Reproduktor Od Hifi K Počítači -> Help
Chtěl bych si napojit reproduktor od hifi věže k počítači, ale mam strach aby se mi něco nezpálilo.
Reproduktor je Philips třípásmový a vzadu má napsáno impedance 6 ohmu a chtěl bych ho napojit na subwoofer této sestavy
http://www.creative.com/products/pro...ct=10323&nav=0
můžete mi poradit a říct jestli by to fungovalo a nezpálilo se něco ...
Re: Reproduktor Od Hifi K Počítači -> Help
Těžko poradíme pokud nezjistíš na jakou ipmedanci je konstruován zesilovač uvnitř subwooferu od Creativu. Pravděpodobně to bude 8Ohm, a v tom případě bych připojení 6Ohm reproduktoru nedoporučoval, zesilovač se bude nadměrně zahřívat a zkrátí se mu životnost. Pokus se zjistit informace o zesilovači uvnitř subwooferu, pokud bude 4 nebo 6Ohm, pak můžeš reproduktor bez obav připojit.
diky, a na jaky rozmezi impedance zesilovace by slo pripojit ten reproduktor ?
a prave nevim kde to zjistit, celej den jsem lital na internetu a hledal impedanci a nikde neni ... a na zesilovaci to taky neni napsany ...
jak se da zmerit ta impedance ... jde to nejak bez rozebrani zesilovace ? asi ne co ...
Na zesilovač s nižší ipmedancí lze připojit reproduktor s vyšší, opačně se to ale nedoporučuje. Tzn. zesilovač uvnitř subwooferu by musel mít buď 6 nebo 4 Ohmy, osobně o tom ale dost pochybuji. Jak to změřit opravdu netuším :(
Imho to s palenim zesilovace nebude tak zhave, 4 i 6 Ohm bedny bezne pouzivam s 8Ohm zesilovacem, k prorazeni vykonovych tranzistoru muze dojit az pri opravdu velkem vybuzeni zesilovace.
Co se tyce nejakych pocitacovych bedynek, tam bych se nemal uz vubec - otazka je, zda to ma nejaky smysl - zesilovace v techto sestavach maji smesne vykony, nejaky "opravdovejsi" reproduktor asi jen tak nevybudi. Kazdopadne pokud chces aby ti to vice "basovalo" a "dunelo", bez obav ten reproduktor pripoj.
Predpokladam, ze ten originalni subwoofer by si rozmontoval a misto neho zapojil tu Philips bednu, ne? V tom pripade by na originalnim menici mela byt impendance uvedena, ale jak sem rekl, i kdyby na nem bylo 8 Ohm, 6ti Ohmove repro bych se pripojit opravdu nebal ;)
Citace:
Původně odeslal
Caleb
Imho to s palenim zesilovace nebude tak zhave, 4 i 6 Ohm bedny bezne pouzivam s 8Ohm zesilovacem, k prorazeni vykonovych tranzistoru muze dojit az pri opravdu velkem vybuzeni zesilovace.
Co se tyce nejakych pocitacovych bedynek, tam bych se nemal uz vubec - otazka je, zda to ma nejaky smysl - zesilovace v techto sestavach maji smesne vykony, nejaky "opravdovejsi" reproduktor asi jen tak nevybudi. Kazdopadne pokud chces aby ti to vice "basovalo" a "dunelo", bez obav ten reproduktor pripoj.
Predpokladam, ze ten originalni subwoofer by si rozmontoval a misto neho zapojil tu Philips bednu, ne? V tom pripade by na originalnim menici mela byt impendance uvedena, ale jak sem rekl, i kdyby na nem bylo 8 Ohm, 6ti Ohmove repro bych se pripojit opravdu nebal ;)
Otázkou je, co je opravdu velké vybuzení zesilovače pro tenhle s nízkým výkonem - nepředpokládám, že by to autor threadu chtěl připojovat na tichý poslech. Jelikož o nějaké výkonové rezervě nemůže být v tomto případě řeč, docela bych se o ten zesilovač bál. Ale to už není můj problém :)
Kamos mel na zesilovac z pocitacoveho subwooferu pripojenej 70W tonsil basak, a myslim ze ten zesik pro jistotu radeji napajel misto 9ti 12ti voltama :) Pouzival ho takhle dost dlouho, hral prakticky porad na doraz.
Az GhowG3N kuchne ten sub, tak budeme moudrejsi.
A co vzít celou věž a napíchnout jí i s reprákama ke kompu, pokud má výstup na subáka, tak by k tomu možnáš šel připojit i ten creative sub. Jinak podle mě ten zesík v subu bude nejspíš na 4ohmy, přece v komerční sféře kde je výkon a cena to hlavní nebudou dávat zbytečně 8ohm.
Ta věž nejde napojit k počítači tak jak chci ... myslel jsem ze jen dvopasmove repraky predni hodim na zadni a misto prednich dam ty repraky z veze ... ale mam docela strach o zesilovac ...
JA uz bych je tam davno mel a potom ocichaval pomalu subwoofer jestli se nepece.