Bluetone Premium ADSL + SMC Barricade 7204BRB problém
Psal jsem o tom už v mimo mísu.
Jde mi o to, že nevím jestli je problém na mém routeru nebo je problém u Bluetone, který tvrdí že nevidí na mojem routeru synchronizaci, přitom dle mého testu
http://img57.imageshack.us/img57/8827/testie9.jpg
to vypadá že je to ok, na routeru u LINK ale nic nebliká.
Proč to tedy visí u PPPoE testu? Kde může být problém?
Nastaveno to mám takto
http://img249.imageshack.us/img249/44/test1xf4.jpg
router je annex B, což by mělo být v pořádku, měl jsem dostat zdarma siemens USB modem, ale dělají že je snad již rozebrán.
A ještě nějaké info
http://img98.imageshack.us/img98/610/test3dv3.jpg
Když se snažím se spojit, tak to okamžitě vyhodí stránku nelze zobrazit, když napíšu špatně jméno a heslo, tak se to chová úplně stejně, nejspíš to neověří jméno a heslo.
Takže teď je otázka jestli mám zebrat jiný modem nebo ne, ale aby mi to pomohlo, je asi jenom otázka času kdy mi začnou tvrdit že tenhle model nepodporují.
Log vypadá takto
01/01/1970 00:00:00> Ethernet Device 0 Detected
01/01/1970 00:00:00> ATM: Detected
01/01/1970 00:00:00> ATM: Setting up vcc0, VPI=8, VCI=48
01/01/1970 00:00:00> Initialized Dynamic NAPT.
01/01/1970 00:00:00> CfgMgr: 'Console.dlz' module loaded.
01/01/1970 00:00:00> CfgMgr: 'Shtm.dlz' module loaded.
01/01/1970 00:00:00> CfgMgr: 'Washer.dlz' module loaded.
01/01/1970 00:00:00> CfgMgr: 'Apimage.dlz' module loaded.
01/01/1970 00:00:45> ATM Connected
01/01/1970 00:00:45> ATM layer is up, cell delineation achieved
01/01/1970 00:00:45> ADSL connected
01/01/1970 00:00:48> PPP1 PPPoE PADI Sent
01/01/1970 00:06:39> DNS WAN auto connection attempt.
S tím že poslední řádek se opakuje do nekonečna
Re: Bluetone Premium ADSL + SMC Barricade 7204BRB problém
poradit ti sice nedokazu, ale kdybys chtel na vyzkouseni zapujcit USB modem, mam tu jeden Zyxel 630-C3 k dispozici...
No treba se pletu, ale ....
1) ten test krom tech prvnich 2 polozek casto pekne keca, nicmene je videt, ze synchro tam je
2) Static IP Settings - jaks tam proboha dostal ten privatni rozsah? Tos vyplnil ty nebo to tam uz bylo? Tam by snad nemelo bejt nic, pokud ti ISP nerekne, abys to vyplnil, jelikoz by ti to mel pridelit dynamicky z DHCP, ne? Ale ten modem neznam .... kdo vi.
3) Status - synchro je, 4096/600 - to si platis? Jestli ne, tak at to stahnou, jelikoz mas na Upstreamu SNR Margin jen 5dB! a to je sakra malo! To uz skoro nefunguje nez funguje. Prepokladam, ze spliter pred telefonem mas. Jestli nejde stahnout rychlost, tak at se na to O2 podiva, maj v prdeli vedeni.
Je divny, ze nevidej synchronizaci, jeste muzes bejt na ustredne zapojenej na jinym portu, pak to skutecne neuvidej .... a mozna prave proto se to s tebou nebavi.
Nejsou ty Data rate maximalni mozny na ty dany lince? Muj Zyxel ma tohle taky v nastaveni, kdyz si dam Link status, tak mi ukazuje 4096/512 (mam 2048/256). Jinak nejsem si jistej tim SNR Margin, je to to samy co tohle?
Kód:
noise margin upstream: 6 db
output power downstream: 15 db
attenuation upstream: 25 db
Kód:
noise margin downstream: 14 db
output power upstream: 11 db
attenuation downstream: 37 db
Modem ukazuje rychlost, na kterou se spojil s DSLAMem, nekdy si to udela hezci, ale maximum ukazat neumi. Na 2048/256 to oreze az ISP. Bylo by zahodno, aby to stahli na tech 2048/256.
Jo, SNR a noise margin je to samy. Jak to jde pod 15, je to nahnuty, jak to jde pod 10, jses jednou nohou na ceste do internetovy kavarny a jak to je pod 6, tak by to uz nemelo fungovat :)
Citace:
Původně odeslal
HAVTOM
No treba se pletu, ale ....
1) ten test krom tech prvnich 2 polozek casto pekne keca, nicmene je videt, ze synchro tam je
2) Static IP Settings - jaks tam proboha dostal ten privatni rozsah? Tos vyplnil ty nebo to tam uz bylo? Tam by snad nemelo bejt nic, pokud ti ISP nerekne, abys to vyplnil, jelikoz by ti to mel pridelit dynamicky z DHCP, ne? Ale ten modem neznam .... kdo vi.
3) Status - synchro je, 4096/600 - to si platis? Jestli ne, tak at to stahnou, jelikoz mas na Upstreamu SNR Margin jen 5dB! a to je sakra malo! To uz skoro nefunguje nez funguje. Prepokladam, ze spliter pred telefonem mas. Jestli nejde stahnout rychlost, tak at se na to O2 podiva, maj v prdeli vedeni.
