UPSka - nizká voltáž na výstupu - Problem
ahoj
mam toto
http://www.apcc.com/resource/include...e_sku=BF500-FR
ted jsem si poridl novou telku a tak jsem to vodebral pocitaci a dal k telce. (plasma). Mno a kdyz jsem ji vytahnul ze zasuvky tak UPSka normalne najela, ale telka hrozne bzucela. Tak jsem promeril vystup n te UPSce a ukazalo to 178 voltu.
Nevim, nevyznam se moc v elektrice, ale bojim se aby namisto ochrany pred vykyvy proudy mi ta UPSka tu plasmu neznicila.
Je uz po zaruce (6mes. po)
Je to u UPSsek normalni?
Co s tim?
P.S. Dela to i kdyz tam ta telka zapojena neni
a plasma ma max asi 280W bezne kolem 150W
Re: UPSka - nizká voltáž na výstupu - Problem
Vystup musi byt 230V. Podobne UPSky nam bezi ve firme uz rok bez problemu, takze to vidim na chybu UPSky, popr. nejaky problem (aku, atd.)
take baterie muze byt v haji. ale ja to vidim spis na to, ze ta upska neni schopna dodavat takovou energii. zalezi tam take na tom, jak ta upska funguje ( offline/online ).
To je úplně obyčejná offlajnka co vím tak jsou dost poruchový po 3 letech z 60 kusů skoro 20 reklamací hlavně na Overload po zapnutí,hlášení vadné baterie u nové UPS apod. Je to levná UPS a podle toho taky funguje. Ale zase na druhou stranu nic neopravují a hned mění za novou takže asi navrhuji reklamaci.
Ještě bych zkusil odpojit baterii na pár minut potom připojit baterku nechat naprázdno vypípat do vybití, nechat nabít a potom vyzkoušet dřív tohle fungovalo u těch blbějších jako formátovací cyklus, ale pokud z toho leze málo voltů tak je to elektronika baterka nemá vliv na to kolik dělá měnič.
P.S. Kolik voltů máte v zásuvce.Zažil jsem 190V v zásuvce a UPSka se tomu přizpůsobovala :(
Pise ze uz je 6 mesiacov po zaruke , tak bateria bude uz zrejme v tahu ked je to take stare .
Citace:
Původně odeslal
MaTTo S
Pise ze uz je 6 mesiacov po zaruke , tak bateria bude uz zrejme v tahu ked je to take stare .
Životnost baterie závisí na více faktorech při optimálních podmínkách by měla vydržet i 5 let.
Možná bude v pr... výkonovej tranzistor,záleží jak je UPSka dělaná.Kdyby odcházela baterka,tak by podle mě UPSka dala svejch 230V,jen by dlouho nevydržela.Jak se říká,buď všechno a nebo nic :)
Tu samou mám také.Napětí jsem na výstupu sice neměřil,ale dělá mi jinou věc.Tak jednou do měsíce mi začne hrozně pískat a svítí kontrolka overload.Musím jí vypnout a zapnout a zase běží.Ani nevim jestli mám ještě záruku,ale asi je už po...
Taky záleží,čím si to napětí měřil.Běžný měřáky sou stavěný na napětí sínusového průběhu a to,co leze z UPS není sínusovka,ale obdelník.
No to nevim obdélník jestli obdélník, ale že by z toho lezl úplně hranatej signál to asi těžko.
Podla APC ma Cyberfort na vystupe aproximaciu sinusovky - co namera merak, to fakt netusim.
Zkoušel sem měřit obyč multimetrem z bauhausu.Po odpojení to ukázalo chvilku 233V a pak to spadlo na 200V.
EDIT: no tak po dalšim odpojení mi to vyplo PC.A to ukazoval stav baterie 80%.Tak sem to dále měřil a ustálilo se to na 180V.Při pokusu o zapnutí PC (chtěl sem vycucnout baterku) mi to odpojilo napětí a signalizovalo Overload.PC šlo zapnout až po zapojení do sítě.
No jsem nějak v rozpacích....
Asi by to chcelo vymenit bateriu.