Jedná síťovka - dvě konektivity
Ahojky, mám možná trošku nesmyslný dotaz, nicméně zkusím.
Chybou mého ISP, mohu využívat dvě IP adresy s různou konetivitou. Není to nic slavného,nicméně zajimá mě využitelnost. Máme v domě server, na který jsem připojen, a díky manuálnímu nastavení IP adres si mohu přiřadit jakoukoliv volnou. Avšak když si přidám obě, využívá se jen konektivita jedné. Je možné to nějak filtrovat? Je mi jasné že spojit je nelze, nicméně i každá zvlášť by byly šikovné.
Pokud tato možnost náleží do říše nereálna, prosím o pochopení.
Re: Jedná síťovka - dvě konektivity
Neni to stejne tema? Uz se to tam resi mozna ti to pomuze
Obávám se, že to není stejné téma :(
Mne to prijde stejne nebo nechapu otazku. Pridas sve sitove karte dve IP, ktere si pridelis na serveru. Pak podle portu nebo neceho jineho rozdelis co ma pc na jake IP posilat. Presne takhle to mam doma. Jestli to dobre chapu
EDIT
Lepsi by bylo primo nastavit na serveru co kam ma posilat. Na cem bezi ten server?
Citace:
Původně odeslal
chinook
Mne to prijde stejne nebo nechapu otazku. Pridas sve sitove karte dve IP, ktere si pridelis na serveru. Pak podle portu nebo neceho jineho rozdelis co ma pc na jake IP posilat. Presne takhle to mam doma. Jestli to dobre chapu
EDIT
Lepsi by bylo primo nastavit na serveru co kam ma posilat. Na cem bezi ten server?
Server asi běží na linuxu, nicméně je to nepodstatné, pže k němu nemám přístup.
Můj pc běží na WinXP, a mám pocit že tam s tím moc nevykouzlím.
Ale díky za ochotu!!!
Jestlize bezi server na linuxu tak muzes vse:
1. spojit konektvity
2. markovat pakety = positat neco pres jednu, neco pres druhou a tak ...
3. ma to neomezene moznosti ....
http://lartc.org/howto/lartc.rpdb.multiple-links.html
Aha! Takže možnosti tu je...ovšem pouze kdybych hacknul providerovi ve strojovně server :o
Pokud muzes tu druhou IP vyuzivat i na jine MAC adrese tak bys mohl zkusit RJ45 rozdelit na dve sitovky - pro kazdou 4 z tech 8mi vodicu. S jednou sitovkou toho jinak moc na Woknech nezmuzes a spis to pak dela problemy nez aby to bylo vyuzitelne.
A sakra, neco mi muselo uniknout, ze by nova technologie switche ? :)
Mno tak to budu muset vyzkoušet. Samozřejmě poskytovateli jsem musel pro svou regulérní adresu hlásit mac adresu. Uvidím co to udělá když přepojím do druhé síťovky.
Citace:
Původně odeslal
Zdenek Dubnicky
Mno tak to budu muset vyzkoušet. Samozřejmě poskytovateli jsem musel pro svou regulérní adresu hlásit mac adresu. Uvidím co to udělá když přepojím do druhé síťovky.
Pokud tak ze roztrhnes kabel, tak nic :). Dej tam switch a pripoj dalsi kompp, nebo si tam dej pred to nejakej Linux(BSD) router a on uz to poresi za tebe :)
Tak mohu to využívat i na jiné sítovce s jinou mac adresou. Takže dělením kabelu nic nezískám? druhý pc zatím připojovat nehodlám...škoda jestli to nejde :(
Citace:
Původně odeslal
Zdenek Dubnicky
Tak mohu to využívat i na jiné sítovce s jinou mac adresou. Takže dělením kabelu nic nezískám? druhý pc zatím připojovat nehodlám...škoda jestli to nejde :(
ale ziskas, s velkou pravdepodobnosti znicenej ethernet kabel. Bud si porit nejakej Unix like OS, nebo na to zapomen.
ok. Jsem si říkal že je to nějaké divné. Na svůj pc si budu dávat maximálně Visty až výjdou...takže asi vítr máchale. Nicméně díky všem za rady, k+!
Citace:
Původně odeslal
Airwolf
Pokud muzes tu druhou IP vyuzivat i na jine MAC adrese tak bys mohl zkusit RJ45 rozdelit na dve sitovky - pro kazdou 4 z tech 8mi vodicu. S jednou sitovkou toho jinak moc na Woknech nezmuzes a spis to pak dela problemy nez aby to bylo vyuzitelne.
takze jedna sietovka signal dostane a druha dostane "hluche" vodice - parada :-D
Citace:
Původně odeslal
tomase
takze jedna sietovka signal dostane a druha dostane "hluche" vodice - parada :-D
ja jsem asi spal...zapomel jsem ze switche to neumi... :) holt zvyk z rozdvojek ze to pak beru doslova jako switch...:roll: