Chcem sa spytat, ci sa da lapovat hlinikovy chladic?
Ak ano, co ktomu potrebujem a ako mam postupovat.
Printable View
Chcem sa spytat, ci sa da lapovat hlinikovy chladic?
Ak ano, co ktomu potrebujem a ako mam postupovat.
ideal je rovny dreveny spalik na ktory prilepis alebo inak pripevnis smirgel najlepsie 600 a na zaverecne "dolestenie" 1200, thats all folks
Pripadne pouzijes sklo. A ja vetsinou tou 1200 len zacinam , na konecne doporucujem 2200 aspon. Samozrejmostou je ze to budu vodne smirgle.
kde se daji takovy smirgle sehnat? ???
třeba v železářství, ale tam tak do 1200... nad 1200 se mi ještě sehnat nepodařilo. Místo toho používám brusnou pastu Silichrom EX.
To znamena ze treba to robit vo vode, alebo navlhcit ten papier?
zkus taky Barvy Laky
na dolesteni 1200?
ja sem pouzil 2000, no a zrovna jako zrcadlo to nevypada :-( , sice je to pekne hladke ale kdyz sem ho pak ocistil Benzinem tak mi cely povrch stmavl :-(
cim to pak odmastujete?
pche smirgle :wink: mikronova pasta rulezz ;D Na ocisteni mozna lih...Citace:
Původně odeslal UFo
je mi jasne ze na vylesteni pasta, ale necim to musis taky srovnat, ne?Citace:
Původně odeslal Petrt
teda pokud je to potreba.
samo ze to muzes zkusit i tou pastou jen pak nenadavej ze ti upadne ruka :-o
ve skole je masina (bruska) na brouseni vzorku (kovy), takze tam ;DCitace:
Původně odeslal UFo
dva smirgle, 3mikronova pasta a podle moooc smutnych oci a "zebrani" snad i jednomikronovka...ale to si myslim, ze bude zbytecne.
Me by spis zajimalo kolik stupnu s tim srazim dolu ??? Podle toho navodu psal 1-2°C ...to me za to ani snad nestoji :?
Ja som namokro lapoval na skle 600(namočený) šmirgel dovtedy pokial nebola ploca ako tak zarovnaná.
Potom nejaká 800-900 a nakvapal som naň Jar,Pur a pod.
Pekne zlahka to kíže a povrch ako zrkadlo.
Len šmirchel musí byť na skle pekne prilepený(prisatý) a vo finiši len velmi zlahka a rovnomerne tlačiť.
Plny suhlas tak nejak az na to ze s 1200 na zaver a s dubovym klackem som to robil ja a ulne v poho, leskne sa jek psi kouleCitace:
Původně odeslal Jendo
Je to rychle a stavovske ;D a lacne zaroven
Mne sa to zdalo lesklejšie aj plocha sa viac podobala na zrkadlo, keď som to brúsil 1200kou bez namáčania... :wink:
A čistil som to vodu z vodovodu... :wink:
Hlavne aby to bolo rovné, keď plocha nebude rovná, tak ani najsamlepší brúsny papier alebo pasta nepomôže...
2juzko
Neviem prečo ale večší lesk som dosiahol vždy s obehanou tušim 800kou ako s 1200 ???