ASUS A6M - restart (modrá smrt)
Mam docela problém, členovi dodiny jsem doporučil a koupil Notebook ASUS A6M-Q050 bez OS.
Nainstaloval jsem WIN XP Prof. + potřebné drivery z přiloženého CD (od ovladačů desky a grafiky až po nastavení Wifi) + Office a pár základních programů. Vše fungovalo naprosto bezoproblémů a následující den naskočila bez jakéhokoli zasáhu ''modrá smrt'' a ke všemu ještě rozmazaná, tak ani nevím co tam bylo ve výpisu + se to restartovalo. A po každém novém zapnutí to samé furt dokola. Když jsem zkoušel reinstall nějakých ovladačů tak mě to ani nepustilo do nabídky (vždy po náběhu jede NTB na 100% ve využití CPU), tak jsem se naštval znovu zformátoval a předelal komplet znovu všechny instalace s tím že jsem tam nedával zbytečnosti, ale jen to nejnutnější. A dnes jsem se dozvěděl že dělá uplně to samé co předtím, tak už nevím co si o tom mam myslet.
Podotýkám že počítač nebyl připojen k internetu, jen ze začátku na aktulizaci antiviráku.
Také mě napadlo jestli se nepřehřívá grafika (rozmazaný a nečitelný text), ale zase je tam pouze G6100 tak nevidím důvod proč.
Zkrátka vše co jsem věděl jsem vyzkoušel a tak se ptám jestli má někdo stejnou zkušenost a dá se problém odstaranit, nebo zda mam NTB vyreklamovat. Děkuji
Re: ASUS A6M - restart (modrá smrt)
kdyz rikas rozmazana obrazovka ... ta grafika pouziva interni pamet jako svou video pamet. silne by to naznacovalo problem s ramkou. zkus tam nechat probehnout goldmemory a pote memtest86. trebas to hodi zajimave vysledky.
Tak Geforce 6100 má vlastních 128MB a z RAMKY si bere od 16-256MB ...ať jsem dával 16, nebo 128 tak furt stejný...ten memtest bych mohl zkusit až se k němu zase dostanu.
memtest je fajn, ale nezapomen nejdriv na goldmemory!
take zkus stahnout z netu nejake linux live cd. napriklad kububtu ci knoppix a vyzkouset to tam. muze to byt skutecne dodanyma ovladacema. mimochodem neprehriva se?
Citace:
Původně odeslal
mISHA
memtest je fajn, ale nezapomen nejdriv na goldmemory!
take zkus stahnout z netu nejake linux live cd. napriklad kububtu ci knoppix a vyzkouset to tam. muze to byt skutecne dodanyma ovladacema. mimochodem neprehriva se?
No co se týče teploty tak jsem koukal jen na grafiku a ta byla okolo 50 stupnu v klidu a na CPU jsem nekoukal vzhledem k tomu že jde o LOW-END...s tim linuxem nevim jestli bych to uměl...ale zkusim oboje goldmemory i memtest..
Ale zase proč by to bylo ovladačema když je to schopný dobu jet naprosto bezproblému a korektně...a až pak si to dělá co chce. Na grafiku tam byly nějaky forceware 84,××...
Tak věci se mají tak, že NTB proběhl všemi testy naprosto bez problému (PRIME 95 - 8h), MEMTEST, 3D MARKY, ....
A NTB nefunguje na 2 místech.
V Praze ....OK
V Havl.Brodě ...OK
chalupa na vesnici u HB...NE (na druhé straně baráku ve stodole jede 30min)
u sousedu vedle v domu... NE
u sousedů na protějšim konci vesnice...ANO
(podotýkám že ve vesnici jsou 2 wifi sítě)
Prostě nejde mi do hlavy jak je možný, že NTB může rušit nějakej signál...sám jsem tomu nevěřil než jsem to viděl na vlastní oči...
Kdyby nebyl již podruhé s novým OS a komlet čistým softem... opravdu je mi to záhadou... jiné NTB tam fungují (HP, DELL, ACER)
Nevíte co by se dalo na NTB vypnout/odpojit aby nechytal tento ''rušivý singnál''?
JE to docela zajímavý problém, tak prosím o nějakou inteligentní radu...
nevim jestli ti to pomuze ale sam A6M mam . Doma chytam asi 5 siti ( vsechno v pohode) a pripada mi nepravdepodobny ze by to delalo wi-fi - kdyztak teda zkus vypnout wifinu. Teplota v klidu se mi taky pohybuje okolo tech 50 C . Nemuzete tam mit nejaky spatny rozvody elektriny ? ze by se pri prepeti sam vypnul ? ( pri podpedi by asi jel z baterky)
No jel z vlastního zdroje (beterky) i ze sítě, takže to asi nebudou špatný rozvody. Taky se mi zdá jako blbost, že by to dělala wifina, ale zas čim by to bylo jinym...když se to takhle chová. A teplota je taky v normálu.
blbe uzemeny rozvody , pripadne jenom dvoudrat dokaze pri trose snahy zarusit. Jinak nejni tam nejaka zarivka, nebo nejaky vykonnejsi trafo ? Spatna tlumivka mi doma zahltila wifi bez problemu. Zhasnuto jela, rozsviceno kvuli hledani problemu nejela ...
No s těma rozvodama nevím, zářivka tam je v kuchyni už taková letitá (ale přes den vypnutá) a o velkym trafu nevím...leda vedle v budově hasičský zbrojnice...