AGP 2x 4x a 8x a voltaz - prosba o vysvetlenie
Zdravim Vas...
Mam dosku na cipsete VIA KT600 Abit KV7... v specifikacii mam napisane, ze je AGP 8X ale voltaz AGP mam len 1,5-1,65 po 0,05V... Co to znamena ??? zrejme KT600 este nieje AGP 3.0 (lebo som to nikde nenasiel) a teda 0,8V ale len AGP 2.0, ze?
aky je vlastne rozdiel medzi AGP 2.0 a AGP 3.0 ??? na akych voltazach chodia a aky maju X (2x,4x alebo 8x) ???
dakujem
Re: AGP 2x 4x a 8x a voltaz - prosba o vysvetlenie
zhruba takto
AGP 1.0 ~ AGP 1x, 2x ~ 3,3V
AGP 2.0 ~ AGP 4x ~ 1,5V
AGP 3.0 ~ AGP 4x/8x ~ 1,5V/0,8V
AGP 2.0 desky ale často mají univerzální AGP, tzn. 1x-4x s podporou 3,3 a 1,5V, ve kterých pak běhají všechny karty. Není to ale pravidlo, některé Intel čipsety, tuším z doby prvních P-IV, měly AGP 2.0 1,5V only a starší 3,3V karty v tom hořely.
Některé karty mají také univerzální AGP konektor a některé z některých mají nejen univerzální konektor, ale krom AGP 1x/2x/4x podporoují i 8x
Obecně se dá říct, že na to dost výrobců kašlalo a stejně jako existovaly např. desky od Intelu, které měly univerzální slot, ale 3,3V karty v nich odcházely, tak existují i grafiky, které mají univerzální konektor, ale jsou jen 3,3V, případně při 1,5V rychleji umírají (Voodoo 4 od PowerColoru, Kyro II od Hercula, Rage Fury MAXX od ATi...)
Pak je ještě třeba dávat pozor na AGP 1.0 desky v kombinaci s novějšími AGP univerzálními kartami, protože tyhle desky nebyly stavěné na tak vysoký odběr proudu z AGP a když se do toho dá výkonnější AGP karta bez přídavného napájení (např. GF4Ti4600 a mnohé další), tak to taky dělá bordel.
Dakujem no-X...
teraz som stiahol manual k doske a tam sa pise, ze je tam aj 0,8V.... teraz som z toho zmateny... KT600 je teda AGP 8x aj 3.0 (je tam aj polozka v BIOSe - vid obrazok) a podporuje 0,8V pre karty ???
ak ano, preco mi potom bios nenastavil pri zapojeni karty r1650Pro napatrie 0,8V aj ked AGP 8x nastavil spravne ???
a posledna otazka : prosim, pozri si obrazok... je to nastavenie BIOSu na mojej doske ake som mal ked som tam mal r1650... nevyznam sa v tych polozkach - mozes mi poradit, ako to spravne nastavit pre kartu r1650Pro 256MB GDDR3 ???
dakujem
Pokud obě zařízení podporují 1,5V i 0,8V, tak je jedno, na jakém to běží, resp. možná BIOS preferuje (např. kvůli stabilitě) 1,5V. To je v pořádku.
btw. jaký obrázek?
//edit: už vidím
//edit2: pokud ti to jede bez problémů (stabilita), tak to nech :-)
Citace:
Původně odeslal
no-X
//edit2: pokud ti to jede bez problémů (stabilita), tak to nech :-)
Mno prave ze takto mi chodila R9600XT... ked som doniesol RX1650Pro - ta nesla hned od zaciatku (ale na viacerych roznych kompoch), takze som ju poslal s5 a zajtra by mi mala prist nova... len nerozumiem niektorym tym nastaveniam z toho obrazka ...
nemozes vysvetlit na co su a ako to co najlepsi9e nastavit pre RX1650 ???