MSI K7N2 Delta2 - moc přetaktováno
Zdravim, mám desku MSI K7N2 Delta2 s CPU AMD Athlon XP 2500+ .
Měl jsem FSB na CPU 166MHz a zvednul jsem ho na 200MHz. To šlo v pohodě, tak jsem ho ještě zkusil zvednout na 233MHz a to už PC nerozdejchalo. Když ho zapnu, monitor se nespustí. Zkoušel jsem přes noc vyndat baterku a stále nic. i reset CMOS nepomohl. Neměl by někdo nějakou radu?? plz
Re: MSI K7N2 Delta2 - moc přetaktováno
kamosovi se stalo to samy, ta deska je kaput
ja se s tim setkal take a reseni je popsane v manualu ....jde o to fsb ktere se nejak pres jumper nastavi na 100MhZ a pak zpet na 133.....a to cele za chodu pocitace (BIOS staci)
MSI Reminds You...
If your computer hang while overclocking, please reset J10 to
safe mode and reboot. After rebooting, enter BIOS Setup menu
to reload the BIOS Setup Defaults and reset J10 to user mode.
ale to bylo u me K7N2 takze newim jestli to helpne ....je to jumper na
FSB Mode Jumper: J10
This jumper allows you to set the CPU FSB mode.
CPU FSB Frequency Jumper: J11
This jumper is used to specify the CPU FSB (Front Side Bus) frequency.
Leave the jumper short connected if a 133/166MHz FSB CPU is installed. If
the CPU supports 100MHz FSB, leave the jumper open connected.
Dosku jedine vyreklamovat alebo cez programator nahrat novy BIOS , mne sa to nepodarilo nijako rozdychat a dostal som z reklamacky novu dosku ktoru sa bojim taktovat uz kvôli tomu .
je zapotreby stisknout insert a drzetho kdyz jdes spustit pocitac skus to mnelo by to pomoc
Citace:
Původně odeslal
Evilko
je zapotreby stisknout insert a drzetho kdyz jdes spustit pocitac skus to mnelo by to pomoc
V tomto stave nepomôze doske uz nic jedine mozno fakt vytiahnut chip biosu a preprogramovat ho ,ved ked mi kvôli tomu dali uplne novu dosku tak to asi nebude take lahke opravit to .
Citace:
Původně odeslal
MaTTo S
V tomto stave nepomôze doske uz nic jedine mozno fakt vytiahnut chip biosu a preprogramovat ho ,ved ked mi kvôli tomu dali uplne novu dosku tak to asi nebude take lahke opravit to .
no ale skusit to muze mnel jsem podobny problem a tenkrat jsem otom nevedel ze take neco existuje tak jsem to sel reklamovat tak mi ji vratili ze ji nic neni pak jsem se na foru dovedel ze tydle desky maji problem a proto aby se nacetl default nastaveni je zapotreby stisknout insert
pokud mu to ani nepipne(pocitac nevidava zadni pipajici zvuk) ma jen cernou obrazovku na 70% je to stejny problem ktery ten insert by mnel vyresit
Citace:
Původně odeslal
WAR-TIN
ja se s tim setkal take a reseni je popsane v manualu ....jde o to fsb ktere se nejak pres jumper nastavi na 100MhZ a pak zpet na 133.....a to cele za chodu pocitace (BIOS staci)
MSI Reminds You...
If your computer hang while overclocking, please reset J10 to
safe mode and reboot. After rebooting, enter BIOS Setup menu
to reload the BIOS Setup Defaults and reset J10 to user mode.
ale to bylo u me K7N2 takze newim jestli to helpne ....je to jumper na
FSB Mode Jumper: J10
This jumper allows you to set the CPU FSB mode.
CPU FSB Frequency Jumper: J11
This jumper is used to specify the CPU FSB (Front Side Bus) frequency.
Leave the jumper short connected if a 133/166MHz FSB CPU is installed. If
the CPU supports 100MHz FSB, leave the jumper open connected.
Velice děkuji za tento příspěvek.
Už jsem myslel,že mám mrtvou desku,zkoušel jsem fakt všechno.Až nakonec jumper J10 opět nastavil hodnoty BIOSu do defaultu a deska najela.
Jen mě zaráží,proč tam pak je jumper CLEAR BIOS :-D