Prerozdelenie HDD, poradte!
vedel by mi niekto poradit s prerozdelenim?
mam 2x 160GB hdd ktore som spojil v jeden celok na 320GB v RAID 0
potom som to zase rozdelil na
http://213.215.107.71/fotoalbumy/018...47745eefc6.jpg
a tych 5 a 3 GB chcem zmazat a spojit v jeden celok, to je 8GB, myslite ze to bude mozne cez botovacie CD windowsu XP tak aby som neprisiel o ostatne particie?
Re: Prerozdelenie HDD, poradte!
NE.
A kdyz uz jsi tak blby, ze jsi udelal Raid0 s takhle zvolenymi partisnama, tak ZALOHUJ.
môzem vediet dôvod preco ma urazas?
Citace:
Původně odeslal
Airwolf
NE.
A kdyz uz jsi tak blby, ze jsi udelal Raid0 s takhle zvolenymi partisnama, tak ZALOHUJ.
blby si tu jedine ty, namiesto toho aby si tu poradil urazas, uz som to spravil...
Predpokladam ale, ze si to spravil cez napr. Partition Magic, nie cez bootovacie CD Windows?
No nevim clovece,jestli se v dnesni dobe, kdy je disk levnejsi nez ty data na nem vyplati Raid0.
Zvysis tim jenom riziko ztraty dat minimalne dvojnasobne.Nepatrne se ti zrychli prace s diskovym polem,ale nevim,zda to za to vsechno kolem stoji.
for Tykoxo, presne tak...
for jago, tak toto mam najradsej, kritizovat nieco co nema niekto vyskusane a pocuvat stale to iste dokola z teoretickeho hladiska...
ja uz RAID 0 pouzivam viac nez 2r a som 95% spokojny!(5% problem s instalovanim windowsu XP)
tie 160GB HDD chladim, podla mna nizsia teplota predlzuje zivotnost HDD
a chcel by som aby si pocul ako je zatazeny HDD ked je sam a ked je v RAID 0, podla mna je HDD menej zatazeny v RAID O, to uz podla zvuku HDD fakt rozpoznas!!!
a ja na mojom PC, pozeram dig.TV, pritom mozem nahravat video, mam server na hry, popripade aj hrajem hru, a vyuzivam internet, a verim tomu ze bez RAID 0 by som mohol akurat trhat vlasi... a tie fakt potrebne data mam na inom HDD co neje v RAID 0, nato mam dalsi novy 160GB maxtor...
Citace:
Původně odeslal
skorec1
for Tykoxo, presne tak...
for jago, tak toto mam najradsej, kritizovat nieco co nema niekto vyskusane a pocuvat stale to iste dokola z teoretickeho hladiska...
ja uz RAID 0 pouzivam viac nez 2r a som 95% spokojny!(5% problem s instalovanim windowsu XP)
tie 160GB HDD chladim, podla mna nizsia teplota predlzuje zivotnost HDD
a chcel by som aby si pocul ako je zatazeny HDD ked je sam a ked je v RAID 0, podla mna je HDD menej zatazeny v RAID O, to uz podla zvuku HDD fakt rozpoznas!!!
a ja na mojom PC, pozeram dig.TV, pritom mozem nahravat video, mam server na hry, popripade aj hrajem hru, a vyuzivam internet, a verim tomu ze bez RAID 0 by som mohol akurat trhat vlasi... a tie fakt potrebne data mam na inom HDD co neje v RAID 0, nato mam dalsi novy 160GB maxtor...
nechapu, jak ty muzes vedet,co mam ja vyzkousene:rolleyes: Ja nahodou mel 2x120GB WD v RAID 0 a trebas i 2x160GB normalne.
Tak vim vyhody obou zapojeni...jen jsem upozornil na nevyhodu,kterou ten R0 ma, proste ziskas rychlost na ukor bezpecnosti dat.Jakekoliv dolovani dat z R0 je mnohem tezsi, ne-li nemozne, nez kdyz mas disk normalne...a to ze se ti to posere,nemusi zpusobit jenom hw problem,ale i SW(vir,spatne pouziti nejakeho disk managera...)
Jinak pokud pouzivas 2 disky v R0 a neustale data zalohujes na jiny disk nebo mas comp jen na hrani, tak si myslim, ze je to vyhodne zapojeni.
Ja to mam ale jinak:)
To prerozdeleni by v tech wokenackejch blbinkach jit mohlo,ale radsi bych to udelal prez Partition Magic.....mas aspon jistotu, ze to nepodelas.