Je divny, ze nevidej synchronizaci, jeste muzes bejt na ustredne zapojenej na jinym portu, pak to skutecne neuvidej .... a mozna prave proto se to s tebou nebavi.
2) Jsem si hrál, ale ono to je jedno.
Říkali mi včera že tam je velký útlum, ale měl jsem předtím telefonicu a bylo to v pohodě, i když je fakt že ten upload nebyl takový jaký bych si přál.
Dneska to snad mají opravit, prý nejsou schopni na dálku nakonfigurovat ten port pro mě, tak tam dnes mají naklusat na ústřednu, napíchnout svůj modem a zkusit tu konfiguraci nastavit, už poslouchám od pondělí každý den že odpoledne to půjde...
Tak už to jede, konečně! po 14 dnech. Fikli mě na nový port, nastavili a lítá to.
Nojo, holt kdyz jsou lamy a dalkovej dohled vypada tak, ze se technik sebere a dojede tam z velky dalky, tak to je pak smutny :) - snad to nebude pravidlem.
Citace:
Původně odeslal
HAVTOM
Nojo, holt kdyz jsou lamy a dalkovej dohled vypada tak, ze se technik sebere a dojede tam z velky dalky, tak to je pak smutny :) - snad to nebude pravidlem.
Oni to tak daleko neměli, jeli 3-4km :-)
Jinak ten upstream co se týče dB už moc nestoupl, asi na 7 a pak upload měl max co jsem zatím zkoušel 45KB/s, což se dá. Stáhli mi ještě downstream na 3072.
V tom pripade mas na upstreamu 512 i do internetu, jinak by s meril jen 25kB/s .... no 7 nic moc, ten rozdil je jen v ramci chyby mereni ... ale jestli ti to bezi bez problemu, tak to res az to nepobezi :)
k tomu marginu si dovolim citovat z fora dsl.cz:
Citace:
6048/608 je ok. Radiokomunikace, na rozdíl do TO2 nepoužívají fixní rychlostní profily, ale dynamický. To funguje tak, že se modem/DSLAM synchronizuje nikoliv na cílovou rychlost, ale na cílový odstup signál/šum, což je většinou 6dB (resp, alokují se všechny subnosné frekvence s minimální hodnotou 6dB+)
Má to, jako všechno, svoje výhody a nevýhody. Tak předně, výhoda je, že pokud se na lince něco podělá a dojde k zarušení, modem se s DSLAMem přesto synchronizuje byť na nižší rychlosti. Nevýhoda je zřejmá. Adaptivní profil nikdy nemá tak vysokou šumovou rezervu jako fixní, takže modemy, které pracují hůř s nízkou šumovou rezervou můžou chybovat, nebo padat.
Jojo, presne tak to bude. To vysvetluje tech 6dB, co vam to ukazuje. 6dB je totiz hranice, na ktery je modem schopnej signal zpracovat.
Nevyhoda byla napsana ... jen doplnim co nebylo zmineno, ze pocet nosnejch se urcuje pri navazani spojeni (na co si modem s protejskem piskne, na tom pak jede) a uz se to nemeni. Takze se muze stat, ze se modem spoji sreba na 200 nosnejch a pak prijde do site ruseni (soused s USB modemem zapne PC) a bude pouzitelnech jen 150 nosnejch. Jako prvni odpadnou prave ty nosny, ktery meli malou rezervu SNR. A v tu chvili tu je dalsi problem, modem je neprestane pouzivat, snazi se to do nich tlacit i tak a dochazi k velky chybovosti, coz zpusobi ztratovost packetu a spomalovani internetu. Dokud modem nespadne uplne a nezacne s navazovanim spojeni znova, nosny si nezmeni. Aspon to vyplynulo z praxe, jaka je teorie jsem nezkoumal.
Mam tady stejny problem - rychlosti OK ale spojeni se mi dejme tomu po 4-5 hodinach rozpadne.
Tohle je vsechno, co mi muj alcatelik vypise.
Bandwidth Up/Down (Kbit/sec)768 / 2912
Output Power (dBm) up/down = 12.0 / 18.0
Attenuation (dB) up/down = 31.5 / 57.0
Noise Margin (dB) up/down = 7.0 / 7.5
Vendor Id (local/remote) = ALCB / GSPN
Volal sem jim na poruchy a pry se na to nekdo podiva ;) Na stejnem vedeni sem pouzival DSL od telecoma a tam sem mel tarif 2048/256 a jelo to bez vypadku. Ale to nastaveni rychlosti sem mel taky presne 2048/256.
DIk za rady hosi :)
Mas moc velkej utlum ... 57dB je fakt hodne. Bud se najde kde je problem nebo musis s rychlosti dolu :)
Citace:
Původně odeslal
HAVTOM
Mas moc velkej utlum ... 57dB je fakt hodne. Bud se najde kde je problem nebo musis s rychlosti dolu :)
Nj ale jak jim to vysvetlit ze jo :) ta baba na poruchach o tom nemela moc paru :)
Jeste tu mam druhe dsl hned vedle tak omknu jak jsou u nej tyhle udaje a dam vedet :)
Treba to jen telecomak blbe udelal ;)
EDIT: Tak tedka se mi dokonce zasocioval na 4900/964 :D a rezerva sumova 4dB - masakr :D
Takze dneska mi to opravili - snizili mi profil z "az 8 Mbit autodetekci" na "2,5Mbit napevno"
SNR slo okamzite na 18,5/13.
No vida, to uz by mohlo chodit :)