Šmouha přes monitor - Reklamace ? - Acer 17" AL1722hs
Vazeni,
Prosim o radu, v nasem byte probehla vymena plastovych oken. Veskera elektronika se tedy schovala ( zabalila ) nekam do mist, kde nemohlo dojit k poskozeni. At jiz prachem, nebo nahodnym "kopnutim" :-)
Dneska - po 7 dnech cca - jsem jeden z ulozenych pocitacu sestavil a zapl. Vse probehlo korektne, ani jsem neocekaval problem, PC bylo umisteno v satne, teple, suche misto a veskere soucasti jak PC tak monitor, byly bezchybne zabaleny v igelitu. Jake bylo moje prekvapeni, kdyz jsem po zapnuti na LCD uvidel toto ?
http://www.pevaplast.cz/heady/file_t...L1722hs_01.jpg
http://www.pevaplast.cz/heady/file_t...L1722hs_02.jpg
http://www.pevaplast.cz/heady/file_t...L1722hs_03.jpg
myslel jsem si, ze se jedna o smouhu, kterou staci setrit uterkou -> nelze. Nereaguje to na poklep, nic..Dival jsem se, jestli nejakou zahadou nejsou mista slepena, ale taky nic. Zkousel jsem jiny kabel, restarty, nic.. Zkusim jeste na jinem PC, ale jelikoz je to videt i v BIOSu, spis sazim na monitor.
Doma samozrejme nikdo nic nevidel, niceho si nevsiml a do LCD by nikdo urcite nekopl ;-)
Takze me dotazy jsou
1, setkal se s timto nekdo ? co to je ??
2, co reklamace ? ma toto smysl reklamovat, nebo se jedna proste o vysledek mechanickeho poskozeni LCD a muzeme si za to sami ? :-/
Velice dekuji vsem za odpovedi.
Re: Šmouha přes monitor - Reklamace ? - Acer 17" AL1722hs
Vyzera to skoro ako nejaka vlhkost vnutri medzi nejakymi vrstvami.
Citace:
Původně odeslal
Rainbow
Vyzera to skoro ako nejaka vlhkost vnutri medzi nejakymi vrstvami.
taky si myslim, ale jak z toho ven ? :-/ muze to byt cokoliv...
Ta vlhkost me napadla taky...
Mas asi jedinou moznost,bud to nechat a ono to vyschne a nebo ti nezbyde nic jinyho nez proste risknout a zkusit tu reklamaci.Treba tam bude nejaky "jouda" a vyjde ti to...
Mno tak po tydnu jsem se sel na monitor podivat a dopadlo to tak, ze skvrna je tak o 1,5% :-) slabsi a mensi.. nicmene jsem se domnival, ze za tyden to stihne uschnout totalne, nestalo se tak :-(
Tak nevim jak to resit, rozdelavat se mi to nechce a jelikou jsem si vedom "nasi" chyby, tak posilat to nekam a byt 30 dnu bez monitoru, mno nevim :-/ ...
a to to bylo tyden zapnuty? - co vim tak sou lcd za provozu docela horky
kamosovi jednou do lcd vlezla nejaka breberka a pak zase odlezla...
Citace:
Původně odeslal
check
a to to bylo tyden zapnuty? - co vim tak sou lcd za provozu docela horky
kamosovi jednou do lcd vlezla nejaka breberka a pak zase odlezla...
Mno tyden klasicky provoz.. kazdy den 5hodin cca..
to je divny, je mozny ze jak tam natekla voda, tak se v tom miste odchlipnul zadni polarizacni filtr a je to kuli tomu tmavsi, imo bych to reklamoval, nikdo z techniku nevi ze nejaky polarizak je... a vzhledem k tomu ze z vnejsku neni zadne poskozeni, tak... akorat si budes muset vymyslet nejakou storku, jako ze si k tomu po tejdnu nepouzivani prisel a bylo tam todle...
vodou se prave treba predni antireflex a nechtene i polarizak da odstranit...
Citace:
Původně odeslal
check
to je divny, je mozny ze jak tam natekla voda, tak se v tom miste odchlipnul zadni polarizacni filtr a je to kuli tomu tmavsi, imo bych to reklamoval, nikdo z techniku nevi ze nejaky polarizak je... a vzhledem k tomu ze z vnejsku neni zadne poskozeni, tak... akorat si budes muset vymyslet nejakou storku, jako ze si k tomu po tejdnu nepouzivani prisel a bylo tam todle...
vodou se prave treba predni antireflex a nechtene i polarizak da odstranit...
jn, diky za tip, nejak to zkusim uhrat, az se domaluje, dostehuje a najdu zarucaky a zjistim kde se to vlastne v Ove reklamuje. mam takovy pocit, ze Alfa dela servis jen prvnich 30 dnu od koupi a pak je to nekde jinde.
edit : tak jsem zjistil, kam se to ma poslat ( Ova - Mar.Hory, Zelezarenska 4 ) nicmene nastal problem, krabice od toho LCD je nenavratne ztracena. Mame maly byt, maly sklep a kdybychom od kazde veci schovavali krabici, tak mam misto pokoje prirucni sklad :-D takze se chci zeptat. Pokud jim to privezu LCD, snuru, manual a zarucak + se pokusim nekde sehnat nejakou tranportni krabici, v praci neco mame a verim ze od 17" LCD nebude problem sehnat. Jen nevim jak to je ted, jestli musi byt vec v originalnim baleni, ci staci vec, zarucak. IMO nereklamuju krabici, ale LCD.. Diky za tip !
samozrejme reklamujes vyrobek a ne jeho obal, pokud mas zarucni list (ne jen fakturu) a vsechno prislusenstvi, tak jim to musi stacit
Citace:
Původně odeslal
check
samozrejme reklamujes vyrobek a ne jeho obal, pokud mas zarucni list (ne jen fakturu) a vsechno prislusenstvi, tak jim to musi stacit
ok, diky, necham to trochu usadit, privezu stary CRT monitor a hodim ho na reklamaci.
