Gigabyte GA-965G-DS3 + bios F5 a take nefunkcni SATA
Predpokladam, ze tato deska bude malo rozsirena, ale kdyby nahodou, zkouseli jste F5 bios? Mi pri flsahnuti prida celkem dosti funkci k nastaveni avsak naprosto znemozni taktovani, deska se nezapina, pri restartu nenabehne a to pri jakekoliv zmene fsb. Pritom s F2 bezi vpohode bez zvyseni jakehokoliv napeti.
(E6600@9x333 + 2x1GB A-DATA Vitesta 667 + 80GB PATA + TEAC 512G)
Navic northbridge strasne topi, musel jsem na nej dat vetrak aby se neupekl(ani pri vyskoe teplote nebyl nestabilni)
EDIT: Vic me ted ale stve, ze nefunguje SATA disk, proste se mi vubec neroztoci... WDC SATAII 250GB(WD2500YS) Na ASUS A7N8X-E Deluxe bez problemu a na tehle mb na zadnem portu pri jakem koliv najumprovani a nastaveni v biosu, tak nevim :(
Re: Gigabyte GA-965G-DS3 + bios F5 a take nefunkcni SATA
Mel sem tam F5 uz pri koupi.Byly nejaky problemy s FSB, ale disk jel v poho.Pres tu jejich utilitu @bios nebo jak se to jmenuje, to mi "updatovalo" bios na F7, kterej oficialne ani neexistuje ( ??? ).Takze sem si sosl F4 a jedu na nem v pohode, vse funkcni, az bude troska casu, tak si zkusim pohrat s tim F5.Ale F4 mi vali v poho, zkus ten.
EDIT:Navic neumim cist koukam, mam GA-965P-DS3.
Citace:
Původně odeslal
-=Junior=-
EDIT:Navic neumim cist koukam, mam GA-965P-DS3.
Jestli mas GA-965P-DS3 a ne GA-965G-DS3, tak u te F7 existuje a dokonce oficialne, viz. prispevek.
Citace:
Původně odeslal
Haste
Jestli mas GA-965P-DS3 a ne GA-965G-DS3, tak u te F7 existuje a dokonce oficialne, viz.
prispevek.
Jo uz sem koukal.Pred tim sem asi blbe hledal .. thx
Tohle je teda jedina zkusenost, kterou mate s touhle deskou? Nebo i neco pozitivniho? Uvazuju, ze si ji poridim a tak hledam cokoliv, co by mi pomohlo se rozhodnout.
Citace:
Původně odeslal
MikeeH
Tohle je teda jedina zkusenost, kterou mate s touhle deskou? Nebo i neco pozitivniho? Uvazuju, ze si ji poridim a tak hledam cokoliv, co by mi pomohlo se rozhodnout.
S F2 bezi bezproblemove, ale nemel jsem moznost vyzkouset CPU jinde a taktovat, tak nevim jake je to s maximalni dosazitelnou frekvenci.
SATA disk jsem uz rozjel... problem nebyl v desce
Citace:
Původně odeslal
MiniMeM
S F2 bezi bezproblemove, ale nemel jsem moznost vyzkouset CPU jinde a taktovat, tak nevim jake je to s maximalni dosazitelnou frekvenci.
SATA disk jsem uz rozjel... problem nebyl v desce
A jine zkusenosti? Slysel jsem, ze dost pasivy topi.
Citace:
Původně odeslal
MikeeH
A jine zkusenosti? Slysel jsem, ze dost pasivy topi.
To jo, to jsem tady taky psal, ze nb topi jako prase... ruku na nem v zadnem pripade neudrzis, pokud ho nechladis vetrackem...
Nejake nove dojmy z desky...
hw mam pro server, jsou ulozeny v 1U rackovem case, takze je jasne, ze v chladku moc nebudou. Po 3 hodinovem 100% vytizeni byla teplota CPU 62°C(BIOS), case byl polozen ve volnem prostoru na zidli. Nez jsem server poslal na housing, tak jsem testoval stabilitu v zavrene skrini :) pustil procesy ktere na nem pobezi + nejake ty testy + dnetc = Full load. Na vyse zminene takty (2,4@3GHz) server pri vysoke teplote ani jednou nespadl, byl uzavren v prostoru cca 100x100x30 po dobu nejmene 24 hodin. Na teplotu jsem se nedival, avsak musela byt vysoka, dokonce i case byl velice "horky".
NB staci mirne ofukovat... i tak se mi ale nikdy nestalo aby na 3GHz komp jedinkrat spadnul, ani v pripade, kdy na NB neslo udrzet ruku.
Nezkousel jsem stabilitu s zadnyma pridavnyma kartama, ale v zakladu jsem s deskou nadmiru spokojen.