Re: 2.5 USB disk (ramecek)
Pokud to budeš bastlit, tak zaručeně nakrmí jeden USB konektor jen disky s ~4200 ot/min., u 5400 jsou s některými problémy, 7200 imho ani omylem.
Pokud chceš koupit komplet, není asi problém najít specifikace, případně review.
Ja mam v ramecku nejakou Toshibu 60GB 5400ot. Na zadnym desktop PC s USB2.0 problem nebyl, jeden ntb s USB 2.0 taky v pohode, druhy starsi s USB 1.1 uz ho neuzivil a musel jsem pripojit druhy napajeci USB kabel.
no v eshopech se o nutnosti druheho kabelu vetsinou nezminuji a hledat kazdej produkt zvlast se mi nechtelo
-kze sem chtel vedet jestli nekdo nevlastni je dobrej a funkcni s jednim usb kabelem ktery by mohl doporucit
-pokud koupim zvlast ramecek tak usb 2.0 ma 5V , 500mA = 2,5W disk by mel utahnout ...na tech USB 1.1 to vetsinou uz pak nejede
Citace:
Původně odeslal
Poofy
no v eshopech se o nutnosti druheho kabelu vetsinou nezminuji a hledat kazdej produkt zvlast se mi nechtelo
Myslim ze dva USB kabely by mely byt u kazdeho solidniho vyrobce standardem. Ja mam jeden z nejlevnejsich boxu od Wellandu a tam byly kabely 2 - datovy stineny a napajeci obycejny (na ktery se ovsem dalo napojit dalsi zarizeni).
Citace:
Původně odeslal
NightKing
Ja mam jeden z nejlevnejsich boxu od Wellandu a tam byly kabely 2 - datovy stineny a napajeci obycejny (na ktery se ovsem dalo napojit dalsi zarizeni).
To jako že ten box nemá Y-kabel s 2 USB konektory, ale 2 samostatné kabely?
Snad te chapu dobre, ale jak rikam:
1) stribrny (stineny) USB kabel pro data
2) sedivy nestineny pro napeti s tim ze konektor, ktery se zasouva do PC, funguje zaroven jako USB slot. Takove T-cko, nevim jak to jinak popsat :)
Citace:
Původně odeslal
NightKing
Snad te chapu dobre, ale jak rikam:
1) stribrny (stineny) USB kabel pro data
2) sedivy nestineny pro napeti s tim ze konektor, ktery se zasouva do PC, funguje zaroven jako USB slot. Takove T-cko, nevim jak to jinak popsat :)
Díky za vysvětlení, člověk se pořád učí ... Všechny moje externí disky a databanky měly/mají totiž jeden Y-kabel, který má na straně PC dva konektory (jeden data+napájení, druhý jen napájení).
Citace:
Původně odeslal
jan555
Díky za vysvětlení, člověk se pořád učí ... Všechny moje externí disky a databanky měly/mají totiž jeden Y-kabel, který má na straně PC dva konektory (jeden data+napájení, druhý jen napájení).
Rado se stalo, ani bych za to necekal oceneni :) Stejne mi ale nejaky ten Y-kabel prijde praktictejsi nez 2 samostatne.