-
Gigabyte Radeon X1650 Pro Silent II - nefunkční v 3D aplikacích....
čau, tak jsem si v úterý v TSBohemii objednal tuhle kartu, ve středu mi přišla. vše bylo v pořádku,až do doby, než jsem vyzkoušel cokoliv 3D (zkoušel jsem 3Dmark 2001 - seklo se, někdy se až restartuje pc, 3Dmark 2003 - napsalo System info error: System error, nainstaloval jsem i přiloženou hru Civilization, která se ani nespustila. Zkoušel jsem i nové Catalysty 6.11 probém to nevyřešilo. Zkusil vypnout i VPU Recover - nepomohlo. 2D jede 3D NE!!! Nevíte, čím by to mohlo být? Máte ještě nějaký návrh? nebo kartu jednoduše,ale zdlouhavě reklamovat?
počítačová sestava s grafikou:
M55S-S3 nF550 AM2,DDR2,SATA2,GLAN,PCIex,1394, ATX
AMD ATHLON 64 3500+ BOX socket AM2
DDR2 512MB 800 Transcend CL5 JM (64Mx8)
DDR2 512MB 800 Transcend CL5 JM (64Mx8)
ATI RAD X1650Pro silent2 GB 256MB DDR3,2xDVI,TVo,PCIEx
WD 2500KS 250 GB SATAII 300 7200rpm (16MB)
FD Alps 3.5" Black
LG Black GSA-H22L DVD±R/±RW/RAM/ROM LightScribe Bulk
CA CASE MIDITOWER ML8015 (BLACK/RED) 400W 120MM ATX
-
Re: Gigabyte Radeon X1650 Pro Silent II - nefunkční v 3D aplikacích....
k te posledni vete: jestli jsi to kupoval pres net, tak ji muzes bez udani duvodu vratit a nechat si vratit penizky
-
objednával jsem vše telefonicky.
Jde tedy o vadu?? není v tom nějaká zrada jiná??
myslel jsem,že třeba bude mít nějaký externí napájení, jako že bych je zapoměl,ale na sobě je grafika nemá.
-
Externi napajeni nema. jestli mas vse do desky dobre zapojene, drivery ok, tak flakni do reklamace. Ja s tou kartou nemam problem. Btw> mozna by to stalo vyzkouset na nejakem jinem kompu zda to neni kolize 3D - zkus preinstalit DirectX, v nouzi i Wokna.
-
bud je nekompatibilni nebo je vadna.. nic vic, nic min ;)
-
Citace:
Původně odeslal
rombo
bud je nekompatibilni nebo je vadna.. nic vic, nic min ;)
tak to by mě zajímalo, jak může být nekompatibilní.....používám i základní desku od stejnýho výrobce,takže by to měl mít jako vychytaný....
Jinak grafiku jsem přinesl i na ozkoušení ke kámošovi. Takže 3D mark 2001se se rozběhl aspon k druhýmu testu,ale tam stejně grafika spadla. VPU Recover se zase hlásil ke slovu, že restartoval grafický akcelerátor. Po vypnutí....a ozkoušení těch ted nejnovějších needů carbon se kousla grafika už při najíždění do Menu.....
takže asi budu na 100% reklamovat. Ještě mě zarazilo, jak jsou ty hitepipe (nevím jak se to píše) hrozně vařicí... - úplně hrozně moc. Kámoš tam má jen R 1600Pro je tam použito stejný chlazení,ale má ho o hodně chladnější. no asi to bude i použitím jen DDR2 pamětí oproti té mé grafice R1650PRO, kde se používají DDR3 paměti.
-
Citace:
Původně odeslal
ukr
tak to by mě zajímalo, jak může být nekompatibilní.....používám i základní desku od stejnýho výrobce,takže by to měl mít jako vychytaný....
