20/11/06 Jakou koupit DVD-ROM mechaniku?
Tak je to bohužel tak, ale zdá se, že moje stará dobrá Toshiba M1712 mi přestává tak bezchybně sloužit. Nechce se jí číst nějaká pálená DVD-R a občas má problémy už i s originálními herními DVD :( Bohužel se zrovna moc dobře neorentuji v oblasti opt. mechanik, tak si raději nechám poradit :)
Mám tyto požadavky:
1. tichý provoz (Toshiba byla krásně tichounká)
2. dobré čtení všech médií (CD-Rx, DVR-+Rx atd.)
3. spolehlivost
Re: 20/11/06 Jakou koupit DVD-ROM mechaniku?
Citace:
Původně odeslal
Airwolf
4] SATA nebo PATA ?
SATA snad dělá jenom Plextor pokud vím ne? Ono je to stejně jedno, klidně PATA, protože palírna funguje na kšandu.
Vyčisti ji, u mojí Toshiby 1712 pomohlo. Pravda, taky ji mám odemčenou a poznal to na kvalitně zapsaných +/-R.
Jinak současné mechaniky se bohužel dané Toshibě ani zdaleka nevyrovnají (nemluvě o tom, že často ani nejsou k dispozici firmwary pro umožnění čtení pálenách médií max. rychlostí). Dnes je lepší koupit DVD vypalovačku...
Citace:
Původně odeslal
peta303
Vyčisti ji, u mojí Toshiby 1712 pomohlo. Pravda, taky ji mám odemčenou a poznal to na kvalitně zapsaných +/-R.
Tak tohle mi asi nějak uniklo, o jaký proces se jedná. :)
No zběžně jsem prolézal ceny a je tedy pravda, že rozdíl DVDRW vs. DVD-ROM je cca 400 Kč. Jenže já už jednu DVDRW mám (LG), proto jsem chtěl nějakou tichou mechaniku, to LG oproti Toshibě řve jako cirkulárka.
Citace:
Původně odeslal
BeachKEN
No zběžně jsem prolézal ceny a je tedy pravda, že rozdíl DVDRW vs. DVD-ROM je cca 400 Kč. Jenže já už jednu DVDRW mám (LG), proto jsem chtěl nějakou tichou mechaniku, to LG oproti Toshibě řve jako cirkulárka.
souhlas, mam taky a chci ji nahradit SATA DVDRW Samsungem...pry je tichý a jde zpomalit narozdil od LG ;-)
Citace:
Původně odeslal
BeachKEN
Zkrátka a dobře, už nečetla DVD+/-R 16x, ale častěji zpomalovala (běžně zpomaluje u médií s PI nad 200 a PIF nad 5, teď zpomalovala už na 50), takže jsem ji vyčistil tak, jak se běžně optika čistí - tzn. opatrně rozebral a vyčistil (sice "jen" lihem a ne isopropylalkoholem, ale i tak). A je jako zamlada, prachu v ní bylo dost, PC mám téměř na zemi.
U 1802 mi odešla optika, s tou se nedalo udělat nic. Teď mám i TEAC DV-516E první verze (alias Pioneer 118 - možná 119), ta potvora čte DVD+R 16x, DVD-R jen 6x...ale překvapuje, původně jsem ji měl za šrot a vzal ji na milost z nouze (když jsem na NECu 4571 četl - díky tomu, že kvalitou zápisu ani zdaleka nekonkuruje staré dobré 2500 a tudíž se jí mohl zbavit). A zároveň jsem mohl ocenit čtecí kvality 3520A, ačkoli čtu výhradně v DVD-ROM.
Na čtení je to u vypalovačky témšř jedno, u zápisu bych sáhl po osvědčeném Pioneeru, nebo doufal ve štěstí u LG nebo SONY-NEC (nenarazit na problémový kus, škoda NECů, optiky SONY jsou slabé).