Chcem si nainstalovat linux a mam ho na disku ako iso. chcem len vediet ci/ako sa da nabootovat priamo z tohoto isa. Podla mna treba spravit daku bootovaciu disketu s odkazom na to iso, ale neviem ako.
(Nechcem ho napalovat, len ci to ide)
Printable View
Chcem si nainstalovat linux a mam ho na disku ako iso. chcem len vediet ci/ako sa da nabootovat priamo z tohoto isa. Podla mna treba spravit daku bootovaciu disketu s odkazom na to iso, ale neviem ako.
(Nechcem ho napalovat, len ci to ide)
neviem, ci Ti napisem zrovna to, co chces vediet, ale :
ja mam na hdd tiez nejake ISO linuxov, a pouzivam virtual machine. To VMWare kludne z ISO image suboru nabootuje a v pohode to funguje.
Je to presne to, co som potreboval :-)
Nie. O tom viem. O toto mi nejde.
niet inej moznosti ako VM. Vezmi si, ze iso je napr. na NTFS disku. Nie je mozne nacitat subor z disku kym nie su v pamati ovladace na filesystem. O ziadnom projekte, ktory by riesil tento problem neviem a myslim, ze ani nie je mozne nieco take realizovat (musis zaviest driver na FS potom bootnut iso - co je vec napisania aplikacie, ktora to zrealizuje a nakoniec zaviest kernel ...).
Mozno by pomohla nejaka virtualizacia, ale to je tiez pochybne, koli tomu, ze jednotlive OS su oddelene.
Linux vie vselico. Jedna disketa s jadrom, druha s initrd a root mozes namountovat kludne aj z toho ISO suboru na NTFS cez loopback. Len to nie je nic pre zaciatocnika.