Jinak grafiku jsem přinesl i na ozkoušení ke kámošovi. Takže 3D mark 2001se se rozběhl aspon k druhýmu testu,ale tam stejně grafika spadla. VPU Recover se zase hlásil ke slovu, že restartoval grafický akcelerátor. Po vypnutí....a ozkoušení těch ted nejnovějších needů carbon se kousla grafika už při najíždění do Menu.....
takže asi budu na 100% reklamovat. Ještě mě zarazilo, jak jsou ty hitepipe (nevím jak se to píše) hrozně vařicí... - úplně hrozně moc. Kámoš tam má jen R 1600Pro je tam použito stejný chlazení,ale má ho o hodně chladnější. no asi to bude i použitím jen DDR2 pamětí oproti té mé grafice R1650PRO, kde se používají DDR3 paměti.
no klidne muze, v dnesni dobe se nejni cemu divit.. U patice AM2 hodne problemu resi novy BIOSy a u desek s i965 taky pac je to vse relativne novej kus zeleza.. treba 7600GS na desce s chipsetem i965 (uz nevim kterej model-je jich dost).. tam pokud se neflashne novej BIOS tak ta grafika proste nejede-nerozne se ani monitor a to je fse od jednoho vyrobce ;)..
jeste me napadlo: X1600Pro mely u Silent II chladice problem s dolehanim na chip grafiky, stacilo chladic jemne prohnout aby byla karta rovne i s chladicem a uz to nepadalo v 3D.. treba je to i tvuj pripad.. mas kartu uplne rovnou nebo prohnutou?? zkus to pac to resi celou vec aspon u te X1600.. s timto problemem nam totiz prislo na reklamaci hodne moc karet se stejne serie :roll:
-
Citace:
Původně odeslal
ukr
Ještě mě zarazilo, jak jsou ty hitepipe (nevím jak se to píše) hrozně vařicí... - úplně hrozně moc. Kámoš tam má jen R 1600Pro je tam použito stejný chlazení,ale má ho o hodně chladnější. no asi to bude i použitím jen DDR2 pamětí oproti té mé grafice R1650PRO, kde se používají DDR3 paměti.
pokud me pamet nesali tak ten chladic prece nechladi ani jednu pamet, tak jak muze bejt kvuli tomu varici chladic?? nebude to spis chipem..
-
Citace:
Původně odeslal
rombo
pokud me pamet nesali tak ten chladic prece nechladi ani jednu pamet, tak jak muze bejt kvuli tomu varici chladic?? nebude to spis chipem..
Presne tak. ATI karty jsou rekneme o neco vetsi tepelne zdroje nez nVidia. U teto karty pameti chlazene nejsou (coz neznamena ze neprebiraji nejake teplo i z pameti), takze primarne GPU topi. A bez vetraku se to proste rozpalit musi - bez ohledu na funkcnost - u mne jede bezproblemove.
-
jj opravuji se. netopí ty paměti jen GPU. ale stejně o hodně víc než kámošovo. Nechávám to odnést na reklamaci. No zdá se mi to na tom rovně usazený.ale kašlu na to to nějak dál zkoušet, už ani nemám kde. kámošovi jsem zatím dal do pc jinou grafiku. Jinak ta grafika byla nová, uvidíme co na to kluci z reklamace....co vykoumají.....
-
takže po měsíči čekání mi konenčně přišla z reklamace nová grafika. Vše už je v pořádku a mohu říci, tato nová grafika topí o mnoho mnoho mín, než ta špatná....asi tam bylo něco špatně udělanýho nebo cokoliv jinýho,ale ta starší šíleně topila ani ruku jsem na ni pomalu neudržel a tady u té nové pohoda. takže konečně se může pařit :-)
-
Rád bych se přidal se svým problémem, je to totiž trošku podobný:
O Vánocích jsem dal do provozu počítač:
A64 3500+ AM2
2x512 667mhz DDR2
Gigabyte GA-M55plus-S3G (integrovaná grafika Geforce 6100)
2 Pata disky 160+80GB
1 DVD-RW
SB Audigy
350w zdroj
- všechno chodilo jak má
dál k tomu je ještě grafika PCIe RX1650XT od Microstaru, pasivní heatpipe chlazení - po přidání do systému a přidání ovladačů to začalo zlobit, záseky. Myslel jsem, že je slabý zdroj, takže jsme přepojili disky na externí zdroj a vyndali zvukovku. Pak už to jelo ve 2D, ale ve 3D záseky. Zdroj má jen jednu 12v větvi a pouze 20pin ATX.
