Je Nforce2 opravdu tak dobrá? :roll:
http://www.planet3dnow.de/artikel/ha...00/index.shtml
Printable View
Je Nforce2 opravdu tak dobrá? :roll:
http://www.planet3dnow.de/artikel/ha...00/index.shtml
To su vsetko asynchronne pomery FSB a rychlosti RAM, takze Nforce2 s 133/133 by vsetky testy v pohode vyhrala...nechapem preco tam dali len nesynchronne pomery, je zname, ze VIA cipsety tazia z vyssej freq RAM k FSB, Nforce ma najlepsi vykon pri synchro rezime, ten test je dost zavadzajuci, spravne by to bolo spravene,keby mali vsetky dosky merane pomery 133/133; 133/166; 133/200 :wink:
Pekne, ale skoda ze tomu prd rozumim i kdyz do me nemcinu tlacili 11 let ve skole ;D
Aha vidim ze dalej uz su synchro pomery...a tam je to tak ako ma byt ;D
to soyo je moc pekna deska, mimochodem z tech benchu je jasne videt ze Nforce2 je idealni pro gamery ;D
Takze nic pro me :lol:
no moc pekny, koukam ze vyrobce se chtel ukazat v tom nejlepsim svetle ;D
v synchru to nForce2 drti ve vsem (krome jednoho UT) tak jake gamereni ?Citace:
Původně odeslal DeeKay
souhlasim s lipkajzem. Vysledky jsou podle me takove jake uz jsou vypozoravane. (viz Halenuv clanek na PCTuning)
me to prijde ocividny v gamesach
Mě je to jedno, já se nebudu rozčilovat. Ať si každý myslí co chce, já mu nutit nic nebudu. Ale raději si budu nechávat všechny věci, na které příjdu ohledně chipsetů,PLL,děliček pro sebe nebo pro okruh lidí, kteří tomu rozumí.
Opravdu mě nebaví někomu vysvětlovat něco, když si bude pořád tvrdit tu svou a pořádně to nepodloží argumenty.
Neříkám, že Nforce2 není v hrách a při synchroní sběrnici dobrá, to ne, ale chtěl jsem poukázat na přednosti a chyby každého chipsetu.
Já viděl nastavení několika desek s Nforce2 chipsetu a porovnal jsem to s datasheetem a nedělejte si iluze o tom, jak je NForce2 skvělý chipset.
nj ale taky je treba prihlednout k tomu ze to porovnavaji s referencni nForce2 MB :!:
z hlediska objektivity tam meli dat este nejakou konkretni nForce2 MB
navic vsichni vime jak je to s dostupnosti Soyo desek a navic jejich cenou ze :roll:
// modded
2Spec: ja osobne si zadne iluze nedelam ;) Nerikam ze je "vychytanejsi" nez napr KT400 ale pro mne osobne z hlediska za "ruzovymi brylemi" ma lepci +/- skore nForce2.
Jedik, ale tohle všechno umí naprosto všechny VIA KT400 desky!!! Stačí mít dobře nastavený northbridge a southbridge. Gigabyte 7VAX má nastavení defacto totožné s tím Soyo.
Na Nforce2 se nedá vyladit skoro nic, jdou jen napravit bugy, které Nvidia nasekala v nastavení IDE timingů a součtů DIOR/DIOW .
Nastavení PCI nejde skoro vůbec zlepšit, a nastavení AGP nemá cenu komentovat, tam to Nvidia dost zmrvila.
Ale taky co čekat od nováčka na poli chipsetů pro základní desky...
Výkon je jedna věc a kompatibilita a stabilita druhá !!! Chápu, že ne každý používá UW320/160 SCSI řadič, sekundární PCI grafickou kartu nebo ECC paměti. Ale v kompatibilitě a nastavení je Nforce2 na šťíru.Citace:
Původně odeslal jedik
A s dodržováním specifikací si Nvidia taky nedělá hlavu ...
Říkám, ať se každý rozhodne sám. Pro daný účel, jakou je herní PC se Nforce2 hodí. Ale nesmí být v PC žádný exotický hardware
Spec
asi urcite cekas otazku: KT400 umi PCI/AGP lock? doufam ze mi na ni nejak trefne odpovis :) Pro mne osobne neocenitelne, uz mi kvuli vysoke FSB umrely dve Baracudy.
jinak te tady beru ze jsi jeden z pramala lidi co tady rozumi vecem jako jsou sbernicove RW signaly apod. ale vetsina lidi co tu chodi o tom nema ani paru a je odkazana stejne jako napr ja pri rozhodovani na recenze a navody ktere delaji lide jako ty. A bylo by hloupe kdyby sis ty informace nechaval pro sebe nebo pro okruh vyvolenych. To by asi tvoje role na 4u pozbyla trochu vyznamu ne ;)
Technologicky je na tom VIA KT400 lépe,aspoň to tady hezky Spec prezentuje,ale pokud jde o člověka co hlavně paří gamesky,např.já ,tak Nforce2 pro něho vychází lépe,já bych nejspíš nedal sběrnici na 204Mhz FSB,grafika ani hadr by to nedal,a já chci kua z toho vytřískat maximum.Jak z pamětí,tak ze grafiky a to všechno dohromady dává vysoký výkon.Citace:
Původně odeslal jedik
Ne, VIA VT8377 tedy VIA KT400 NEUMÍ PCI/AGP lock.Citace:
Původně odeslal jedik
Ale 1/6 děličku některé desky s VIA KT400 chipsetem umí! A nejen 1/6 ...
