Ahoj, když mám zdroj 350 W, žere pořád 350W nebo i míň(zátěž X klid)?
Printable View
Ahoj, když mám zdroj 350 W, žere pořád 350W nebo i míň(zátěž X klid)?
Co som si vsimal moj PC sa cez 185W ani nedostal (merane s lcd- 40W). A mam 350W zdroj.
když už tápe tak ať drží hubu a nedělá ze sebe chytráka :D
prosim vas, da sa nejak softwarovo zistit kolko vykonu momentalne ten zdroj dodava ?
pokud nemáš UPS co to umí tak ne
Nelze.
Teda až na ty spešl zdroje co mají displej apod., někde sem četl takovou recenzi a mimo jiné tam zjistili, že to stejně měří dost mimo.
Potom už zbývá jenom ta UPS, nebo wattmetr, nebo elektroměr. Ale to stejně změříš odebraný výkon včetně ztrát ve zdroji.
Případně do každý výstupní větve zdroje zapojit ampérmetr (takže cca 6ks-podle typu zdroje) a spočítat. :-)
podle me je nejvhodnejsi wattmetr, protoze me prece zajima, kolik to pozere ze site, ne?
Můj PC žere 126W a s monitorem 210W v klidu.Měřil jsem to podle elektroměru.Se 40% zátěže je to plus 20W.
Kvůli LAN party v Toušeni jsem v minulosti taky přeměřoval kompy abych mohl odhadnout odběr počítačů. Bez monitoru měla moje sestava unload/load 190/250W měřeno klešťovým ampérmetrem. Tedy při výpočtu jsem bral odběr 1A na 1 pc. Zajímavá věc je (tedy pro mě byla ) že každé PC má dost velkou spotřebu i ve vypnutém stavu. Naměřil jsem kolem 12-22W u různých PC a to bez monitoru. Jedná se asi o spotřebu zdroje a asi i desky, která je částečně napájená i ve vyp. stavu.
Snadno lze pak dopočítat že za rok vás vypnutý komp vyjde až na 870Kč jen za elektřinu :)
Ampermetrom spotrebu spinaneho zdroja merat nemozes - resp. mozes, ale namerane hodnoty o nicom nehovoria ;D
Digitalny merac spotreby vraj funguje (aj taky, co stoji par stoviek) - dokaze urcit aj cos(fi).
Ahoj,
Měřit samo můžu jen to má chybu. Kontroloval jsem to wattmetrem co měl brácha z práce a rozdíl na těch 250W byl kolem 10-15W tj cca 5%
V hibernaci mne PC odebírá s monitorem,tiskárnou,repro a UPS kolem 15W