Koupil jsem 420w zdroj 29A na 12V, dvě větve, 24pin ATX, že to bude ok, ve 2D to chodilo, ale ve 3D opět záseky - v control panelu v 3D preview - nejdřív reset VPU, pak prostě zmizel obraz. Teplota v klidu 56. Tak jsem opět vyndal zvukovku, přepojil disky na externí zdroj a chtěl zkusit znova - teplota v klidu byla najednou asi 38, ještě jsem jí přídavným větráčkem snížil na cca 30, nicméně k testu již nedošo, protože vypadl obraz, ještě jsem dal asi 2x post, ale pak už na monitor neposlala ani čárku. Přitom ale docela dost topí...
Bohužel jsem nesehnal nikoho s PCIe, abych mohl vyzkoušet grafiku u něj, připadně jeho u mě. Nevím, v čem byl problém, jestli opravdu slabej zdroj či jen vadná grafika...
Mimochodem novej zdroj LC-power 420w GP, 140mm větrák s termoregulací - větrák je dost hlučnej hned po startu, tak nevím, jestli se to vůbec nějak reguluje :-(
-
2 Gappa : otazocka - ten komp mal nainstalovany OS este s integrovanou grafikou, alebo ked ste instalovali OS uz bola integrovana v BIOSe vypnuta a bolo tam to XTcko ???
niekedy totiz, pokial je nainstalovana pre ATI kartou v systeme nejaka NVIDIA - pomoze len novy reinstal systemu uz s ATI ;o(
-
zkus preflashovat posledni BIOS na desku, pokud tam nemas.. jinak takovou konfiguraci sem uz v rukach mel ale ta grafika nebyla od MSI.. takze nevim jestli to je nekompatibilita nebo proste vadna grafika pac tuhle grafarnu neznam.. zdrojem to urcite nebude, to by utahl i ten co si mel predtim.. zkousel si vic verzi ovladacu grafiky, treba i nejaky BETY a neoficialni?? Pak se mrknout na novy drivery na desku, pokud teda jsou.. Ono ze topi je docela normalni stav u heatpipe chlazeni grafik a to hlavne u ATI chipu.. jako posledni moznost bych videl cistou instalaci woken a nebo aspon odstraneni vsech driveru pomoci Driver Cleaner Pro. Ale stejne si myslim ze ta grafika neni v poradku.
kdyby si napsal odkud jsi tak si myslim ze by se tu urcite nasla nejaka dobra duse co tu grafiku u sebe popripade u tebe otestuje ;)
-
Citace:
Původně odeslal
Hazo
2 Gappa : otazocka - ten komp mal nainstalovany OS este s integrovanou grafikou, alebo ked ste instalovali OS uz bola integrovana v BIOSe vypnuta a bolo tam to XTcko ???
niekedy totiz, pokial je nainstalovana pre ATI kartou v systeme nejaka NVIDIA - pomoze len novy reinstal systemu uz s ATI ;o(
Instalace proběhla s aktivovanou externí grafikou, po problémech jsme ji vyndali a jedem na integrovaný.
-
Citace:
Původně odeslal
rombo
zkus preflashovat posledni BIOS na desku, pokud tam nemas.. jinak takovou konfiguraci sem uz v rukach mel ale ta grafika nebyla od MSI.. takze nevim jestli to je nekompatibilita nebo proste vadna grafika pac tuhle grafarnu neznam.. zdrojem to urcite nebude, to by utahl i ten co si mel predtim.. zkousel si vic verzi ovladacu grafiky, treba i nejaky BETY a neoficialni?? Pak se mrknout na novy drivery na desku, pokud teda jsou.. Ono ze topi je docela normalni stav u heatpipe chlazeni grafik a to hlavne u ATI chipu.. jako posledni moznost bych videl cistou instalaci woken a nebo aspon odstraneni vsech driveru pomoci Driver Cleaner Pro. Ale stejne si myslim ze ta grafika neni v poradku.
