Zaheslovane WiFi zarizeni
Koupil sem cca pred rokem zarizeni GIOM-EX od jednoho regionalniho poskytovatele internetu. Zarizeni v te dobe bylo celkem drahe (cca. 6tisic). S poskytovanou sluzbou sem nebyl spokojen, proto sem presel k jinemu providerovi.
Problem je ale v tom, ze zarizeni je zaheslovane - tj. je mi zabraneno ho pouzit u konkurence. Zadnym zpusobem toto heslo obejit nelze (zarizeni nema zadny reset, prehrani firmware je zabraneno)
Zatim sem to neresil, v pondeli tam zajdu a promluvim si s technikem, ale ze zkusenosti z pristupu te firmy tusim, ze to bude problem. Rad bych se tedy vyzbrojil nejakyma paragrafama :) . Doufam ze moje uvaha, ze sem radnym majitelem zarizeni a toto mi brani jeho pouzivani je spravna. Dale by me zajimalo, zda by technik mel pravo zadat si za odblokovani nejaky honorar (v tomto pripade muze byt kazda zapocata hodina napr. za 500Kc).
Dekuji za pomoc.
Re: Zaheslovane WiFi zarizeni
Podpisal si nejaku zmluvu s casovou viazanostou? Ako napr. pri mobilnych operatoroch. Kde mas napisane ze sa zavazujes na 24 ( 18 ) mesiacov a zariadenie je blokovane na ich siet. Po uplynuti viazanosti ti ho zdarma odblokuju. Ak nie tak IMHO je to zariadenie tvoj majetok ktory si riadne zakupil a toto blokovanie ti brani v jeho riadnom uzivani, cize by ti to mali unlocknut zadara, dokonca by som im to dal ako reklamaciu a hotovo.
Ano, bylo dotovane, zavazek byl na jeden rok - jiz uplynul.
Nech ti ho pekne odblokujú (samozrejme zadarmo), keď nebudú ochotný, tak im to tam nechaj na reklamáciu s tým že nie je možné zariadanie riadne používať. Keď nebudú chcieť odblokovať, tak žiadaj späť peniaze a keď budú svine, tak im nezabudni spomenúť že môžeš sa obrátiť aj na ČOI. ;)
uz sis odpovedel sam: zarizeni jsi koupil a jsi jeho vlastnikem a jako takovemu mas pravo to zarizeni uzivat v neomezenem rozsahu. jestlize nebylo neco odlisneho stanoveno ve smlouve, kterou jsi uzaviral s puvodnim providerem, pak mas narok na to, aby ti ho odblokovali.
muzes se ohanet tim, ze skutecnost, ze nemuzes to zarizeni pouzivat v plnem rozsahu, je vadou veci, a chces jeji odstraneni.