Re: Problém s upgradem HW
to CPU je Winchester / Venice...
kazdopadne to musi ist nataktovat.
Maj fajn pamate, ja by som na DDR2 v Tvojom pripade nesiel.
Nataktuj, potom zozenies nejaku X2 pre 939.
Tak by som to robil ja.
EDIT: este je tu stale mozno zohnat nejakeho ambiciozny kusok opterona.
Tady se mi vloudila chybka mam totiz 3200+ nataktovano na 2,3 Ghz.
O X2ce premejslim a netusim jestli za to ty prachy stojej??
Ja si osobne myslim, ze to je slusna masina. Nevim proc bys chtel upgradovat. Pokud nepotrebujes hrat vsechno v high detailech tak ti to jeste aspon pul roku vydrzi. Pockal bych na novy procaky od AMD a 65nm vyrobnim procesem. Pak bych se rozhodl co dal. Upgrade by te vysel urcite na vic penez nez kolik by ti to vykonu prineslo. Podle me se to nevyplati.
Pokud opravdu nevis co s penezi, tak bych sehnal CF desku, koupil master kartu k x1900(mozna to de i bez ni, ted nevim) a udelal si CF zapojeni. Pak jeste by slo koupit nejaky silnejsi procesor 3700+ (snad by stalo za uvahu i X2 4200+), ci neco podobnyho a nataktovat. Ale jak sem napsal vyse, domnivam se, ze to za ten vykon navic to nestoji.
Tip pro bohate. Jiste vite, ze pocitac je tak rychly jak jeho nejpomalejsi cast a tim je pametovy subsystem - hdd. Takze by urcite nebylo odveci koupit 2x320gb Seagate 7200.10 a dat do RAID0. Pripadne pro rozhazovace 2x150gb raptory do RAID0. >:}
@ bigwolf : si fajnsmeker :-)
@ Raziel : mne sa nechce verit, ze ten venice 3200+ nepojde vyssie. Tych 2.5Ghz je podla mna fakt standard, inak by si mal asi stigo presne v opacnom smere nez ti, ktorym to frci na 2.7Ghz +.
Skus sa s tym este pohrat, 2.3 Ghz je OK hranica tak pre moj procak, ktory ma takmer 2roky a 0.13 um :-)
bud skus este potlacit takt vyssie, alebo ak ozaj nevies co s peniazmi a to co mas je pomale, tak kup x2 3800 + nejaky chladic (napr. scythe ninja+ ) a budes mat pokoj.
Citace:
Původně odeslal
Janikbanik
@ bigwolf : si fajnsmeker :-)
@ Raziel : mne sa nechce verit, ze ten venice 3200+ nepojde vyssie. Tych 2.5Ghz je podla mna fakt standard, inak by si mal asi stigo presne v opacnom smere nez ti, ktorym to frci na 2.7Ghz +.
Skus sa s tym este pohrat, 2.3 Ghz je OK hranica tak pre moj procak, ktory ma takmer 2roky a 0.13 um :-)
Videl by som skor chybu v tej spesl MSI doske :( Od tohto vykonnejsie jedine spravit upgrade procaka, nejaky O144/146 alebo SD3700+, mozno ta brzdi zdroj - aky mas? MSI dosky nie su dobre na taktovanie a pre AMD uz duplom nie...
edit: pri najhorsom predat dosku, s novou skusit potencial procaku a ak aj procak slaby tak kupit novy s 1MB cache. Kazdopadne dosku vymenit...
tak ako pise misokgb,
len osobne by som najprv pytal nejakeho znameho, kto ma lepsie dosku, nech prevetra to CPU.
Je jasne ze MSI nie je ziadna slava, no niektore modely poskytli pre AMD s939 kludne FSB 300. Sice s DFI a spol by to islo na danej voltazi CPU o nieco vyssie...
Kazdopadne takyto pomerne chaby vysledok by bol len kvoli doske, tak by sla z baraku jedna radost :-)