Tak tohle už jsem viděl. V jedné nejmenované společnosti měli 6x 20" monitorů vedle sebe a všechny postupně chytili takovýhle šmouhy. Byla to vlhkost časem se ukázalo, že to otíraj hadrem a nevysušujou nicméně Dell monitory za pakatel opravil.
Citace:
Původně odeslal
globalkiller
Tak tohle už jsem viděl. V jedné nejmenované společnosti měli 6x 20" monitorů vedle sebe a všechny postupně chytili takovýhle šmouhy. Byla to vlhkost časem se ukázalo, že to otíraj hadrem a nevysušujou nicméně Dell monitory za pakatel opravil.
aha, aha.. no takze kdyby se neuznala reklamace a ja trval na odstraneni zavady v servise, nebyla by ta cena vyssi nez 50% noveho LCD ?
u nas to nebylo otirani, u nas se ten monitor vzal a zabalil pomerne neprodysne do velkeho igelitoveho pytle.. predpokladam, ze to nekdo pred zabalenim utrel hadrem a pravdepodobne nesetrel do sucha. jinak to nevidim :-/ nicmene k tomu uz se nikdo nepriznal doma :-) ale jinak si to nedokazu vysvetlit. Pres Vanoce to nejak poresim, ted neni cas a pokud se nedela na ciste bilem pozadi ( word,atd.) tak to neni az tak videt. Diky
ja bych to asi reklamoval, je sice pravda ze se to asi polilo vodou, ale samotny monitor ma taky nejakou vlhkost vydrzet a jak rikam kdo se s tim uz nesetkal tak o tom nevi, ja bych typnul ze na tom miste to bylo hur prilepeny uz od vyroby...
opravit to jednoduse nepude, musel by se namocit i zbytek toho zadniho polarizaku, cely oddelat a koupit novy a prilepit, coz neni zadna levna sranda
v soucasnym stavu tipuju ze bude odchliplej - provesenej
Citace:
Původně odeslal
check
ja bych to asi reklamoval, je sice pravda ze se to asi polilo vodou, ale samotny monitor ma taky nejakou vlhkost vydrzet a jak rikam kdo se s tim uz nesetkal tak o tom nevi, ja bych typnul ze na tom miste to bylo hur prilepeny uz od vyroby...
opravit to jednoduse nepude, musel by se namocit i zbytek toho zadniho polarizaku, cely oddelat a koupit novy a prilepit, coz neni zadna levna sranda
v soucasnym stavu tipuju ze bude odchliplej - provesenej
jn.. Jak jsem psal, az bude trocha casu a nahradni monitor, hodim to na reklamaci, neni to nutne zatim a monitor je jeste nejaky patek v zaruce :-) a rodice, kteri monitor pouzivaji si momentalne nestezujou = "zvykli jsme si" ;-)
Oprava asi nic moc na přesnost, ale složitý to neni jen se rozebere celý LCD a vysuší se to, jen se nesmí nic omatlat a zaprášit na koleni by to už asi nikdy nebylo ono a v servisu si na to netroufnou jednou jsem LCD rozebíral a skládal, ale kvůli něčemu jinému a je to práce naprd :/
Ako si myslel toto : vodou se prave treba predni antireflex a nechtene i polarizak da odstranit...
Mam nove LCD , a este som ho niako extra necistil ale cim sa to ma cistit aby sa neposkodil ten polarizak a potom napriklad taka cmuha nevznikla .Celkom sa toho bojim .
Citace:
Původně odeslal
MaTTo S
Ako si myslel toto : vodou se prave treba predni antireflex a nechtene i polarizak da odstranit...
Mam nove LCD , a este som ho niako extra necistil ale cim sa to ma cistit aby sa neposkodil ten polarizak a potom napriklad taka cmuha nevznikla .Celkom sa toho bojim .
Stačí to otřít navhlčeným hadříkem, ale zdůraznuji navlhčeným lidé si často pletou vlhký s mokrým a pak lítaj jiskry :/
Citace:
Původně odeslal
globalkiller
Stačí to otřít navhlčeným hadříkem, ale zdůraznuji navlhčeným lidé si často pletou vlhký s mokrým a pak lítaj jiskry :/
me se osobne uplne maximalne osvedcila kombinace hadriku na bryle ( cca 45 korun ) a navlhcena svedska uterka :-) ( cca 50 korun ). Kdyz uz je to opravdu moc spinave ( co 2 mesice cca ) staci vlhka uterka na necistoty, otisky.. Na zaver pretru suchym hadrikem na bryle a mam to jako nove. Zkousel jsem experimentovat s gely, hadriky, ale krom vyhozenych penez to IMO zadny efekt neprineslo.
P.S.
Tyto dva hadriky samozrejme pouzivam jenom na LCD, na nic jineho.
na nove lcd, ktere nebylo dlouhodobe v teplotach kolem 50°, se polozi mokre papirove ubrousky, nechaji se tak nekolik hodin
pak se na kraji rozdelaneho lcd, nehtem lehce odloupne vrstva difuzoru, nekdy se stane ze tim nehtem se vezme i polarizer a pak na lcd neni nic videt
v beznym provozu bych to videl tak, ze to utirejte VLHKYM hadrikem, nejlepe z mikrovlakna, a pak nejakym dalsim hadrikem do sucha a nemuze se tomu nic stat