Bránění přístupu k www stránkám
Čaute, potřeboval bych omezit přístup na některé www stránky z mého počítače. Používá jej více lidí a je pro mě nežádoucí, aby měli všichni přístup na všechny stránky na internetu. Vím, že existuje možnost přístup k některým stránkám úplně zakázat, ale byl bych radši, kdyby nějak šlo udělat to, aby se stránka dejme tomu zobrazila, ale nešel na ni odesílat text. Jedná se konkrétně o seznamku na internetu. Potřebuju to udělat tak, aby si uživatel spíš myslel,že má stránka poruchu, než to, že je na ni zakázán přístup. Věřím, že chytré hlavy něco vymyslí :-) Díky všem za rady...
Re: Bránění přístupu k www stránkám
Hmm, divný požadavek - ale do toho mi nic není ;-)
Já bych to řešil asi instalací Apache a přes virtual host rozjel napodobeniny originálních stránek. Takže když někdo poleze třeba na seznamku, natáhne se mu z lokálního intranetu stránka s omlouvou, že server momentálně nefachá ..třeba. Ale vyžaduje to znalost Apache, html a asi by tě to nebavilo dělat pro XY webů, záleží kolik toho chceš takto "blokovat".
Ale je to fakt škrábání se levou nohou za pravým uchem...
lol, no to asi je no :-)
Já jsem myslel spíš, jestli neexistuje něco jako program netlimiter, kde by se na určité stránky dalo nastavit max. rychlost přenosu dat a u outgoing paketů nastavit nulu. Třeba...
co pouzit soubor hosts/lmhosts a urcit tem webum jinou IP (napr. ip toho sameho kompu) aby to proste cyklovalo a neslo ven ?
Citace:
Původně odeslal
Airwolf
co pouzit soubor hosts/lmhosts a urcit tem webum jinou IP (napr. ip toho sameho kompu) aby to proste cyklovalo a neslo ven ?
Jo, to zní zajímavě. Jen nevím, co to je ten host/imhost a kde se to dá nastavit?
Citace:
Původně odeslal
Matio
Jo, to zní zajímavě. Jen nevím, co to je ten host/imhost a kde se to dá nastavit?
http://en.wikipedia.org/wiki/Hosts_file
Díky za odpovědi, pomohli jste mi. Jen prosím ještě o detail, jak můžu zjistit IP adresu jakéhokoli serveru? Například www.seznam.cz?
A ještě se chci zeptat: existuje nějaká rodičovská ochrana proti navštěvování stránek s erotickým obsahem? Myslím si, že v IE něco takového šlo, ale používám Firefox a tam jsem to nenašel. Možná existuje nějaký plugin. Díky...
co prez firewall ? i to kerio , ale musi se tam rucne zadat jmena stranek ...
Uprimne nechci strasit , ale ten kdo chce stahovat sprostarny ten to udela je toho plnej net ;)
Existuje sice nejaky rating stranek, ale kdo to tam nema, tak to IE neblokuje. Pokud vim.
Jedina 100% fungujici ochrana je odpojit internet ;-)
Zatial to nie je pre FF2 iba 1.0-1.6, ale možno toto by ti mohlo pomôcť. Ja osobne som to neskúšal.
https://addons.mozilla.org/firefox/1803/
Citace:
Původně odeslal
jedik
Ten soubor hosts je super, funguje to, ale jen ve win XP. Je možné něco takového udělat i v 98?
Citace:
Původně odeslal
Matio
Ten soubor hosts je super, funguje to, ale jen ve win XP. Je možné něco takového udělat i v 98?
Wiki > Location > Windows 95/98/Me: %windir%\ ;)
Citace:
Původně odeslal
jedik
Wiki > Location > Windows 95/98/Me: %windir%\ ;)
Hm, sorry, asi jsem natvrdlý, ale tímhle jsi mi moc nepomohl. Ve Wikipedii nevím kde najít "Location" a v ní Windows 95/98/Me. Žádný takový odkaz tam není. A ten "%windir%\ " je co? Soubor, adresář...? Ve vyhledávání ve Wikipedii jsem to nenašel. Achjo :-(
Citace:
Původně odeslal
Matio
Hm, sorry, asi jsem natvrdlý, ale tímhle jsi mi moc nepomohl. Ve Wikipedii nevím kde najít "Location" a v ní Windows 95/98/Me. Žádný takový odkaz tam není. A ten "%windir%\ " je co? Soubor, adresář...? Ve vyhledávání ve Wikipedii jsem to nenašel. Achjo :-(
No primo v http://en.wikipedia.org/wiki/Hosts_file#Location tzn. ze by mel byt primo v instalacnim adresari w98(C:\Windows ku prikladu)
Citace:
Původně odeslal
jedik
Jo aha takhle.. Tak to jsem přehlídl, omlouvám se. A děkuju :-)