Jinak technická PCI/AGP lock je jen o naprogramování PLL, když si člověk projde datasheety k northbridge jednotlivých chipsetů, tak tam o děličkách není nic psáno.
Otázkou je jen, jak si s 1/6 děličkou bude chipset rozumnět, a ne všechny revize northbridge ho vezmou...
Ono totiž 1/5 dělička fungovala i na VIA KT133A s PLL ICS 94215AF a normálně lidé tvrdili, že VIA VT8363A nepodporovala 1/5.
Já se musím smát vždycky článkům, ve kterém se píše copak přinese chipset nového, jestli bude mít 1/5 nebo 1/6 děličku :-)
PS:O tom to je, že lidé se rozhodují při výběru desek na recenzích a na věcích co najdou na DF. Proto jsem taky vyjádřil svůj názor.
Ale jsou věci, na které jsem přišel sám a které dosud nikde nebyly publikovány, tak nevím, proč bych se s nimi měl dělit s ostatními. Pokud někoho zajímá stejně jako mě daná problematika, tak můžem prodiskutovat všechno co jsem otestil a na co jsem přišel. Bez problémů...
Ale nemá smysl to říkat lidem, kteří o tom nemají páru, jak jsi psal.
Byla by to zbytečná práce a pak by se ti denně ozývalo alespoň 10 lidí mailem a chtěli s něčím pomoct a že nerozumí tomu a onomu...
Je to vyčerpávající...
Jinak ohledně vysoké FSB, že ti umřely dvě Baracudy. Hmmm, měl sis snížit Timingy IDE registrů a zvýšit DIOR/DIOW součty :roll: :wink:Citace:
Původně odeslal jedik
Pak by se to určitě nestalo, jinak při horším timingu jsem provozoval HDD i na 47,5Mhz PCI a bez problémů. Disk to ustojí, pokud nemá brutálně nastavené timingy a další parametry.
Ostatně i pro ostatní karty není vysoká FSB tak smrtící, jak se povídá. Jde to rapidně zlepšit vhodným nastavením dané karty a především northbridge
ad 1
chapu a respektuju ;)
ad 2
no ted to docela pozoruju sam na sobe. I kdyz vim o cem ted mluvis hloubeji to nastudovane nemam (nedostatek casu :roll:) a verim ze by te nebavilo kazdemu to vysvetlovat zvlast. takze to radsi skoncime ;)
Je hlavně ta recenze aspoň trochu objektivní? OVLADAČE: proč pro SOYO jsou použity Hyperiony 4.45, pro referenční KT400 VIA 4.43 a pro referenční nForce2 ovladače 2.0, když už jsou k dispozici 2.03 ... Další věc, kterou jsem nenalezl je SKUTEČNÁ frekvence procesoru v každé z desek ... výpis z WCPUID není pro každou desku... Byl použit jeden modul 512MB v případě nForce2 nebo 2x256MB ... Proč pro některé desky použili GEIL a pro jiné CORSAIR .... Proč nebyl proveden test FSB:RAM 133:133 ? Proč nebyla otestována nějaká komerční deska nForce2 a SiS745? .... Otázek je dost a dost. Ten test je silně neobjektivní. Nevyznám se v nastaveních chipsetů a proto netvrdím, že nForce2 je nejlepší, netvrdím že KT400 je horší, jen bych si přál objektivní test.
2 Spec
Pouze tvrdit, že je v nForce2 spousta chyb a NEPOTVRDIT to žádnými důkazy ... k čemu je takové tvrzení? K NIČEMU. Skoro nikdo z nás na fóru nemá šanci mít v této oblasti přehled. Jsme v tomhle směru laici. Třeba by nám pomohl PCR soubor k nForce2 ... ale ten je NDA zrovna tak jako datasheety, že. Nemáme k těmto informacím prostě přístup. Nemáme vůbec šanci ověřit si, jak je na tom nForce2 špatně. Měl jsem KT133A a byl jsem spokojen, i když ovladače musely opravovat bugy chipsetu. Teď jsem spokojen s nForce2 a jestli ovladače nějakým způsobem opravují bugy, nejsem prostě schopen zjistit. Toť asi tak vše.
To Spec:
No ja sa zasa priznam,ze som dival na grafy,text som necital,lebo nemcinou moc nevladnem,takze som vychadzal z nich a vykonovo je na tom Nforce 2 naozaj dobre. S tou kompatibilitou mozes mat pravdu,mne chvalabohu slape vsetko v poho, mam iba Live!,modem a grafiku,to by mohol zvladnut hocijaky chipset (aj ked ten modem na K7S5A vobec nechodi,vlastne s nim v slote ta doska ani nepipne :-o) Preto mi mozno bol utajeny pravy zmysel tvojej otazky :wink:
Plne s Tebou suhlasim za tie peniaze sa do kompu ten N-force neoplati rozdiel je minimalny a KT 400 uplne postacuje preto mam teraz v kompe namiesto Asusu A7N8X ,Asus A7V8X s KT 400 a som nadmieru spokojny neoplati sa investovat do "exotiky"Citace:
Původně odeslal Spec
Ako vidim Spec nedaš si dopustiť na KT 400 :roll: :D
ale je fakt že teraz som si nekupil nForce 2 pretože to neni vôbec nejak vyladeny chipset !!
kamošovy som teraz bral Gigabyte KT400 - typ asi 7VAX a je velmi dobra !!! keby robil Gigabyte nForce 2 asi by som ju zobral !!
Mier