Logitech Z-5400 vs Z-5500?
k pc mam klasicke Genius 5.1 HT + X-Fi, vzhledem k nemoznosti pripojeni optiky (xbox,dvd atd) uvazuju o novych reprach.
dosel jsem ke dvema moznostem: Logitech Z-5400 a Z-5500
moznosti vstupu jsou temer stejne, nad cim tak trochu premyslim o kolik a jak muzou hrat satelity lepe nez ty drevene dvoupasmove geniusky, kdyz u logitechu jsou jednopasmovy a plastovy. U subu mam vcelku jasno ze bude kvalitnejsi u obou Logitechu. Z-5400 mam moznost sehnat za 4,5k, Z-5500 za 8k. Je zvukovy rozdil tak velky ze odpovida i takove cene v rozdilu, preci jen bych chtel trosku slusny upgrade z toho co mam. Nakolik jsou tyto repra srovnatelne s temi co se dodavaji s "domacimy kiny" v cene cca 10-15k. Mam doma sestavu Pioneer DCS-340 (http://www.videoexpert.cz/kompletni-...oneer-dcs-340), ktera ma udavany vykon 5x100+100W a mam pocit ze geniusy hraji diky drevu jemneji a cisteji. Jeste poznamka ze repra pujdou do pokoje v panelaku.
Re: Logitech Z-5400 vs Z-5500?
Idealni je zkusit si ty repraky poslechnout nazivo, protoze takhle ti malokdo poradi. Do panelaku kazdopadne budou stacit obe sestavy, spis si to ale moc nevychutnas, protoze obe maji strasne dunivej subwoofer a to je zrovna v panelaku idelani k naprostemu zniceni sousedu, takze pokud jim nechces vyhlasit totalni valku, stejne to budes hodne tlumit.
Tohle by ti ale mohlo trosku pomoct - nedavno jsem resil stejnou otazku a zjistil, ze narozdil od Z-5500ek, ktere maji svoje vyrobni / konstrukcni mouchy, jsem o Z-5400kach nenasel jedinou negativni informaci. Znamenalo by to, ze otravny brum wooferu nebo sumeni satelitu Z-5500ek se u "slabsiho" modelu nekona... ;)
Genius 5.1 HT maju tak otrasny zvuk, ze Z5500 hraju v kazdom ohlade podstatne lepsie, aj co sa tyka stredov.
Genius 5.1 HT maju tak otrasny zvuk, ze Z5500 hraju v kazdom ohlade podstatne lepsie, aj co sa tyka stredov.
Ked boli tie Geniusi novinkou, tak som sa na ne velmi vytesoval, ze su drevene, a ze aky suepr zvuk to bude. Realita je vsak podstatne horsia..
No ja jsem stastnym majitelen Z-5400
kdyz porovnavas 5500 a 5400, tak doporucuji precist diskuzi na http://www.czechcomputer.cz/cat_tree..._path_start=18 u techto jednotlivych produktu. Je sice dlouha, ale stoji za to.
Ja se rozhodl pro 5400, protoze jsou levnejsi, zvuk je u obou modelu prakticky stejny, je to kauf na jistotu (zadne problemy se sumem, lupanci...).
Ale zase 5500 jsou vhodnejsi pro ozvuceni vetsich prostor...
Ale zase co se tyce vykonu do panelaku, tak ti 5400 postaci. Ja je mam na koleji (5x3m mistnost) a hlasitost si davam max do pulky a uz me z toho boli usi. Watty na krabici jsou reklamni trik, praxe ti vzdy rekne vic....
