Přihlášení k vlastnímu PC odjinud (v doméně )
Můžete mi poradit, jak se přihlásit k vlastnímu PC, tj. dostat se na disky, z jiného počítače. Je to v rámci jedné domény, na obou PC je Win XP SP2 a i když použiju svoje login/heslo, tak se na PC nedostanu (PC je zapnuté, pouze zamknuté).
Díky za tipy, čím to může být.
Re: Přihlášení k vlastnímu PC odjinud (v doméně )
Jestli myslíš vzdálenou plochu, tu je třeba napřed povolit a jestli ti jde jen o nasdílení disků, tak to sdílení musíš napřed nastavit. Zkus upřesnit o co ti jde, jak se to chová a jak to máš teď nastavený, jinak je to hádání z křišťálový koule..
Jde mi jen o sdilení disků. Na počítači ho povolené mám (asle asi špatně, chci jen abych se tam dostal já pod svým loginem, nikdo jinej), ale i když se snažím na ten disk přistoupit odjinud (Místa v síti/doména/pocitac...dělám to v total commanderu, přes "zobrazit administrátorská sdílení" aby se mi ukázali disky s dolarem $C) tak se to nedaří, po zadání loginu/hesla to pár vteřin "chrochtá" a pak vyhodí hlášku, že se přihlášení nezdařilo.
Tuším, že někde dělám nějakou trapnou chybu. Až na to přijdeme, tak se mi snad nebudete smát. :-/
V nastaveni sdileni je mozne zadat i potrebna prava pro to sdileni. Nepouzij defaultni sdileni C$, ale udelej nove sdileni a nadefinuj si tam uzivatele.
přesně tak, vykašli se na $, vytvoř si vlastní. Problém je nejspíš v nastavení práv.
Skutečně pokud ti jde jen o sdílení disků/složek, tak je potřeba vytvořit nové sdílení, protože sdílené složky $c, $d apod. využívají wokna pro svou potřebu. Doporučuji nepoužívat zjednodušené sdílení souborů (nastavuje se v ovládacím panelu možnosti složky, záložka zobrazení). Pak nastavit sdílení disku/složky a přidělit potřebná práva uživatelům. Pak už bys měl vidět disk/složku kterou potřebuješ...
Nezapomeň si ověřit, že máš v síťovém připojení povoleno sdílení souborů a tiskáren (připojení k místní síti - vlastnosti, záložka obecné)...
Pak by ti to mělo vše fungovat :-) Snad jsem to popsal srozumitelně :cool:
Citace:
Původně odeslal
MartIniX
... protože sdílené složky $c, $d apod. využívají wokna pro svou potřebu.
ak ten komp je pripojeny do domeny a ty mas ucet ktory je clenom skupiny domain admins tak pristup do tych zdielanych poloziek by mal chodit. Inak nie.
ad "vlastna potreba": These shares are designed for remote access support by domain administrators.
;)
Díky za tip, zkusím se s tím poprat. :-)