu více taktovat, navíc tahle karta je ideální na Volt mod, ale na to bohužel nemám potřebné nářadí :(
Citace:
Původně odeslal
BeachKEN
No, popravdě ani jsem to nekontroloval, chladič dělá neskutečnej randál, takže ho budu muset vyměnit za něco jiného. Pak bych zkusil ještě trochu více taktovat, navíc tahle karta je ideální na Volt mod, ale na to bohužel nemám potřebné nářadí :(
Zkus se na netu poohlednout po tzv. pencil Vmodu. Proste patricny odpor nastavuji napeti precmrkas tuzkou. Odpor se snizi a napeti do jadra ci pameti se zvedne. Sam sem to nedavno vyzkousel a funguje to 100%. Samozrejme delas to na vymontovane karte a prubezne promerujes ten pocmrkavany odpor multimetrem (ten snad neni problem mit ne?) :) pokud najdes na netu navod k Vmodu tve karty tak se tam dozvis i presnejsi postup. Nechce se mi tady prilis rozepisovat. U me to byla prace na 10minut a pokud to chces vratit to puvodniho stavu, tak proste vrstvu tuhy z odporu setres a hotovo. Nak
nechtel bys udelat vic testu.. aspon 3D marku... na netu jsem zadny kompletni test nevidel a vypadato ze je o dost vykonejsi nez moje X800GTO a vydel bych to jako adekvatni nahradu. dik
tak prekvapeni se nekona (zatim) zde je test 7300GT na 600/1600 a jeji vykon je mensi nez X850 (X800GTO2) 500/1060 a o malo vetsi nez X800GTO na zakladu.
link zde http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=1306
Citace:
Původně odeslal
pETSaa
Já tam tedy vidím, že je srovnatelná (po OC) a občas poráží i GTO2 s aktivovanýma 16 pipkama. O AA nemůže být řeč, je jasný, že 128bit vs 256bit sběrnice se porovnávat nedá, tahle karte je vyšší low-end a X800GTO2 je prakticky bývalý high end. ;) Navíc cenově jsou ty karty pořád někde jinde, o spotřebě ani nemluvě.
Citace:
Původně odeslal
BeachKEN
Já tam tedy vidím, že je srovnatelná (po OC) a občas poráží i GTO2 s aktivovanýma 16 pipkama. O AA nemůže být řeč, je jasný, že 128bit vs 256bit sběrnice se porovnávat nedá, tahle karte je vyšší low-end a X800GTO2 je prakticky bývalý high end. ;) Navíc cenově jsou ty karty pořád někde jinde, o spotřebě ani nemluvě.
jj s tim souhlasim.. me slo jen jestli se mi to vyplati vymenit za X800GTO a zatim ne..
Citace:
Původně odeslal
pETSaa
jj s tim souhlasim.. me slo jen jestli se mi to vyplati vymenit za X800GTO a zatim ne..
No ale připlatit si místo stařičké 6600 non GT se asi vyplatí... ;)
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
No ale připlatit si místo stařičké 6600 non GT se asi vyplatí... ;)
to jasne ze hej ale v dobrej cene su aj karty 7600gs s ddr3, napr. moje Inno3d GST od vyroby takty 500/1400 ;-)
V kazdom pripade 7300gt s ddr3 je dobry upgrade 6600 non GT :-)