Podivný výkon Geforce 6800 AGP
Koupil jsem GF 6800 128MB a výkon se mi jeví jako velmi podezřelý. Bez odemknutí a přetaktování 5200 v 3DMark03, po odemknutí a mírném přetaktování 6000 - nemělo by to být na mojí sestavě víc?
Dle Rivatuneru se nepodtaktovává, teplota do 55°C, nejnovější ovladače.
http://s10.imagehosting.us/uploadpoi...-1_1740202.gif
Re: Podivný výkon Geforce 6800 AGP
Jo, pokudm jí hodně přetaktuješ, mohlo by to bejt i víc jak dvojnásobek, rozhodně ne tohle, něco je špatně. Počítám s tím že standardní věci jako Fastwrites a AGP4x jsi zkoušel, no tak ještě zkontroluj jestli ti vůbec jede AGP, jestli ti to neběží v PCI modu. Případně reinstalluj drivery na chipset. A taky komplet odistaluj všechny současný Nvidia drivery, projeď to driver cleanerem a nahoď to znova, víc ti asi nikdo neřekne.
Citace:
Původně odeslal
DOC_ZENITH
Jo, pokudm jí hodně přetaktuješ, mohlo by to bejt i víc jak dvojnásobek, rozhodně ne tohle, něco je špatně. Počítám s tím že standardní věci jako Fastwrites a AGP4x jsi zkoušel, no tak ještě zkontroluj jestli ti vůbec jede AGP, jestli ti to neběží v PCI modu. Případně reinstalluj drivery na chipset. A taky komplet odistaluj všechny současný Nvidia drivery, projeď to driver cleanerem a nahoď to znova, víc ti asi nikdo neřekne.
Fastwrites mám vypnutý, AGP 4x i 8x se chová stejně. Ty drivery ještě pošteluju (nejdřív jsem to zkusil s dodanejma na CD, pak s novejma, takže to v nich může být, ale moc tomu nevěřím). Počítám, že se blbě reklamuje "je pomalejší, než je obvyklé"...
Ve Win98 se chová úplně stejně, co se týká mizerného výkonu najmě ve Fillrate a Mother Nature (celkový skóre téměř stejný: 5186), takže asi půjde zpátky k prodejci. :evil:
Je to divný - odemčená a taktlá (jenom jádro) dá 11.000 bodů v 3DMarku 03, fast write musím mít vypnuté, protože to s tím nechodí (na mý desce), snad jenom, jestli nemáš zapnuté vyhlazování atd., jinak mimo driverů mě nic nenapadá.
mas najnovsie ovladace na chipset? Mal som podobny problem s gf6600, update ovladacov vsetko vyriesil.
EE, jestli má ten samej problém i ve WIN98 tak je to buďto HW konflikt nebo je ta karta fakt divná, obvzláště jestli je fillrate špatný, to totiž AGP drivery moc neovlivňujou, tam je pak problém spíš se zpracováním vertexů ale hrubej fillare karty benchmarkovanej takhle, kdy se měří jen fillrate a sběrnice se niak moc nezatěžuje by měl bejt stejnej. Tykovýhle skóre ta karta nemůže dávat, vyreklamuj to.
Presne tak sa spravala aj moja karta (fillrate neviem, ale problem bol hlavne v Mother Nature). Bol to len vystrel do tmy, ktory mozno pomoze, mozno nie.
Tak jsem všechny ovladače nainstaloval "na čisto", dokonce jsem flashnul nový BIOS na desku a nic nového. To byl zase kauf...
to je klasický projev, když ta karta jede v pci modu.
na nvidia.com si stáhni ovladače pro chipset
http://www.nvidia.com/object/nforce_udp_winxp_5.10.html
odinstaluj ovladače grafiky - restart
nainstaluj znovu ty stažené ovladače pro chipset - restart
nainstaluj ovladače grafiky
...pokud to bude přetrvávat, tak pořádně prohledej bios
ideální by bylo kartu ještě vyzkoušet na jiném počítači, kde AGP funguje s nějakou geforckou
Takže: dle Rivatuneru běží v AGP módu, takže (snad) jediný, co zbývá, je zdroj. Hledal jsem, co by za tím mohlo být a prý jsou ty 6800 pěkně nenažrané, což samozřejmě platí zejména o výkonnějších verzích, ale existuje jistá nenulová možnost, že 2,5 roku starý 350W Fortron už to neutáhne. Zkusím to v prvním přiblížení nějak přebastlit, asi budu kartu napájet extra ze starýho 300W zdroje, co se mi válí ve skříni a uvidím.
(A pak už zbývá jen zformátovat harddisk...)
Citace:
Původně odeslal
tnf
ale existuje jistá nenulová možnost, že 2,5 roku starý 350W Fortron už to neutáhne.
Ak to nie je nejaka osekana verzia zdroja, ako napr GTF ci tak nejak, tak by nemal byt problem.
Ja som mal pozicanu asus 6800LE @ 12/6 128MB, celkom fajn taktnutu a nemal som najmensi problem. Skore v 3dm03 som mal okolo 11k.
Ak mas vsak moznost, tak to samozrejme vyskusaj.