Pomalý upload pres LAN - Prosim o radu
Zdravim,
Mám notebook(http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=40306) a sem na 100MB internet lince. Problem je že do internetu nemůžu uploadovat vice jak 100 KB/s pres sitovku pres protokol HTTP. Upload na FTP je podle ocekavani 5-8 MB/s.
Co by mohlo ovlivnovat ZoneAlarm Security Suite, Avast Antivirust, TeaTime, Spybot..., ale nic podezreleho sem nenasel.
Asus mel v programu Power 4 gear, když sem ho odinstaloval, tak alespon sel rychlej upload na FTP, ale proc nejde na HTTP nevim.
bylo mi doporuceno rucne zmenit Duplex Mod ale ani to nepomohlo. Je to Realtek Gigabate sitovka.
A je už uplne zahada ze to same se deje i pres WIFI i když u ni rychlost 100KB/s upload je skoro maximum, download je opět mnohonasobne rychlejsi.
Nema s timto problemem nekdo zkusenosti?
Dik za odpoved
Re: Pomalý upload pres LAN - Prosim o radu
Rozhodně zajímavej problém, řešení mě momentálně nenapadá, každopádně je softwarovej problém, když to dělá stejně i na wifi. Jinak wifi běhá normálně rychlejc, na A6T přes b za dobrejch podmínek 0,5MB/s, přes g potom přes 2MB/s.
no, nebo taky omezeni po ceste na proxy. Zeptej se svyho spravce site.
Bracha ma naistalovane kerio a upload nedostane na 2mbs. Kdyz je vypne tak neni problem, ale 100kbs to je fakt malo. Jak je vytizen procesor? Pravdepodobne to brzdi tvuj ISP
Procesor je vytíženej na 80%, a upload testuji na školni siti kde nas je pripojeno 50 lidí a všem upload funguje dle očekávání kolem 3-5 MB/s(ptal sem se) takže sítí to nebude. Zkousel jsem i povypinat firewall, i jenom jeho části, to same antivir a žádná změna. Testoval sem to v IE, firefoxu a manageru czshare.com.
Verze BIOSu je nejnovější.
Už mě nenapada kde by mohl být problem.
Co konkrétně ti přitom žere tolik CPU?
Posilám screen při uplném vypnutí firewallu ZA a zastavení funkčnosti Avast-Antivirus po té co se upload ve firefoxu zaseknul! Testoval sem to i na vlastnim serveru kde je možný upload až 30MB/s a stejný vysledek.
http://space.war-forum.net/Alex/forum.jpg
Tech 99% CPU u firefoxu je nejak podezrelejch :) Co zkusit Operu ....
a mas urcite cisty PC?
zkus novou operu - taky nejsem fanda lisky
a na rapidu nemaj nejaky omezeni kdyz jsi free user? (nebo nejsi-nevim)
pak me napada nejaky omezeni typu netlimiter jestli nemas a najit jiny drivery k ty sitovce.
ehm, pokud dobre vidim, uploaduje se to pres nejakej script => Opera i cokoli jinyho se bude nejspis chovat uplne stejne. Spis se poohlidni po update javy.
A druha vec, ty mas na rapidu placenej account ? zadarmo ti to nejspis rychlejs stejne nepojede.
Dekuji vsem, kteri me pomohli radami. V opeře to bylo lepsi upload az 200KB/s ale konecne reseni bylo uplne odinstalování firewallu zonealarm security suite.
Bohužel by me stejně zajímalo kde bylo to osudove nastaveni firewallu.
hmm, to osudove bude nejspis samotna pritomnost, pri pouziti jakyhokoli win FW se prenos po LAN stal alespon v mem pripade naprosto nepouzitelny.
Citace:
Původně odeslal
Wer
Dekuji vsem, kteri me pomohli radami. V opeře to bylo lepsi upload az 200KB/s ale konecne reseni bylo uplne odinstalování firewallu zonealarm security suite.
Bohužel by me stejně zajímalo kde bylo to osudove nastaveni firewallu.
To nam tady zatezujes mozky a pritom tam mas SW FW? Si delas kozy, prvni kdyz to nejede prece vypnu FW ... a svete div se, na 99% to pomuze! Kerio nebo ZA .... jedna velka brzda. Kazdej to tam ma a nikdo to neumi nastavit! Ja taky ne, ale ja to tam nikdy nemel :) , nikdy nepotreboval a nikdy nemel problem.
Firewall umim nastavit, ale bohužel ani po zastaveni funkcí firewallu, ani po uplném vypnutí firewallu ci zmene konfigurace se rychlost nezmenila. Pomohlo až uplné odinstalování firewallu. Naistaloval jsem Kerio personal firewall a upload beží požadovanou rychlosti. Samotnej fakt že ZA byl naistalovanej rychlost brzdilo.
Vždyje dobrý pořádně si rozmyslet, jestli stojí za to natáhnout si takovej bordel do pc, bohužel dost často nelze zjistit předem dostatek informací, aby se mohl člověk správně rozhodbout:confused:.
ZA pouzivam jako jednoduchy reseni na vsech PC ... a nikdy s nim zadne takove problemy nebyly (vc uploadu 5MB/s a vic na skolnim netu) a ani sem nepozoroval zadny omezovani rychlosti, takze problem byl zcela jiste v konfliktu nejakych programu s ZA nebo celkove zadelanych widli.
Rozhodne to neni "bordel" - mozna to neni nejlepsi FW ale jinak je docela dobre funkcni
Věřím, že ti funguje dobře, ale jako "bordel" to označuju proto, že je to jeden z programů, kterej se ti rozleze bůhvíkam všude po pc a takový programy já prostě nemám rád, když nevím co všechno mi kde bude ovlivňovat.