Core2Duo E6400 @ 3,2GHz, v záťaži 1,264 V
V nezaťaženom stave mi cpu-z-137 ukazuje 1,296 V.
V zaťaženom stave 1,264 V.
Je to v normálne, že v záťaži sa znižuje napätie?
PS: Tých 1,296 V som nastavil v biose, komp je stabilný.
Re: Core2Duo E6400 @ 3,2GHz, v záťaži 1,264 V
No sak jasne, v zatazi stupa spotreba CPU a v elektonike sme sa ucili, ze pripojenim zataze na zdroj napatia sa toto napatie znizi.
Citace:
Původně odeslal
iPoK
No sak jasne, v zatazi stupa spotreba CPU a v elektonike sme sa ucili, ze pripojenim zataze na zdroj napatia sa toto napatie znizi.
samozrejme, ze idealny zdroj (keby existoval) by to napätie drzal
pri intel cpu's by si marne asi hladal idealny zdroj potom .. popravde som to nesledoval, ale u doterajsich bol pokles vcore pri zatazi "feature" :D
No hele treba muj levny mercury zdroj to dela presne obracene ;) pri zatezi napeti stoupa a to asi o 0.2-0.3V na 12V vetvi.
Citace:
Původně odeslal
iPoK
Citace:
Původně odeslal
Petrik
No hele treba muj levny mercury zdroj to dela presne obracene ;) pri zatezi napeti stoupa a to asi o 0.2-0.3V na 12V vetvi.
Ale vždyť Ty nemáš C2D a ani jiný Intel, ne?
S těmi by se zřejmě už choval "standardně"...
pletiete tu dve veci .. jedno je vcore, ktore na inteloch klesa pri zatazi .. druhe su napatia na zdroji .. ktore by tiez v pripade slabsieho zdroja mali klesat pri vyssich odberoch .. to ze petrikovi stupaju podla mna nieje prilis zdrave, aspon podla mojich skusenosti s pochybnymi zdrojmi
Citace:
Původně odeslal
SajmoN
pletiete tu dve veci .. jedno je vcore, ktore na inteloch klesa pri zatazi .. druhe su napatia na zdroji .. ktore by tiez v pripade slabsieho zdroja mali klesat pri vyssich odberoch .. to ze petrikovi stupaju podla mna nieje prilis zdrave, aspon podla mojich skusenosti s pochybnymi zdrojmi
Jo, samozřejmě máš pravdu - nevšiml jsem si Petrikův úkrok od topicu... :oops:
Zdroj mám Seasonic S12-500
no tak som to skusil, cpu-z aj speedfan davaju rovnake hodnoty
v biose mam 1.400V vcore
v idle mam 1.360V
v load (orthos blend) mam 1.344V
ten pokles napatia je vlastnost, nemusis sa toho obavat, pokial to mas stabilne, tak by som to vobec neriesil