-
Mrtg
Ahoj, mam nainstalovany MRTG na WinXP verzi MRTG 2.14.7, Perl 5.8.8.819. Jako www pouzivam Apache server. Mam problem v tom, ze grafy mi zobrazuji divne hodnoty - nevim co. Vytizeni podle MRTG mam vzdy kolem 22kb/s, i kdyz sit nevyuzivam, nebo i kdyz pres ftp kopiruju velky soubory (avi - kvuli tomu ze to meri 5min prumer, ze...). Podle mne bych mel mit pri kopirovani vytizeni nekde kolem 20Mb/s. Zkusil jsem i vypnout firewally (Kerio), ale to nepomohlo. Puvodne jsem si stahnul starsi verzi ze svetsiti.cz, ale delalo to to samy.... Tady je moje konfigurace MRTG:
Workdir: c:\Progra~1\Apache~1\Apache2\htdocs\mrtg
Target[192.168.1.11]: 1:public@192.168.1.11
MaxBytes[192.168.1.11]: 12500000
Title[192.168.1.11]: TRAFFIC ANALYSIS FOR PENTIUM4
PageTop[192.168.1.11]: <H1>TRAFFIC ANALYSIS FOR PENTIUM4</H1>
Options[192.168.1.11]: bits
-
Re: Mrtg
Asi měříš špatnej interface. Co se ti vygeneruje když spustíš cfgmaker public@localhost ?
Předpokládám že máš ve win nainstalovaný SNMP.
-
Diky za radu, sledoval jsem loopback, v jednom pripade byl spravnej port 2 a v druhym computeru, kde jsem zkousel uz pred tim jinej port nez 1 je ten spravnej 65539, tak na to bych asi sam neprisel :) Dobrej skriptik ten cfgmaker...
-
1 Příloh-a(y)
Mam jeste jeden dotaz. Sleduju provoz na dvou PC s WinXP na kterych mam spusteno SNMP. Kdyz ale PC nebezi, graf se kresli dal zrejme podle posledniho mereni, i kdyz provoz je samozrejme nulovej - viz prilozeny vzorek. Co a kde nastavit aby pri nedostupnem (vypnutem) PC byl v grafu provoz nulovy?
-
To je tím, že MRTG kreslí spojnicový graf. Ale jak nastavit bodový to bohužel neporadím :(
-
Musim priznat, ze mi unika, proc lidi jeste porad pouzivaji mrtg. Na sledovani cehokoliv jineho, nez provozu na siti (napr. zatizeni procesoru, vyuziti disku a pameti, teplota) je naprosto nepouzitelne, protoze umi jen a pouze dve hodnoty v grafu, ne vic, ne min.
Zkus treba SICM (http://sicm.sourceforge.net/) nebo SNM (http://snm.sourceforge.net/). Hezci rozhrani, lepsi moznosti monitorovani....
Proc ti to radim? Protoze vim, ze kdyz nema co pro dany cas kreslit (vypnuty pocitac), nekresli nic. A protoze je lepsi :-)
Ja jsem pravda pouzil ze SICM pouze zaklad a zobrazeni si udelal sam - napsal jsem si to v PHP tak, jak mi to vyhovuje.
Ukazal bych obrazky, ale nenecha mne to nic nahrat...
-
Pouzivaj to trebas proto, ze je to soucasti jejich distra a odkazuje na to milion navodu na netu.
Jen pro tvoji informaci MRTG samozrejme umi vice hodnot do jednoho grafu, umi jich vlastne neomezene, staci si precist dokumentaci a nastavit si to. Jinak dalsi z mnoha nastroju je napr cacti
-
...ale to už je řeč o frontendech/nadstavbách pro grafovací softy, který jsou všechny stejně od Tobiho Oetikera - a jsou dva - MRTG a RRDTOOL. (já jich aspoň víc běžně používanejch neznám, pokud se bavíme o tučňákovi)