kdyby si napsal odkud jsi tak si myslim ze by se tu urcite nasla nejaka dobra duse co tu grafiku u sebe popripade u tebe otestuje ;)
Grafika už nejede ani v postu, takže ovladače nevím, nevím.. Bios na desku není nejnovější, můžu zkusit, ale co jsem koukal, tak ty novější verze řešili jen malý věci. Jsem z okresu Jablonec n/N.
-
Citace:
Původně odeslal
Gappa
Grafika už nejede ani v postu, takže ovladače nevím, nevím.. Bios na desku není nejnovější, můžu zkusit, ale co jsem koukal, tak ty novější verze řešili jen malý věci. Jsem z okresu Jablonec n/N.
no sice maji BIOSy v change logu napsanych par veci ale opravuji toho mnohem vic.. typickej priklad je kompatibilita desky vs grafiky.. mam to vyzkouseny a to plati i treba na deskach Intel ;)
pokud ta grafika nejede ani v POSTu tak je to uz jasny...
-
Tiez by som skusil este ten novy BIOS a urcite vyskusat v inom kompe (aspom iny chipset alebo aj ina platforma...). Bez toho aby si mal istotu, ze je karta funkcna je vsetko ostatne len strata casu...
EDIT : aha, tak nejde uz ani post... mno, ale v inom kompe by som ju este skusil...
-
Grafika je na reklamaci, náhrada by měla prý dorazit za 2 dny.
Zdroj také vrácen :)
-
Gappa podle mě je to přehřátej jižní můstek na desce, protože při integrovaný grafice se tolik nenadře jako při externí....až ti příjde grafika z reklamace a bude vše při starém, přidej větráček na můstek a bude po problému.
-
Nová grafika je tu, ale výsledek stejný. Zkusim ten větráček, jestli to pomůže. Díky za tip.
-
mno kamarad...
na Tvojom mieste by som skusil ovladave OMEGA 6.9 pripadne novsie OMEGA 7.1...
a urcite si precitaj toto :
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=61414
niekde v strede je pasaz : Ovladače a software -> 3D a hry
mozno pomoze...
-
Jedu teď na jiné PCI-E grafice, konkrétně ATI Radeon X300 a frčí to.
Novou grafiku provozuje známej místo té X300 a funguje mu normálně - tak nevim, asi má ta grafika alergii na moji desku, nebo nevim :/
-
Citace:
Původně odeslal
Gappa
Jedu teď na jiné PCI-E grafice, konkrétně ATI Radeon X300 a frčí to.
Novou grafiku provozuje známej místo té X300 a funguje mu normálně - tak nevim, asi má ta grafika alergii na moji desku, nebo nevim :/
ma znamej DDR2 pameti?? zkus tam jen tak zkusmo strcit jinou pamet nez je Transcend pokud mas tu moznost.. problem je v tom ze Gigabyte jeste nebyl schopnej udelat na desku M55SS3/M55PLUS-S3G plne funkcni BIOS pro pameti nektere pameti Transcend! A to dokonce ani ten co nema na svych strankach a mely jsme ho jen my po mailove komunikaci.. Haze to nepravidelne modry smrti ikdyz s novym BIOSem F5 (M55SS3) je to lepsi ale da se to treba zjistit tak ze si pustis Orthos - CPU, do toho Prime95 - pameti, instalujes neco z cd (u me Norton 2007) a pustis do toho opakovani 3DMarku01.. a do dvou minut nastane reset.. Testovano na dvou podobnych konfiguraci
Pokud nekdo bude chtit ten novej BIOS tak mi napiste nejlepe SZ ;).. Jinak nekompatibilita Transcend vs M55SS3 (M55PLUS-S3G) resime Kingmaxama.. Zkus a uvidis
-