Kdyby jsi chtel vedet o 5400 neco vic, tak pisni na mail. Cya
malvin@email.cz
edit. Jinak by me zajimalo, o kolik pujde poznat rozdil pri zapojeni z5400 na Xfi kartu nebo Revo oproti A4, protoze ja mam A4, tak jestli by mi upg stal za to...
diskuze jsem cetl, proto se celkem 5500 obavam, stale jsem se jeste nerozhodl, i kdyz to vypada spis na ty z5400, mrzi me ten 6" basak u nich oproti 10" u 5500, me teda zvuk z geniusu otresny neprijde, super kvalita to taky neni ale otazka je jestli upgrade byt jen na z5400 bude poznat. prave ze vim ze cisla w jsou jen komercni zalezitost, idealni by bylo si ty logitechy nekde primo poslechnout :)
jinak rekl bych ze rozdil mezi a4 a x-fi bude zanedbatelny.
ja bych rek, ze rozdil urcite poznas, at to bude pripojeny na X-fi nebo A4
ja jsem ho teda poznal, mel jsem Geniusy a presel jsem na Z-5400
ezechiel1917
ten rozdiel v kvalite pocut budes celkom urcite.
Radsej investuj do Z5500 ako Z5400, ked uz dat take prachy za repraki, tak nech to uz aspon ako- tak stoji za to..
Citace:
Původně odeslal
Majo1
ezechiel1917
ten rozdiel v kvalite pocut budes celkom urcite.
Radsej investuj do Z5500 ako Z5400, ked uz dat take prachy za repraki, tak nech to uz aspon ako- tak stoji za to..
ee, prave ze ten rozdil v kvalite tam zase takovy neni.
A kdyz mas moznost koupit 5400 za 4,5k a 5500 za 8k, tak je to myslim dobry kauf. Resp ja bych mel rozhodnuto...
Tak jsem koupil z-5400 a co se tyce vykonu hlasitosti tak je to do bytu tak akorat. Maximum jsem netestoval, rek bych ze v polovine hlasitosti se to da prirovnat k tem geniusum, avsak pri daleko cistcich stredech, lepsich vyskach - sam bych to do takovych malych plastaku nerek:) Basy uz nehuci, zni prirozeneji. Nastaveni jsem nechal na defaultu a hned byl poznat i rozdil v prostorovosti zvuku oproti GHT. Po zapnuti satelity mirne sumi ale je to slysitelne pouze pokud ma clovek ucho primo u nich, takze pri normalni praci nelze slyset. Myslim ze za svoji cenu odpovidajici kvalita. Digitalni vstupy urcite vyuziji, takovou moznost sem s geniuskama nemel. Urcite jsem si mohl priplatit za 5500, ale po vsech moznych diskuzich co jsem ctel jsem riskovat pripadne reklamace, ktere jsou bezne nechtel.
A co rikas na design????
Nez jsem si repra koupil, bal jsem se jejich vzhledu. Ale po zakoupeni me hlavne bassak velmi potesil...
design byla jedna z veci ke ktere jsem prihlizel, libi se mi vic nez z-5500.
Pote, co jsem mel moznost na vlastni usi porovnat Z-680ky, Z-5500ky a Z-5400ky, muzu za sebe prohlasit, ze posledne jmenovane maji asi nejvyvazenejsi zvuk. Subwoofer neni prebuzeny a urvany jako u druhych modelu, takze i clovek, ktery neposuzuje kvalitu zvuku podle toho, kolik sousedu na druhe strane navsi nase*e, bude s pomerem cena/vykon myslim opravdu spokojeny.
Designove jsou 5400ky opravdu povedene, ale tohle je samozrejme hodne subjektivni zalezitost... ;-)
preco furt tvrdite ze 5500 ma predimenzovany subb? Vsak ked je to niekomu moc, tak VZDY sa da stisit. Ja ho tiez mam iba na 3. stupni z 9tich, ale ta rezerva sa hodi vzdy.
Citace:
Původně odeslal
Majo1
preco furt tvrdite ze 5500 ma predimenzovany subb? Vsak ked je to niekomu moc, tak VZDY sa da stisit. Ja ho tiez mam iba na 3. stupni z 9tich, ale ta rezerva sa hodi vzdy.
Ne, rozhodne se ta rezerva nehodi.
