Zdravim,rad bych koupil misto meho dosavadniho Samsungu 710T vetsi LCD. Rad bych si nechal poradit. Funkce dle priority pouziti- filmy,hry,uprava fotek.
Mate nejake typy?Diky za kazdou radu!
Printable View
Zdravim,rad bych koupil misto meho dosavadniho Samsungu 710T vetsi LCD. Rad bych si nechal poradit. Funkce dle priority pouziti- filmy,hry,uprava fotek.
Mate nejake typy?Diky za kazdou radu!
Samsung 940BW... viz sekce Monitory... neseženeš nic s lepším poměrem cena/výkon.
Napis to nejdulezitejsi, kolik penez do toho chces dat.
TN panel bych na upravu fotek moc nebral...
ako pisal PetrT, ako moc sa chces klepnut po vrecku?
ja som vyberal LCD pred 1-2 mesiacmi a najlepsie my vysiel HP 1955,je to MVA-cko, sice ma vyssiu odozvu, avsak filmy zvlada bez problemov, a v neposlednom rede ergonomia o ktorej sa Samsungom (okrem 970P) moze len zdat, a klad na to velky doraz, hlavne nastavitelnost vysky, kazdy den v skole nadavam pri low Belinei.
ale zial staremu Trinitronu sa to HPcko co sa tyka farieb a celkoveho dojmu z obrazu nemoze rovnat.
jj sice pise wide ... ale na fotky radsi ne-wide a MVA mam HP 1955 a nemuzu si jej vynachvalit - sice je drazsi a uz je na trhu pomerne dlouho ale je super - barvy, kontrast, uhly a ta odezva je sice papirove vysoka v realu ale srovnatelna s TN 8ms (praxe i slova testeru) hraju na tom hry koukam na filmy a zadny mazani mi nevadilo
jediny minus je ve tme znatelne podsviceni v rohach (pri cerne obrazovce) jinak pri filmech to neni prilis znatelne -ale to ma vetsina LCDcek
ergonomie parada - robustni podstavec nataceni jakkoliv , pivot 4usb porty DSUB DVI vstupy...a za tu cenu..
Prave kvuli uprave fotek bych i wide bral, po stranach je misto na panely apod.
jestli si jeste nekoukal mrkni sem - http://www.svethardware.cz/branch.jsp?name=Monitory - ale novinky tam vetsinou nenajdes... ja si vybral podle toho megatestu a nazoru lidi tady na 4u (hp1955)
Mozna na TN je dobrej, ale uhly hnus ... viz tady
Diky moc za reakce..puvodne jsem chtel dat penez min,ale asi bych dal i kolem 12k bez dane.Zaujal me NEC 20WGX2..co si o tom myslite?Ma cenu pockat po vanocich?Zas tak nespecham..
Tak ten NEC jsem před 14dny koupil. Podle recenzí je perfektní, ale nevěřil jsem, že by to byl takový rozdíl, oproti původní 17" LCD, hlavně po zkušenostech s 19" panely, apod. Prostě jsem nevěřil, že by ten skok byl tak znatelný. Trošku mě také odrazoval rozměr obrazovky - 20" wide = stejná výška jako 17" obyč.
Ale jakmile jsem ho vytáhl z krabice a zapojil, tak jsem hledal jazyk pod stolem. Ten obraz je neuvěřitelně nádhernej. Lesklá obrazovka tomu dodává nádherný efekt, rozlišení luxusní a ty barvy...černá je černá a všechno je prostě parádní. Je poměrně také znát rozdíl mezi zapojením na VGA nebo DVI, mám k němu zapojený normál PC přes DVI a NB přes VGAa podle potřeby si přepínám a znát to je. Ale jedno můžu říct, absolutně nelituju těch peněz, podle mě je poměr kvalita/cena úžesnej...vřele doporučuji!
Jelikož jsi z Brna, tak se klidně stav se na něj podívat, ale budu tam až ve čtvrtek (tedy za týden)...
Ten NEC tu resil i Zilla a jestli si pamatuju dobre, tak jej vracel. Sklo sice dava krasny efekt "tv" a barvy jsou mozna zivejsi, ale odlesky muzou subjektivne snizovat kvalitu prace. Tento panel jsme nevidel, jen nejake NTB se sklem (tusim fujitsu a acer) a neco takoveho bych si na praci nedal (jako tv vsak ano).