Revoltec cold cathode light
Koupil jsem si od Revoltecu sadu dvou 30cm katod, chci to na osvětlení kufru v autě. Ty katody mají vlastní zdrojík, ale jsou od něj strašně blízko, tak jsem jedno vedení přerušil, prodloužil dvoulinkou na 230V. Problém je v tom, že ta katoda na tom prodlouženém drátě téměř nesvítí, jen trošku na jendom konci. Takže mám dotaz - ten zdrojík (nebo invertor, nebo jaksetojmenuje) je opravdu tak měký, že mu 1,5m měděné dvoulinky tolik ubere na napětí, že to už tu katodu nerozsvítí? Nebo při tom pulsním spínání katody záleží na délce kabelu a blbě jsem to trefil a změna délky pomůže?
Re: Revoltec cold cathode light
Nikdo nic?
Mám další poznatek - když jsem tu dvoulinku "roztrhl" na dva separátní kablíky, tak to svítí trochu lépe, ale zdaleka to není ono.
Ty katody budou napájeny napětím s frekvencí několika (možná desítek) kiloherz a ta dvoulinka se bude chovat jako cívka.Testnul bych to připojit koaxem,ale bacha,na to napětí není stavěnej.
Hm, to bych mohl zkusit. Jaké může být napětí na té katodě? Mám tu kus 50ohm koaxu, ten by měl mít průrazné napětí v kilovoltech, zkusím se podívat...
Malo by tam byt menej ako 1kV.