Sub na 5500kach se da bud uplne vypnout (coz logicky nikdo nechce), nebo ho zapnout s tim, ze mu snizis vykon, ale uz od prvni "carky" na ovladacim panelu je proste ten sub hodne slyset. Nemuzes si plynule pridavat basy tak, aby odpovidaly vyskam a stredum, ten narust je skokovy a samozrejme tak od tretiny az poloviny stupnice naprosto nesmyslny.
Mam z-5500 a z-5400 ma kamarad. Z-5400 jsou oproti z-5500 takovy maly chcipaci. Sice nehrajou spatne, ale kdyz poradas parbu, tak vykon z-5400 nestaci. Z-5500 to davaj na plny volume jentaktak.
Z-5400 jsou sice levnejsi, ale za ty prachy dostanes repraky snad o 50% mensi, co do velikosti. Kdyz uz to tolik stoji, tak at je to velky:)).
Pokud budes pouzivat repro se zvukarnou Audigy, tak si stahni drivery ze stranky www.youp-pax.com nebo www.youp-pax.org. Jedna se o originalni drivery pro audigy, ktery jsou pouze upraveny tak, aby tolik nebasovaly. Originalni drivery creative basujou jak krava a na reprakach logitech se to skoro neda poslouchat (zrejme creative vyladila zvukarnu na repraky creative). S driverama youp-pax narozdil treba od Kxprojektu neprijdes o zadne funkce ani EAX.
Docela me pobavilo, zminka o reprakach genius. Verte, ze repraky Genius Home Theater 5.1 je to nejstrasnejsi co si muzete koupit. Mluvim z vlastni zkusenosti, protoze jsem je taky asi hodinu vlastnil, nez jsem je prodal dal.
Co se tyce zvukovek....
Pokud budete zvukovku pouzivat jen na prehravani hudby a nebudete vyuzivat EAX atd. a reproduktory budete mit pripojene pres digital, tak je uplne jedno, jakou zvukovku mate. Vsechny nove zvukovky maji 24bit zpracovani zvuku. Lisi se vsak v kvalite DA prevodniku, ktery se pri digitalnim pripojeni beden nepouzije. Zvuk by mel byt teoreticky stejny u audigy i integrovane zvukovce (pokud tedy driver uz v sobe nema nejaky filtr/equalizer).
Co se tyce digitalniho pripojeni...
Pokud vse funguje, tak koax i optika maji stejnou kvalitu. Pokud se objevi nejaky problem s rusenim nebo napr. probijenim, tak optika je kvalitnejsi nebot jak nekdo psal vyse, zarizeni jsou spojena nevodive.
Pozn. 1. Pres digitalni pripojeni SPDIF jde jen stereo signal. Takze hraji jen predni repra, aby hraly vsechny, musi tomu uz byt uzpuroben zdroj signalu (napr. filmy s AC3 zvukem). Pokud mate repraky pripojene digitalne, tak vam ve hrach nikdy nebudou hrat vsechny repraky, ale pouze predni. Pokud chcete 5.1 zvuk ve hrach, musite repro prepnout na analog nebo mit zvukovku, ktera umi zdroj prekodovat do ac3 nebo DTS a poslat to pres SPDIF (jedina o ktere vim, ze to umi je soundstorm na nForce2).
Pozn. 2. Pokud sledujete film s 5.1 zvukem, tak pri spravnem nastaveni zvukovky a kodeku repro logitech ukazuje na ovladacim displayi Effect: Digital (repro musi byt prepnuto na coax nebo optical). Pri vsech ostatnich moznostech mate jen nejaky pseudo 5.1.
Citace:
Původně odeslal
Totter
Verte, ze repraky Genius Home Theater 5.1 je to nejstrasnejsi co si muzete koupit. Mluvim z vlastni zkusenosti, protoze jsem je taky asi hodinu vlastnil, nez jsem je prodal dal.
Naprostý souhlas, měl jsem jak HW tak SW, SW hrajou o trošku líp než HW ale jinak tj fakt děsný, nedokážu si představit k tomu připojit X-Fi chudera musí řvát bolestí. Ale pro obyčejného nenáročného posluchače to stačí, taky je to jedno z toho nejlevnějšího.