Apple iPod 60GB nebo Creative ZEN Vision:M 30GB FM?
Chtel bych si koupit mp3 prehravac s pevnym diskem a premyslim ktery. Precetl jsem si na Pct recenzi na Creative a docela se mi zamlouva. iPod je takova klasika no, ted poradte :) Co se tyce kapacity tak 30GB by mi bohate stacilo-kdyz ten iPod, tak bych vzal uz ale 60GB, protoze cenovy rozdil mezi 30 a 60GB verzi je dost maly, celkove ale je iPod o cca 2800 drazsi (coz uz neni malo). Prehravac si chci poridit hlavne na hudbu, filmy ani fotky me na tom tolik neberou. Kdyztak prosim uzivatele jednoho nebo druheho o kratke zhodnoceni, ktery je lepsi, jaky ma kazdy +a-, pripadne pokud v tehle cenove kategorii je jeste nejaka jina zajimava volba, doporucte, dik :)
Re: Apple iPod 60GB nebo Creative ZEN Vision:M 30GB FM?
Já bych měl návrh - Cowon iAudio A2, asi nejlepší současná mašinka, jen ta cena :)
Citace:
Původně odeslal
Dismembered
Já bych měl návrh -
Cowon iAudio A2, asi nejlepší současná mašinka, jen ta cena :)
Ale on to chce hlavne na hudbu, tohle je v tom pripade kanon na vrabce.
Citace:
Původně odeslal
Icar
Chtel bych si koupit mp3 prehravac s pevnym diskem a premyslim ktery. Precetl jsem si na Pct recenzi na Creative a docela se mi zamlouva. iPod je takova klasika no, ted poradte :) Co se tyce kapacity tak 30GB by mi bohate stacilo-kdyz ten iPod, tak bych vzal uz ale 60GB, protoze cenovy rozdil mezi 30 a 60GB verzi je dost maly, celkove ale je iPod o cca 2800 drazsi (coz uz neni malo). Prehravac si chci poridit hlavne na hudbu, filmy ani fotky me na tom tolik neberou. Kdyztak prosim uzivatele jednoho nebo druheho o kratke zhodnoceni, ktery je lepsi, jaky ma kazdy +a-, pripadne pokud v tehle cenove kategorii je jeste nejaka jina zajimava volba, doporucte, dik :)
vlastnim vetsi zen vision, a nemuzu si ho vynachvalit, z vyberu techto dvou doporucuju zen vision:m
iPod můžeme doporučit pro pohodlné přehrávání hudby a prohlížení fotek, video zvládá, ale kvůli němu si jej nekupujte. Zen Vision:M je podstatně lepší v podporovaných formátech, doplňkovém vybavení a nakonec i v ceně. Umí vše co iPod, navíc o trochu lépe.
snad ti to pomuze, precti si cely testik tady:
Creative Zen Vision:M proti Apple iPod: Trůn se otřásl
http://www.zive.cz/h/Udelatka/AR.asp...29239&CAI=2136
Citace:
Původně odeslal
MegaKremilek
vlastnim vetsi zen vision, a nemuzu si ho vynachvalit, z vyberu techto dvou doporucuju zen vision:m
iPod můžeme doporučit pro pohodlné přehrávání hudby a prohlížení fotek, video zvládá, ale kvůli němu si jej nekupujte. Zen Vision:M je podstatně lepší v podporovaných formátech, doplňkovém vybavení a nakonec i v ceně. Umí vše co iPod, navíc o trochu lépe.
snad ti to pomuze, precti si cely testik tady:
Creative Zen Vision:M proti Apple iPod: Trůn se otřásl
http://www.zive.cz/h/Udelatka/AR.asp...29239&CAI=2136
a jak prosim te zvlada ceske tagy? nekde jsem slysel ze ma docela problemy s cestinou...sice pro me zrovna by to nebyl tak strasny problem, ale chtel bych se zeptat :)
Citace:
Původně odeslal
Icar
a jak prosim te zvlada ceske tagy? nekde jsem slysel ze ma docela problemy s cestinou...sice pro me zrovna by to nebyl tak strasny problem, ale chtel bych se zeptat :)
já žádné české mp3 neposlouchám :), takže ti nepovím, titulky jdou bohužel vkládat jen natvrdo při konverzi do wmv, ze souboru txt nebo sub apod. dodatečně načíst nejdou.
osobne nedam dopustit na iPod... mam sice "jen" Nano, ale je to uzasna masinka... :) uz bych asi nechtel nic jineho...
taky bych bral v uvahu to ze do ipodu jde nahrat opensource firmware RockBox ktery podporuje mnohem vic formatu a pridava nejake dalsi ficurky
Ted mam doma Ipod Video 80GB a at se to nezda,tak je tam docela znat kvalitni vystup na sluchatka,ktery je hodne citit v kvalite reprodukce,oproti jinym mp3 playerum. Bohuzel nemam moznost vyzkouset ZEN :( (filmy,ani fotky neresim,jelikoz to neni tvoje priorita pri vyberu)
Zdravím, chtěl bych si taky koupit harddiskový MP3 player.
Zajímalo by mě, zda Creative ZEN Vision:M zobrazuje přehrávatelné soubory při připojení jako USB MASS STORAGE? U iPodu jde zapnout mass storage, ale pouze pro nahrávání dalších souborů, nelze z toho přímo číst to, co se přehrává a to nahrané přes mass storage nejde přehrávat iPodem (pokud jsem to dobře pochopil).
V tuhle chvíli se rozhoduju právě mezi iPodem a Zenem Vision:M.
cokoliv do ceho jde rockbox ;-) az te prestane bavit originalni firmware, je s cim si hrat :-D
Jediny iPod ktery jsem mel byl iPod Nano 1st Gen = lehce se poskrabal, ale hral uzasne, v kapse jsem ho necitil a byl nadherny. Ovsem duvod proc jsem ho prodal byl, ze nema Mass Storage a MP3 do nej dostanete jen pres iTunes, coz je skoda vzhledem k jeho velke mobilite.
Cekal jsem na Zune od MS, jenze nez my se tady v pr*elkove neceho dockame je na svete 2. generace, ktera stejne jako prvni, MP3 nahrava pouze pres Zune software = opet nutna instalace u kazdeho, od koho si chcete neco "pujcit".
I pres to vsechno bych dnes volil opet iPod Nano, ale 3. generace (už?), ktera je mensi, ma vetsi display a umi video. Kvalitnim vystupem, velikosti a "iPodem" plnne vynahradi nutnost iTunes. Kdo ho jednou mel, nechce nic jineho (obzvlaste ne plastove hracky bezne dostupne u nas na trhu..)