1 Příloh-a(y)
kapacita baterie notebooku
zdravim vespolek. v posledni dobe jsem si vsiml, ze mi notas (Asus A3L) vydrzi nejak vyrazne min nez tak pred dvema tydny. baterka je tak pul roku stara, vetsinu dobu jsem ho mel napojen na zdroj a nevybijim baterku do mrte.
kdyz si necham vypsat parametry baterky z rightmark cpu, tak to halsi nejakou divnou maximalni kapacitu (viz obrazek).
chtel bych se zeptat, jestli je nejaka utilita, ktera by se snazila nabit akumulator na jeho maximalni moznou kapacitu? mel nekdo podobny problem?
Re: kapacita baterie notebooku
Mrkni do biosu jestli tam není něco jako obnova baterie.
v biosu je kalibrace baterie nebo jak tomu rikaji, ale to nepomohlo. to jen srovna udaj v power managmentu, ale udaj o kapacite se pak zmensil a vydrz se nezvedla. proto shanim nejakou utilitku ktera by nejak sofistikovane se snazila dostat z baterky co nejvic.
uz jsem jednou ten notas kvuli baterce reklamoval (nechtelo se ukoncit dobijeni) a vymenili mi baterku. nechci to davat znova reklamovat zvlast kdyz si nejsem jisty jestli mi jeste bezi na tu baterku zaruka.
asi to bude na reklamacku no....
jinak spravne bys mel tu batreku vybijet az do nuly aby se zachovavala plna kapacita baterii, kdyz to pichnes n a sit treba v pulce vydrze tak si budes snizovat pohotovostni dobu
to plati u nicd a nimh baterii
Dovolil jsem si obnovit tento thread, který nadpisem odpovídá mému problémku.
Potřeboval bych nějaký soft, který mi změří skutečnou kapacitu baterie. Existuje něco takového? Mám doma jeden starší noťásek a potřeboval bych zjistit jakou má baterie kapacitu v tomto okamžiku.
Díky moc.
aj ja by som potreboval hocico co zisti informacie o baterke v notebooku ASUS x51R ,, kazdy program mi pise unsupported ... a maximalne kapacitu zistim ale ta je nejaka divna ...
Podle obrazku mas ale LIONku ktera by se naopak nemela vybijet -> "jinak spravne bys mel tu batreku vybijet az do nuly aby se zachovavala plna kapacita baterii, kdyz to pichnes n a sit treba v pulce vydrze tak si budes snizovat pohotovostni dobu
to plati u nicd a nimh baterii"
http://www.batteryuniversity.com/partone-12.htm
Zkuste http://www.softpedia.com/get/System/...-Control.shtml
Citace:
Původně odeslal
beavel
Presne - jak uvedeono - treba Notebook Hardware Control nacita z baterky vetsinu dostupnych informaci, tzv. Wear Level uklazujici procentuelne opotrebeni baterie (a ten udaj je pomerne realny), samozrejme plnou kapacitu a tedy rozdil proti plne nabite realne atd. Takze tez doporucuju. Nutny v systemu .Net Framework 2.0.
Hodně, ale opravdu hodně dobrý článek ohledně repasu baterie do notebooku!
Hlavně by mě zajímalo, co by se stalo, kdyby jsem udělal reset toho čipu v té baterii bez výměna těch článků?!! Škoda že ten reset nejde udělat za pomocí softu přes Windows?!!
http://www.inteline.cz/jaknato/060922-repase-baterie
Edit: Lze spustit notebook bez baterie??
samozrejme ze mozes pouzivat notebook na adapter bez baterie ... lol take otazky -
Citace:
Původně odeslal
MaTTo S
samozrejme ze mozes pouzivat notebook na adapter bez baterie ... lol take otazky -
Promiň jsem v tomhle "panic" :D
ehm NHC? naco take monstrum dementne ... Mobile Meter, alebo este RM Clock
Citace:
Původně odeslal
MadCap
Dementni a monstrozni je spis rozhrani .NET Framework (ve vsech verzich), NHC zas tak spatnej neni (akorat ho holt pouziva ), respektive je jednoduchej, blbuvzdornej, funguje a jeste relativne dobre vypada
Vsak ok, ale to s tym proste priamo suvisi :) Mobile meter je na monitoring fakt super (ale nejde pod visty) a rm clock ma battery zalozku + zere tak tretinu ram co NHC > pravda nekotroluje grafiku ak nahodou mate ATI ....
také bych se chtěl zeptat, jestli když teďka budu baterku nabíjet a vybíjet tak jestli se mi ta kapacita zase zvětší......u normálních AA baterií to funguje...
Párkrát ji souvisle vybít do nuly a zase nabít naplno může trochu pomoct, ale přílišný naděje si nedělej.
Z vlastni zkusenosti s baterkama z HP, Dell a Lenovo je bohuzel po takovymhle restartu kapacita jeste nizsi nez puvodne. Ale vetsinou fungovalo povypinat vsechny hlaseni a reakce na stav baterie (jako ze se pri 10p snizi jas, pri 5p se vypne atd.), a pak nechat nb dojet nez se uplne vypne. U nekolika Lenovo a Dell baterii jel nb dal a battery meter pak hlasil vyssi kapacitu. Jedna dokonce vyskocila o 23p a to uz je docela slusny. U HP a Asus baterii to ale nefungovalo.