instalace nvidia ovladacu
Nevite nekdo jak se na linuxu instalujou nvidia ovladace pise mi to ze mam ukoncit x server ???
Re: instalace nvidia ovladacu
Citace:
Původně odeslal
blekota
Nevite nekdo jak se na linuxu instalujou nvidia ovladace pise mi to ze mam ukoncit x server ???
jakou mas distribuci??
btw na ukonceni Xek se me nezda nic az tak divnyho..
ja se musim priznat, ze netusim, proc ty xka ukoncovat. dyt to neni M$ ... staci restartnout po nainstalovani driveru ...
Citace:
Původně odeslal
Strby
jakou mas distribuci??
btw na ukonceni Xek se me nezda nic az tak divnyho..
mam fedoru 5
Citace:
Původně odeslal
blekota
mam fedoru 5
postup:
- crtl+alt+F1
- prihlas sa tam
- daj si privilegia roota
- init 3 (/sbin/init)
- zinstalni tie drivre
- init 5
ak su korektne nainstalnene tak po nabehnuti Xiek by sa malo zobrazit nvidia logo, este pred gdm-ckom (login screenom). Neviem ci ich treba dodatocne konfigurovat alebo uz po instalacii budu.... ak budes instalovat nejakeho novsieho radu tak je snad vsetko automaticke.
btw: je to tak.nvidia drivre co si pamatam sceli proste vypnute Xka na to aby si ich nainstaloval.
Citace:
Původně odeslal
TiMEoS
postup:
- crtl+alt+F1
- prihlas sa tam
- daj si privilegia roota
- init 3 (/sbin/init)
- zinstalni tie drivre
- init 5
ak su korektne nainstalnene tak po nabehnuti Xiek by sa malo zobrazit nvidia logo, este pred gdm-ckom (login screenom). Neviem ci ich treba dodatocne konfigurovat alebo uz po instalacii budu.... ak budes instalovat nejakeho novsieho radu tak je snad vsetko automaticke.
btw: je to tak.nvidia drivre co si pamatam sceli proste vypnute Xka na to aby si ich nainstaloval.
dik moc jeste mam jednu otazku tedka jsem zkousel nainstalovat fedoru core 6 tam ty ovladace jsou ale kdyz jsem to nainstaloval tak nabehnul jenom command line a gnome nikde nevis co stim??
Citace:
Původně odeslal
blekota
dik moc jeste mam jednu otazku tedka jsem zkousel nainstalovat fedoru core 6 tam ty ovladace jsou ale kdyz jsem to nainstaloval tak nabehnul jenom command line a gnome nikde nevis co stim??
ked si nainstaloval co? tu fc6? v Xkach len command line? alebo cisto commandline login bez Xiek?
Citace:
Původně odeslal
TiMEoS
ked si nainstaloval co? tu fc6? v Xkach len command line? alebo cisto commandline login bez Xiek?
nainstaloval jsem fc6 a je tam jenom comandline login bez Xiek neviz jak spustim to graficky rozhrani?
Citace:
Původně odeslal
blekota
nainstaloval jsem fc6 a je tam jenom comandline login bez Xiek neviz jak spustim to graficky rozhrani?
no tak sa prihlas a skus spustit startx ako normalny user. Ak sa ti start nepodari tak tie drivre niesu dobre nainstalnene. Btw na fedore nemusis instalovat drivre z webu nvidia .com ale staci ti stiahnut modul do kernelu vo forme rpmka. Server ktory ich balicky "vari" rpm.livna.org. maju nazov kmod-nvidia-nevrzia-kernelu.rpm. (navod nato ako ich instalovat resp nastavenie repozitara na automarticke stahovanie a instalovanie cez yum najdes na www.fedorafaq.org)
Ak sa ti start ale podari tak mas zmeneny default runlevel ktory standartne nabieha do textoveho rezimu. Treba ho zmenit editaciou suboru /etc/inittab