Při načítání např. nějaké hry se ozívají z reproduktorů zvuky v podobě vysokých tonů.
je to slišet jen při zesílení na maximum.
Zkoušel to někdo?
Printable View
Při načítání např. nějaké hry se ozívají z reproduktorů zvuky v podobě vysokých tonů.
je to slišet jen při zesílení na maximum.
Zkoušel to někdo?
mikrofonni vstup chyta ruzny bordel z okoli. Zamutuj ho a bude to snad v poradku. Pokud teda nepouzivas integrovanou zvukovku, ty to delaji temer vsechny uz v zakladni vybave:)
integrovanou nepoužívám, tam to je jasný, to by mě nepřekvapilo:-)
všechny vstupy mám vyřazeny,
slyším to jen při maximálním zesílení(v ovládacím panelu zvuku a ovladač repro na max)
vyzkoušej to a dej vědět jestli tam taky něco slyšíš?
Tak pokud to dela jen pri maximalnim zesileni, tak bych to neresil, je to nejake slaboucke ruseni, v okoli je takoveho bordasu spousta :)
...no to ja pravě nechci řešit, ale musím jestli mi rozumíš:-)
Dělá ti to taky?
zkus třeba 3DMark2005 tam je to trochu slyšet.
Doma mi to dela jen pokud mam odmutovany mikrofonni vstup, pokud je zamutovany, tak je naprosty klid....kombinace M-A Revo + NAD C325 zadne pazvuky nedela. Ted sem na kolejich, ale krom sumu ze SB Live zadne pazvuky neslysim.....
Dělá to jen u něčeho, jak jsem psal třeba u 3DMarku, u jiných to není slyšet vůbec:-/
Já mám taky MAudio Revo+ nic :-)
Jaký je ten NAD, a co máš za repo?
Repro mam Wharfedale Diamond 9.3, nepocitam, ze je zna moc lidi:D. V kombinaci s NADem je to skvely poslech....
http://www.wharfedale.co.uk/images/r.../preview_1.jpg
Zrejme pazvuky vznikaji diky sdilenemu virtualnimu IRQ. Reseno uz aspon 100x. Zkontroluj, co vsechno je sdileny na IRQ, kde visi zvukovka. Predpokladam, ze pri nahravani hry, aplikace nebo presunu velkych dat je PCI sbernice celkem dost zatizena a pak se muzou pazvuky objevit prave diky nedokonalosti sdilenych virtualnich IRQ. Reseni - vnutit zvukovce UNIKATNI a FYZICKE IRQ. V mem pripade sedi zvukovka na svem, fyzickem IRQ (10), viz obrazek.
no jo, já to mám sdílený s SATA sběrnicí, jak si to dostal na IRQ10? mě to bios nedovolí:-(
...tak že, je to docela zajímavé ale zvukovka mi chodí nejlépe když je zavěšena na IRQ18 společně s grafickou kartou,žádné pazvuky nic…
Předtím jsem jí měl na IRQ17 s SATALinkem a tam byl trochu problém.
Neni to jen zalezitost biosu. Podrobny postup, jak vyresit sdilena a virtualni IRQ je tady popsan velice dobre. http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=21407.
Podstata figlu, jak vnutit zarizeni jeho fyzicke IRQ je v ovladaci pocitace, viz obrazek. Pri nove instalaci Windows vypnout v biosu podporu APIC, vypnout vsechny nepouzivane zarizeni. Pokud nechces preinstalovavat windows, postaci zmenit ovladac pocitace na "Standardni PC", restartovat. Pri najizdeni systemu po restartu probehne vlna detekce noveho hardware a reinstall ovladacu. Nevyhodou je nutnost vypinat PC rucne, neprisel jsem na to, jak vynutit zobrazeni karty Vylepsene rizeni spotreby (APM), viz obrazek.
Procházel jsem to již v dávné minulosti, a ne jen tady :-)
Zjistil jsem, že u nových základ. desek (např.939,AM2 tj. čipsetů, architektůr atd.) podpora APIC funguje se zvukovkama normálně i když mají společně nasdílené IRQ s jiným zařízením, samozřejmě že to nemusí být standard.
Nevím jestli je to jen můj poznatek, mám vyzkoušeny asi jen 4 desky, ale nyní prostě žádný problém.
Měnit PCI sloty dnes už nemusí být tak jednoduché, protože kolikrát obsahují jen jeden.