Dá se nějakým způsobem navýšit maximální počet uživatelů přihlášených k počítači přes síť (sdílený disk)? Nepodařilo se mi nastavit víc jak deset...
(Win XP SP2 Pro)
Printable View
Dá se nějakým způsobem navýšit maximální počet uživatelů přihlášených k počítači přes síť (sdílený disk)? Nepodařilo se mi nastavit víc jak deset...
(Win XP SP2 Pro)
Nelze
Nelze bez poruseni licencni smlouvy.
/V Nlite si lze pripravit instalaci kde si to muzes zvysit treba na 100./
Ale podle licencnich podminek MS si musis poridit W2003 server + prislusny pocet licenci soucasne prihlasenych uzivatelu.
Hmm, tak to jsem si myslel, že to tak je. No nic, asi bude třeba přijít na Linux...
A jen tak pro info: bylo toto omezení i u Win2000?
Tak v tom případě opravdu nezbude nž přechod na Linux; Win server se mi s ohledem na cenu a celou licenční politiku zdá být na fileserver trochu drahý...
Jeste muzes pouzit Windows 98, ten nema omezeni postu soucasne prihlasenych uzivatelu. Pokud nepotrebujes pristupova prava, tak by ti to mohlo stacit.
Ne, Win98 opravdu ne. Přístupová práva potřebuju a navic to potřebuju legální...
Jediné rozumné řešení s ohledem na cenu vidím v Linuxu; Asi před rokem to začalo eftépéčkem (je to super, vůbec nic se s tím nemusí dělat), a asi to bude pokračovat dál...
...a ještě jeden dotaz k situaci, která vlastě způsobila vznik předchozí polemiky.
K předmětnému PC, které slouží jako FileServer, je připojeno maximálně 8 stanic. Někdy se stane, že se někdo nemůže připojit; vyskočí hláška, že byl překročen počet uživatelů. Když se na serveru podívám přes net session, tak vydím třeba jet 6 přihlášených klientů. Kde je problém?
Ono to celkom dost blbne - v byvalej robote sme mali W2K Server a ten je obmedzeny na tolko uzivatelov, kolko sa kupi licencii. Aj ked tam bolo menej PC, tak to obcas blblo. Nieco robil NOD (pri update sa vytvorilo nove spojenie), ale nikdy som to poriadne nerozchodil. Vyriesil to az Linux.
No já už to v budoucnosti, asi ne příliš vzdálené, vidím taky na ten Linux...
Ale teď bych na nějakou dobu chtěl dořešit stávající stav; NODa taky používáme, ale na tom serveru se nic neroutuje, žádná doména, prostě sprosté sdílení složek. Akorát tam běží SQL ( kvůli účetnictví); pokud se ale "účto klient" přihlásí, žádný další klient v net session nepřibude... Před tím jsem tam měl Win2k (ne server), stejný počet stanic, a žádný podobný problém... Tož nevím...
nenajde se nikdo, kdo by poradil??
linux je jasná volby, ale zatím na to nemám čas, rád bych vyřešil stávající stav...
zkus se mrknout na tuhle stranku
je tam skriptik, kterej ukonci idle sessions
je to sice takovy polovicaty reseni, ale aspon nejaky. (ten skript je nutny nechat opakovane poustet nejakym schedulerem)
Existuje řešení a tím je prográmek NTSwitch, respektive úprava registrů, která umí tyto omezení zrušit...
http://www.google.cz/search?hl=cs&q=ntswitch&lr=
Nejedná se o žádný hacking systémových souborů, ale pouze o změnu v registrech a tu si může uživatel provést jakou chce.